Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ada_0000

Kupka po mleku modyfikowanym

Polecane posty

Gość Ada_0000

Witam.Mam mały problem i potrzebuje porady doświadczonych mam :) Sprawa polega na tym , iż mam 2,5 mies. córeczkę karmioną mlekiem modyfikowanym Bebiko 1 .Problem tkwi w braku kupki... wcześniej robiła regularnie co 2-3 dni teraz np.dziś jest tak że nie robi już 4 dzień... Fakty są takie że mała się trochę napina i ma twardy brzuszek ,trochę pomarudzi i idzie spać.Jak nie śpi ćwiczę z nią nóżkami , masuje brzuszek i to nic nie daje...Dodam jeszcze że zawsze przed karmieniem podaje jej herbatkę rumiankową. Czy ktoś spotkał się już z podobną sytuacją? Pozdrawiam

Gość Ma zatwardzenia po mleku
zwyczajnie. Czy to mleko ma bakterie mlekowe? Powinnaś zmienić mleko na takie które ma kultury bakterii oraz delikatniejszy skład i zawartość tłuszczów. Znajdź też mleko które zawiera jedynie laktozę w składzie (np. Hipp) jako jedyny naturalny cukier bo wiele mlek zawiera jeszcze inne niepotrzebne cukry z glukozą włącznie a na przykład fruktoza powoduje niestrawności .

Gość Ma zatwardzenia po mleku
Dodam jeszcze że moja córka miała podobnie i zamieniliśmy na Hipp combiotic tyle że nie mieszkam w Pl a słyszałam że w Pl Hipp ma inny skład cukrowy? Może się mylę ale sprawdź to (powinien mieć tylko laktozę). Dobry tez na wrażliwe brzuszki jest seria mlek "comfort" bo ilośc laktozy jest tam zmniejszona .