Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CoTeraz???!..

Ojciec mojego chłopaka ma schizofrenię. Czy jemu tez to grozi?

Polecane posty

Gość CoTeraz???!..

czy ta choroba jest dziedziczna?

Gość Campunella
Ojciec mojego meza ma schizofrenie i tez ńie wiem co bedzie z moim M .

Gość Campunella
A tak w ogole to nigdy oficjalnie nie mowili o jego chorobie tesciowa nigdy sie slowem nie odezwala wiem to od mojego M a mamy dziecko . Maja wszystko w dupie przeciez choroby psychiczne sa dziedziczne

Gość CoTeraz???!..
ja tez dowiedziałam sie dzis, a jestesmy razem 4lata, krecil az przyznal sie ze był odwiezc go do szpitala psychiatrycznego

Gość oczywiście że choroby psychicz
ne są dziedziczne,jest duże ryzyko wiazać się z takim człowiekiem-uciekaj póki nie za póżno

Gość oczywiście że choroby psychicz
weż pod uwage,że przez 4 lata ukrywał chorobę ojca

Gość ee3435vdd
Bez przesady. Jest troche wieksza szansa, ale to nei znaczy ze on tez bedzie mial chorobe.

Gość pandora z puszki
to jest bardzo prawdopodobne, ale oni sami podobno nie do konca wiedza w ilu procentach. tak czy siak kiedy idziesz do psych. z nerwica czy bezsennoscia, pytaja w w ywiadzie czy ktos w rodzinie chorowal na schizofrenia badz inne choroby. tym niemniej nie jest to z gory przesadzona, do zapadniecia na ta chorobe trzeba miec pewne predyspozycje. jest tez skutkiem brania narkotykow

Gość ertyhu
Prawdopodobieństwo, że Twój facet będzie miał chorobę psychiczną (nie tylko schizofrenia, ale również inne choroby o podłożu psychicznym) jest większe niż 50%. Jego ojciec jest chory i to jest pewne, a nie wiadomo co z jego mamą. Ona nie musi być chora, ale wystarczy, że w jej rodzinie pojawiały się jakieś choroby o podłożu psychicznym. Mogła coś odziedziczyć przecież. Spotkała człowieka,u którego dopiero później rozwinęła się choroba. Ich syn, Twój chłopak mógł odziedziczyć geny dominujące (zmutowae), które odpowiedzialne są za rozwój choroby. Co możecie zrobić.Możecie skorzystać z pomocy specjalisty. Niech Twój facet zrobi odpowiednie badania, które pozwolą stwierdzić czy choroba rozwinie się u Niego. W zasadzie to choroby tego typu mogą pojawić się w późnym wieku lub uaktywnić się pod wpływem sinych bodźców zewnętrznych, emocjonalnych.

Gość wtruwtru82
jeżeli chłopak ma juz swoje lata i choroba sie nie ujawniła, to pewnie jest zdrowy-schiz objawia się dość wcześnie. ale wasze dzieci i wnuki mają wieksze prawdopodobieństwo zapadnięcia na tę chorobę niź ogół populacji.

Gość Vaaaniiilaaa hh
wnuki tych ludzi ktorzy sa chorzy naschizofrenie sa bardziej narazeni na chorobe psychiczna