Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yoko.

Moja córka chce tabletki antykoncepcyjne!

Polecane posty

Gość yoko.

Moja córka dzisiaj przy obiedzie zapytała mnie czy mogłabym pójść z nią do ginekologa żeby dobrał jej tabletki antykoncepcyjne ponieważ czuje się gotowa i chce przeżyć swój pierwszy raz z chłopakiem. Mam wątpliwości. Ten chłopak córki sprawia wrażenie takiego niegrzecznego chłopca. Dobrze zbudowany, umięśniony, widać, że bardzo silny, ma tatuaże. Nie wiem czy to ktoś dobry dla niej. Z drugiej strony jest z nim już ponad rok. Jak postąpić?

Gość yoko.
Ma 18lat, a jej chłopak 23.

Gość kropka w kropkę
Moim zdaniem nawet jak z nią nie pójdziesz to i tak się prześpi- więc może lepiej niech to zrobi na tabletkach. z drugiej strony tabletki dla młodych dziewczyn to nie jest najlepsze rozwiązanie bo organizm niedoskonały więc łatwo go rozregulować. Najlepiej byłoby z dzieciakiem rozmowę przeprowadzić. Ale teraz to już chyba za późno skoro decyzję podjęła

Gość kiiiiiiiiiiiiiiiii
idź z nią do lekarza:) to bardzo miłe, że córka Ci ufa.

Gość kropka w kropkę
18 lat? to sobie chyba sama do tego gina może skoczyć, co?

Gość yoko.
Ale co mam więcej powiedzieć? Poinstruować jak mają seks uprawiać?

Gość yoko.
Około 14:00. Jakie to ma znaczenie?

Gość ninaa291
idz z nia, fajnie ze ci zaufala. to fakt ze bez tabletek tez to zrobia wiec lepiej aby byla zabezpieczona :)

Gość kropka w kropkę
Napisałaś o niej tak, jakby to była 15 czy 16latka. z 18latką to sobie możesz gadać:O dziewczyna jest dorosła i zrobi co uzna za słuszne. Skro poprosiła Cię o pomoc to jej pomóż bo i tak nie masz na nic wpływu.

Bo jest 11 a napisałaś że przy obiedzie:) Ciesz się że córka jeszcze dziewicą jest i zachowuje się odpowiedzialnie, chyba lepiej że przychodzi teraz a nie zbrzuchacona.

Gość yoko.
Z drugi strony to córka ma jeszcze na to czas, nie chcę by się śpieszyła..

Gość yoko.
Błąd. Miałam na myśli wczoraj przy obiedzie oczywiście. ;)

Dla Ciebie jako dla matki, pewnie zawsze będzie za wcześnie, by córka rozpoczynała współżycie albo kandydat będzie nieodpowiedni. Ciesz się, że dziecko darzy Cię zaufaniem. Na wszelki wypadek zagadnij, czy jest pewna i przypomnij, że nie musi robić niczego, do czego nie jest przekonana a jak Ci potwierdzi, że chce, to chyba nie ma sensu przeciwstawiać się nieuchronnemu. Powodzenia i pozdrawiam.

Gość ninaa291
wydaje mi sie ze ona juz dobrze wie co i jak poniewaz jest internet kolezanki i nie ma co wiecej dopowiadac. na wszelki wielki niech uzyja jeszcze prezerwatyw doradz jej to.

Gość kropka w kropkę
To włąśnie o tym mówię, że teraz na rozmowę za późno. takie rzeczy wpoić dzieciakowi można wcześniej- a teraz to już troszkę za późno. Ale porozmawiać zawsze możesz- że owszem, pójdziesz z nią, ale że chciałabyś, aby jeszcze sobie to przemyślała, bo.... i tu możesz wciskać dowolne argumenty:)

Gość yoko.
Sugerujesz, że już to robią?

Gość nażre się teraz
hormonów a za 10 lat nie będzie mogła zajść.

Gość kropka w kropkę
no włąśnie o tym mówię, że tabletki dla młodych dziewczyn mogą być zgubne. no ale skoro ma zamiar rozpocząć współżycie to lepsze to niż przerywany czy gumki z kiosku

Dziewictwo straciłam mając prawie 20lat z moim pierwszym chłopakiem sama poszłam po tabletki, gdybym wtedy wpadła z takim cymbałem to by była dopiero tragedia ale cóż każdy popełnia błędy. Idź z córka jeśli tego potrzebuje, bo seks to kwestia niedalekiej przyszłości a gumki pękają jeśli w ogóle głupsze pomysły chłopakowi nie przyjdą do głowy.

Brałam tabletki nie 10 lat i zaraz po odstanowieniu zaszłam. Takie gadanie że przez tabsy nie zachodzą a powodów bezpłodności może być wiele.

Ja tez brałam tabletki kilka lat i dwukrotnie zaszłam w ciążę po odstawieniu nie miałam z tym problemu.

Gość yoko.
Jakoś nie wydaje mi się żeby córka już to robiła..

Gość kropka w kropkę
Ale tu nie chodzi tylko o ciążę- tabletki mogą rozstroić niedojrzały organizm- c oczywiście regułą nie jest. lepsze tasy w każdym razie niż wpadka. A córka jest młoda ale swoje lata już ma więc nie ma co ingerowac w jej życie seksualne

Gość kirkor,
to miałaś szczęscie, bo hormony rozwalają organizm.