Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Sylwiaxd19

Sranie psa w domu

Polecane posty

Go艣膰 Sylwiaxd19

Witam. Adoptowa艂am psa ze schroniska w sierpniu. Teraz ma okolo 6-7 msc. Ale jest jeden wielki problem. Prawdopodobnie bede musia艂a ja oddac. Ale serce mi sie kraja jak pomysle ze biedna sunia znowu poczuje sie odrzucona. W tej chwili jestem w ciazy, a wiecie dziecko - sterylne warunki i wogle. Ale przejde do sedna sprawy. Zostawie psa nawet na 10 minut a ona mi juz nasra. wracam ze szkoly nasrane naszczane. i tak jest w kolko probowalam ja oduczyc ale to nic nie daje. Jak jestem w domu caly dzien nic nie zrobi no nic. a wyjde na pare minut juz cos zrobi.. przez ca艂a noc tez nic nie zrobi.. nie wiem czy ona robi to z艂osliwie czy jak .. pomozcie.:(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jest臋 alkoholik臋
a wiesz,ze psa to trzeba na spacer wyprowadzac?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie b膮dz 艣mieszna
i nie s艂uchaj fanatyk贸w kt贸rzy za chwile szturmem na ciebie napadna ze to twoja wina ze pies jest 艣wiet膮 krow膮 偶e trzeba go na o艂tarzu tzryma膰 i dogadza膰 pies najwidoczniej jest ''z艂osliw膮 艣wini膮'' kt贸ra nadaje si臋 tylko do 偶ycia na podw贸rku !!! by艂 nauczony srac i szczac pod siebie w kojcu i te偶 to robi zrobi艂a艣 autorko z domu chlew , nie wiem na co czekasz i jak ci si臋 zyje w takim miejscu ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwiaxd19
pies jest regularnie wyprowadzany. moze nie chlew- bo ciagle musze sprzatac.;/

Udost臋pnij ten post

Pies pewnie ma l臋k separacyjny? Jak go oducza艂a艣 i jak si臋 zachowywa艂as jak wraca艂as i by艂a kupa?

Udost臋pnij ten post

Ka偶dy pies nauczony srac i szczak w kojcu pod siebie jest do oduczenia tego. Z reszta to m艂ody psiak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwiaxd19
karci艂am tzn, lekki klaps w ty艂ek i na podw贸rko z nia. nie wiem czy to dobra metoda.. ale no c贸z

Udost臋pnij ten post

Pies pr贸cz za艂atwiania sie cos jeszcze psoci jak Cie nie ma? Wyje drapie niszczy? Czy tylko sra?

Udost臋pnij ten post

To jest z艂a metoda, wiadomo ze nie chwali膰, ale nie karcic, bo powr贸t Tw贸j do domu kojarzy sie psu 藕le. Co za tym idzie, Ty wychodzisz i pies wie ze wr贸cisz i bedzie kara.... Pies ma l臋k separacyjny jak nic, psom schroniskowym sie to zdarza, on sie boi 偶e znowu go kto艣 opu艣ci, odrzuci. Ile mia艂 piesek jak go wzie艂as?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwiaxd19
wczesniej zdarza艂o jej sie drapac, bo rozdrapa艂a mi ca艂a sciane, a w ostatnim czasie troche wyje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwiaxd19
2-3 miesiace mia艂a jak j膮 wzie艂am.

Udost臋pnij ten post

No to masz odpowiedz. Przechodzi艂am to samo z moja suk膮. Tyle ze suka mia艂a p贸艂 roku jak j膮 wzie艂am. Za艂atwianie sie posz艂o naj艂atwiej bo pare razy dos艂ownie i przesta艂a. Gorzej by艂o z drapaniem i wyciem. C贸偶 czeka Ci臋 du偶o pracy ale wszystko do zrobienia, szczeg贸lnie jak pies jest m艂ody.

Udost臋pnij ten post

Od pocz膮tku si臋 tak zachowywa艂a? Zostawa艂a od pocz膮tku sama? Czy Ty siedzisz w domu i ona na og贸艂 jest z Tob膮 w domu i jest przyzwyczajona do Twojej obecno艣ci?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 allo allo allo
a mog艂abys Mariko opisa膰 jakie metody stosowa膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwiaxd19
w pierwszych paru dniach zostalam z nia w domu, aby sie troche przyzwyczai艂a do nowego miejsca i wogle, potem to normalnie. ja rano wychodze do szko艂y to robi sajgon w domu wracam siedze z nia do wieczora wychodze na jakas godzine wracam i znowu sajgon

Udost臋pnij ten post

Nie wiem w jak zaawansowanej ci膮偶y jeste艣. To zalezy od przypadku. Czasem sprawdza si臋 klatka kenelowa, ale to ju偶 przypadek ekstremalny. Ja polecam na pocz膮tek np i艣c z psem na d艂u偶szy spacer zmeczy膰 go itp. I nie ubierac sie kurtka buty spodnie bla bla, tylko tak jak siedzisz wstajesz w kapciach i wychodzisz na 2-3 minuty na klatke, wracasz chwalisz psa. I tak pare razy. Ja zaczyna艂am od tego ze schodzi艂am do piwnicy po karme, u mnie by艂y cyrki jak tylko zamkne艂am klamke od mieszkania. Pochwa艂a zabawa itp. Je艣li pies nie 艣pi akurat to kaza膰 mu i艣c na miejsce, kaza膰 zostac i tez wyjsc na te pare minut i tak stopniowo stopniowo wyd艂u偶a膰 ten czas. Jesli wyjdziesz na 30 minut i pies narobi, trudno, posprzatac, nie witac sie za wylewnie z psem, ale nie karci膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwiaxd19
Jestem w 4 miesiacu. Ale to jest meczace wyjsc na chwile a juz trzeba sprzatac. Mieszkam w domku jednorodzinnym wiec z wybieganiem to nie ma problemu bo mamy duzo miejsca na bieganie na podw贸rku wiec czesto jest taka "uchodzona"

Udost臋pnij ten post

Mo偶esz psu dac ko艣c jak膮艣 odpowieni膮 dla psa jak wychodzisz na te pare minut i 膰wiczy膰 膰wiczyc i 膰wiczyc wyd艂u偶a膰 ten czas stopniowo o te pare minut. No i jak juz przechodzi艂am do tych 10 minut np;p to siada艂am na schodach i s艂ucha艂膮m jak zaczyna艂 sie cyrk wchodzi艂am, kaza艂am sie uspokoi膰 isc na miejsce, wtedy nie chwail艂am zostac na tym miejscu i od nowa wychodzi艂am... Suka nie wiem w ci膮gu miesi膮ca zacze艂a zostawac sama na 2-3 godziny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwiaxd19
nie wiem czy taka technika pomoze bo musze do szkoly rano wychodzic a to troche godzin jest. staram sie zeby brat albo ktos do niej zaglada艂 ale to naprawde nic nie daje. z艂osliwa jest strasznie.

Udost臋pnij ten post

Wiesz, wypuszczenie psa na ogr贸d to zupe艂nie co艣 innego nie偶 wym臋czenie psa, pies sie sam soba nie zajmie do ko艅ca, pobiega przy p艂ocie poszczeka, popali g艂upa i tyle. Pies potrzebuje rozrywki, czy porzuca膰 mu pi艂ke na ogrodzie czy w lesie, to zajmuje psa i meczy psychicznie i fizycznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwiaxd19
mam drugiego psa.;) ulubion膮 zabawa mojej suczki jeest meczenie go, gryzienie. i zawsze na podw贸rko wybiegaja razem.;) szalenstwo nie samowite.

Udost臋pnij ten post

Tu z艂o艣liwo艣c nie ma nic do rzeczy i nie ma metody cud w 3 minuty. Z klatk膮 kenelowa tez sie pracuje jaki艣 czas. Zostaje psa zamykac w garazu czy gdzie艣 i po powrocie uczy膰. Ja mia艂am ten plus ze pies chodzi艂 ze mna do pracy i mog艂am go uczy膰 jak byli艣my razem w domu. A jak Ty wychodzisz to nikogo w domu nie ma?

Udost臋pnij ten post

To inna sparwa, 2 psy sie zawsze razem wymecza;p A drugi pies co robi jak Ciebie nie ma? Razem sobi膮 sa? Jak jest drugi pies to tez 艂atwiej powinien sie od niej uczyc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Baba ze wsi zabitej dechami
c贸偶, smutny los czeka tego pieska, mo偶na go przewiedzie膰 kolejna panienka wzi臋艂a pieska, a teraz jak si臋 zacz臋艂y problemy to my艣li o oddaniu do schroniska, a jak dziecko ci zachoruje to te偶 zostawisz na ulicy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwiaxd19
zaazwyczaj nie ma. rzadko sie zdarza zeby ktos by艂. aj i ten ma艂y potworek utwiera sobie drzwi od mojej garderoby wyciaga ciuchy k艂adzie naa swoje pos艂anie - plus w tym ze tego nie gryzie tylko se uklaada albo ciaga- i wszystkie buty mi wyciaaga. ajjj.

Udost臋pnij ten post

Bo teskni i chce miec Tw贸j zapach przy sobie. Zacznij moze psa uczy膰 偶e ma siedziec na swoim miejscu i to miejsce zamykaj z nim w jakims jednym pokoju potem ma艂ymi kroczkami bedziesz go z tego pokoju wyprowadza膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwiaxd19
wiesz co ? po pierwsze moze nie panienka. i tu nie chodzi o to. jak urodze dziecko musi miec sterylne warunki a nie pies kt贸ry wszedzie sra. jak bys nie zauwazy艂/艂a w艂asnie pytam sie o porade co zrobic zeby jej nie oddac. wiec prosze o komentarze z pomoca. a nie z takim ocenianiem. za艂osne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwiaxd19
a i pod zadnym warunkiem bym jej nie odda艂a spowrotem do schorniska.

Udost臋pnij ten post

Dziecko nie potrzebuje az tak sterylnych warunk贸w, wiadomo ze z g贸wnami 偶y膰 nie bedzie. Masz du偶o czasu na nauke psa jeszcze. A jak bedzie dziecko to bedziesz w domu siedziec i pies nie bedzie srac a jak tak to domestos i jazda. Pies sie oduczy, naprawde wszytsko jest do zrobieni, tylko trzeba chciec i mase pracy w to w艂o偶y膰.

Udost臋pnij ten post

No i ile Ciebie nie ma jak jestes w szkole? Bo taki ma艂y srajtek to tez 8 godzin nie utrzyma nie ma co ukrywac, w nocy nie robi bo 艣pi, normalne.

Udost臋pnij ten post