Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zebra z klasa :)

chce zaadoptowc dziecko

Polecane posty

chcemy z chlopakiem miec 2 dzieci tylko ze pierwsze dziecko planujemy juz sie staramy a drugie dziecko chcemy zaadoptowac. rozmawialismy na ten temat juz od dluzszego czasu. chcemy jakiemus dziecku dac dach nad glowa i byc dla niego kochajaca rodzina. chcemy aby takie dziecko tez poczulo co to znaczy misc rodzine byc kochane jak kazde inne dziecko co ma mame i tate. przedzial wiekowy to od malenkiego do 5 lat. mieszkamy za granica i sie zastanawiamy czy wziasc dziecko z sierocinca z polski czy z kraju w ktorym mieszkamy. chlopakowi to obojetne ale ja sie zastanawiam.

Gość f njesdnfjkweh
z polski, chocby z takiego wzgledu, ze u nas sa gorsze warunki niz w innych krajach i tutaj mniej malzenstw decyduje sie na adopcje

Gość ABI 678
co z a roznica skad?

Gość Pollska dzieci nie wydaje
ot tak. Do adopcji za granica trafiaja nahjwyzej dzici, ktore tu niue maja szans. Chore, z wadami genetycznymi itp.

Gość latoooooooooo
Nie mozesz adoptowac dziecka w Polsce mieszkajac w innym kraju poczytaj o tym!

myslalam wlasnie nad polska . polska krew w tym dziecku plynie :) po za tym tak jak napisane wczesniej w polsce nie stac ludzi na adopcje i malo kto sie decyduje. ale dziecko to dziecko nie wazne skad pochodzi tak mi mowi partner

i co z tego ze mieszkam w innym kraju - ale zapewnie temu dizecku dobre warunki

wyjechalam z naszego kraju jak mialam 12 lat nie za bardzo znam nasze prawo :/ ale bardzo bym chciala jednak dziecko z polski zaadoptowac

Gość wiem że nic nie wiem.
musisz bardzo duzo poczytac i najlepiej porozmawiac z matkami na forach. Fajnie ze chcesz przygarnac czyjes dziecko :)

wsumie to czytalam jakie musze spelniac warunki. mysle ze i tak to dopiero za 3 lata ale chce sie wszystkiego dowiedzec juz teraz - przygotowac sie :) ja tez sie ciesze ze moj partner sie na to zgodzil. napewno bedziemy kochac jak swoje :)

Gość mikułajki
najpierw urodź! To nie takie oczywiste, że pokochacie jaj własne...

ale dlaczego tak mowisz ? urodze swoje i juz zadecydowalismy i wiem ze pokocham jak swoje. bylam wolontariuszka w sierocincu tutaj w kraju - bardzo zaprzyjaznilam sie z taka dzewczynka - duzo mi opowiadala miala 6 lat. swoje uczucia marzenia - mozliwe ze to tak mnie ruszylo i pchnelo aby zaadoptowac dziecko - moze i nie moje ale bedzie tez zaslugiwalo na milosc rodzicielska - a najwazniejsze bedzie to abysmy nie dali odczuc roznicy.

Gość śmigła
tochę jest przy tym chodzenia. nie wiem czy będzie wam się chciało jeżdzić na te wszystkie rozmowy. najlepiej brać prosto z odziału noworodków. dziecko tam leży 6 tygodni.ale najpierw uródz swoje.