Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość assasnakakakaa

Mamy ile pieniedzy przeznaczacie dla siebie?

Polecane posty

Gość assasnakakakaa

i na co? co sobie kupujecie?

Gość assasnakakakaa
miesiecznie.

Gość miomao2
ile? no to zalezy? raz 500 zł, a raz tylko 100 kupuje wszystko to, co kupuje kazda normalna kobieta-kosmetyki, ciuchy, buty, chodze do fryzjera, mam karnet na basen i fitnes

Jak coś mi potrzeba to kupuję, nie wyliczam jakiejś konkretnej kwoty w miesiącu. Raz na pół roku jakiś kosmetyk do makijażu jak mi się skończy i jakieś ciuchy też raz na pół roku. No bo szamponu czy pasty do zębów to nie liczę, bo oboje z mężem korzystamy z tego :)

Gość assasnakakakaa
ja bardzo rzadko sobie cos kupuje. nie mam na to kasy. ubieram sie tylko w lumpach. jedynie buty i bielizne w sklepie. do fryzjera nie chodze. ostatni raz bylam rok temu.

Gość miomao2
pracujesz? czy wychowujesz dziecko? ja mialam kryzys finansowy jak nie pracowalam, zarabial tylko mąz poszlam do pracy, zarabiam dobra kase i wreszcie zyje jak należy:)

Gość assasnakakakaa
obecnie jestem na zasliku dla bezrobotncyh. i mam na corke alimenty i rodzine. ale nawet jak pracowalam to za wiele nie moglam sobie kupic. moj partner cvo chwile zmienia prace. i nie mamy stabilizacji finansowej.

Gość do autorki.......
duze masz dziecko?

Gość ojejoszku
Ja podobnie sam karnet na siłownię 150zł, benzyna ok ok 200 zł, ubrania ( mam manię na tym punkcie) 200-400 zł, kosmetyki ok 150, fryzjer+kosmetyczka 100 zł i jakieś 100 zł na słodycze ( kolejna moja słabostka). A i jeszcze apteka biotyna 30 zł, biorę też żelazo, magnez, kwas omega 3, itp łącznie też ok 100 zł. Plus wykup recept moich stałych leków ( choroba przewlekła) 80 zł, środki przeciwbólowe ok 40 zł. Soczewki 150 zł. Jakieś 100 na pierdółki typu książka, płyta, czasopismo,wypad 2 razy w miesiącu na spotkanie np ze znajomymi do kina czy imprezę też wyjdzie 200 zł. To chyba wszystko.

Gość miomao2
ja takich rzeczy jak soczewki-tez nosze:) leki czy slodycze nie zaliczam do wydatkow " na siebie" to sa wydatki ogolne i nie traktuje ich jako "swoje" moje to ubrania, perfumy, kosmetyki, fryzjer itp

Gość assasnakakakaa
3 lata.

Gość assasnakakakaa
dzis kupilam sobie korektor i cienie do powiek wydalam cale 16zł. mam 1 pare butow.

Gość ojejoszku
A ja zaliczam bo mój maż nigdy leków nie zażywa i nie przepada za słodyczami. Poza tym mam je zawsze w swojej torebce do osobistego użytku. Kosmetyków z mężem też używamy innych. Wszystkie te rzeczy kupuje ze swojej pensji.

Gość miomao2
jesli dziecko chodzi do przeedszkola to szukaj pracy, faceta tez pogon zeby sie oragnąl i ustabilizowal swoja sytuacje

Gość ojejoszku
Pamiętam jednak czasy wegetowania na zasiłku dla bezrobotnych wtedy oczywiście na nic mnie nie było stać.

Gość assasnakakakaa
my stalym oplat mamy ok.1100-1200. wiadomo zalezy ile zuzyjemy gazu i pradu. ja jak pracowalam mialam ze wszystkim ok.1600-1700zł. niech moj zarobi 2 tyle. mamy wtedy ok.3000zł. po oplatach zostawalo by nam ok.1800zł. nie jest zle na 2 doroslych i dziecko. moj nie pottrafi utrzymac sie na dluzej w 1 pracy. i mnie to juz meczy. bo ile razy w ciagu roku mozna zmieniac prace.