Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ancia30

allium napisz jeszcze o tym zwirku do kotka

Polecane posty

Gość ancia30

pisalam o moim kotku ale ktos podszyl sie podemnie i napisal 2 glupie posty i ktos usunal ten temat i teraz nie wiem do konca co ile sie zmienia ten zwirek. allium mi napisala o tym zwirku

mi pasuje bentonitowy, nie zmieniam, tylko dosypuję, jak juz się zużyje spora część, np. raz na tydzień 1

Gość ancia30
dziekuje otulona to znaczy ze ja mam zmieniac ten zwirek co 20 dni? a moge go plukac?

też sie zdziwiłam , że moderacja usuneł temat o żwirku dla kota :)

kup żwirek drewniany - jest najbardziej naturalny - w kauflandzie 8 litrów ok 15 zł - wymieniaj jak zobaczysz ,ze kulki zacznynaja sie zamieniać w piaseczek . Kupy sprżataj na bieżąco a kot nidy wiećej nie zrobi kupy na dywan :)

sprżataj kuwetę regularnir , kto to czyste storzenia , jka widża brudna kuwetę szukaja czyściejszego miejsca .

Gość ancia30
dziekuje otulona teraz juz napewno bede zmieniala zwirek w tej kuwecie a powiedzcie jeszcze czy musze kotka szczepic tak jak pieski sie szczepi?

zaszcze szczególnie jka kot jest młody - bo zacznie choroewać . Mój jeden zachorował teraz n a zapalenie krtani - bilans ? 3 wizyty u w weta i 90 zł poooszlo

zgadzma isę , koty chodzą swoimi drogami ipotrafia być wredne :) ale mały kociak który dopiero sie uczy zrobi kupę tam gdize jest czyściej . Ale z oświadczenia wiem ,ze koty jednak wolą zagrzebać sowją niespodziankę w jakimś piasku czy żwirku :)

Gość ancia30
no to stokrotne dzieki otulona . mam z tym kotkiem tyle uciechy jest taki fajny ale jeszcze za malo wiem o kotach musze sie duzo jeszcze dowiedziec.

i odrobacz kociaka , bo możesz mieć wiele niemilych niespodizanek :)

Gość ancia30
a jak odrobaczyc tego kotka?

Oczywiscie ze domowe też sie szczepi, możesz zaraze przynieśc na butach do domu od kotów ulicznych;/ Kot może sie silikonu bać, serio. Spróbuj Cats besta. Drogi ale na bardzo długo starcza. I Raz czy dwa razy dziennie czyśc kuwete z tego co tam znajdziesz:D

idź do weta po tabletki - jedna tabletka na 10 kilo kota :) cena ok 5- 8 zł . pierwszy raz odrobacza sie chyba 3 razy 0to jedna tabletka powinna ci wystrczyć :)

Skąd Ty masz tego kota? Idz do weta z nim, niech mu zmierzy temperature itp. 2 razy sie odrobacza.

Przeżył nieprzezył po co ryzykować? Zdarzają sie takie przypadki ze sie na butach przyniesie czy na ubraniu. Ba, nawet pchły można do domu zatargać na butach!! Jednego psa nie zaszczepisz i 20 lat przezyje a z drugim miedzy szczepieniami wyjdzie załapie nosówke i zdechnie.

Z tym ze jak domowy nie wychodzący to nie szczepić co roku, tylko pierwszy raz, po roku drugi a potem co 2-3 lata, te szczepionki mają działanie koło 3 lat o ile pamiętam

Gość ancia30
a napiszcie mi jeszcze dziewczyny o jedzeniu dla kotka bo ja mu kupuje surowe mieso bo mi kolezanka powiedzila ze jak kot je surowe mieso to bedzie myszy lapal

Kot musi być łowny zeby łapał myszy. A nie każdy jest. Tylko zdrowy i najedzony kot łapie myszy. Koty lubia mieso surowe bo to miesożercy gorzej z trawieniem roślin u nich. Ja polecam karme sanabelle i josere dla kotów. Nie whiskasy czy inne gówna. Z puszek to animonde ale tylko carny tylko tam jest w miare zawartośc mięsa i kartoniki bozity

Nie to nie jest bzdura. Zajmowałam się kotami w fundacji, byłam domem tymczasowym i troche mi sie tego przez rece przewineło także wiem co mowie.

moje koty jedzą wszystko - to znaczy najbardizej lubia pierci z kurczaka i rybę ,ale i ser jedzą i jajecznicę i puszki :) nie przeginaj w żadna stronę bo w końcu tj kot edize jadł lepiej niż ty :)

Szczepienie to nie tak droga sprawa, żebym miała ryzykowac choćby jeden przypadek na 1000. W końcu to podobno nasi ukochani pupile

prawda jest , ze kieedyś koty były bardizej wytrzymałe , szczególnie dachowce . Ale teraz sama widze ,ze koty szybciej łapia rozmaite choroby typu koci katar , który kiedyś koty przechodziły bez ingerencji leków a teraz ledwie mi bieda nie zdechła ...

Prawda, prawda. A KK nie ciężko do domu przytargac na wiosne jak sie młode wylęgają wszędzie.

Gość ancia30
nie wiedzialam ze koty moga tez jesc jajecznice ale dzieki za informacje

Moje koty załatwiają się w żwirek Benek drobny zapachowy. Z tej samej firmy są również posypki zapachowe i antybakteryjne. Mam kuwetę domek. Koty nie miały z nią żadnych problemów. Jak kupiłem i postawiłem im w kuchni cała trójka poszła do kuwety i tam siedziała. Na kuwetę sporo wydałem, ale opłacało się. Moje lenie jedzą praktycznie wszystko. Jeden jest trochę wybredny, ale jak zgłodnieje to nie wybrzydza. Jeśli sprzątasz kuwetę systematycznie to nie będziesz miała przykrego zapachu.

Gość ancia30
jeszcze inne mam pytanie jak zrobic zeby juz nikt nie podszywal sie podemnie tak jak w tamtym poscie?