Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mona^^

Moje 4,5 miesieczne dziecko nie chce nic pic ! Pomocy !

Polecane posty

wszystkim pluje oprocz mleka mm wypycha jezykiem i tak jest juz od miesiaca , co ja mam z tym zrobic zeby zaczal pic ? Boje sie ze moze sie odwodnic :(

Odwodnić to się raczej nie odwodni teraz. Może spróbuj mu łyżeczką pic dać? Moze zrób sok z jabłek? Mój też na początku nie chciał pić. Dopiero gdzieś koło 5 miesiaca zaczął pić.

Lyzeczka tez nie chcebo wypluwa ... On niczego nie chce pic harbatki wody sokow no nic. Przez 3 miesiace normalnie pil ziolowe herbatki, wode z glukoza a potem nagle cos mu sie stalo i nic nie chce , a przy mleku modyfikowanym trzeba dopajac

Gość Nie martw się wcaleeeeee
nie ma konieczności dopajania przy karmieniu mm. Niektórym dzieciom wystarcza woda zawarta w mleku. Moja córka nie piła nic aż do 10 miesiąca życia. Czy rozszerzasz już dietę dziecka? Woda jest też w zupkach i owocach.

Zupke mu robie co drugi dzien i po trochu mu daje ,owocow narazie nie moze bo dalam mu wczesniej i dostal krostek . Ja tak mysle ze to moze przez te dziasla bo swedza go na zeby

Gość tortillla
jakby sie mial odwodnic to juz dawno by sie odwodnil a przy mm wcale nie ma bezwzglednej koniecznosci dopajania, przeciez to w duzej mierze woda

Gość i nie podawaj
wody z glukozą! Po co paść dziecko od małego cukrem?!

Moja mając pol roku, lato, upał 30 stopni, a ona nic a nic nie chciała pić, w ogóle. Konsultowałam to z lekarzem, rozkładał ręce.. czasem udawało mi się dać jej cokolwiek strzykawką ;) ale rzadko, nic jej nie było. teraz ma 22 miesiące i pije może nie dużo, ale w miarę.

Nie trzeba dziecka dopajać na mm. Ja dziecku wodę daję raz dziennie, ale nie zawsze pije bo daję mu wodę bez cukru, bez glukozy. Nie chcę go przyzwyczajać do cukru bo nie jest to zdrowe.. Czasem wypije jak faktycznie chce mu się pić, ale zawsze kończy się to ulaniem wszystkiego co wypił...mleko pije z zagęstnikiem żeby własnie nie ulewał. W sumie to podawanie mu wody nie ma sensu no ale..wypije odbije i wszystko zwraca, ja go przebieram i trudno. Ale pragnienie ugaszone. 1 Widocznie Twojemu dziecku starczy mleko i nie jest spragniony ;)

Tylko zastanawia mnie to czemu wczesniej pil przez3 miesiace i teraz nagle przestal . Moj samej wody nie chcial od poczatku dlatego pozniej lekarka kazala mu troche slodzic glukoza

Gość kabareton
nic sie nie martw, u nas tez tak bylo,nawet chyba do 6-7 mca jak udalo mi sie wcisnac w niego jakies 30 ml to byl szal. a teraz po roku pije ok 1,5 do 2 l plynow dziennie. ile nie dasz tyle wypije. zobaczysz wszystko sie unormuje