Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mia86

Kobiety nie powinny zostawać matkami jeśli nie potrafią pisać bez błędów ort.

Polecane posty

Gość przynajmniej powinny się
starć pisać bez blędow, a w razie zwrócenia uwagi, nie obrażać sie, tylko zajrzeć do słownika.

Gość hahahahahahahahahaha
hahahahahahahahahahahahahahaha :D:D:D:D:D

Gość hahahahahahahahahaha
to ludzkość wyginęła by na etapie prehistorii :D:D:D

Gość Mia86
Ale 70% kobiet tu obecnych chyba na ową dysleksję nie cierpi, co? A tyle mniej więcej robi błędy.

Tak tak, a 50 % z tych 70 % pisze szybko, z telefonów itd i nie przywiązują wagi do tego jak piszą. Niektóre same się poprawiają, więc nie dramatyzuj już tak i nie ubolewaj nad tą kafeteryjną ortografią.

Gość Mia86
Co to za tłumaczenie, że piszą szybko albo z telefonów? :D To w jakiś sposób usprawiedliwia błędy ortograficzne?? Nie kompromituj się ;)

Gość co innego szybkie pisanie
i literowki, co innego orty, swiadczące o tym,ze nie ma sie pojecia o tym np. od jakich wyrazow pochodzą inne - itp. To, jak ktos pisze, duzo mówi o czlowiek - czy siee chce, czy nie.

Ja się nie kompromituję, jak ktoś pisze szybko i chaotycznie to ciacha błędy. Nie jedna pisze, żeby wybaczyć błędy ale pisze szybko i z telefonu. Nie wiem co Cię z resztą obchodzi kto jak pisze. Dziecko się ortografii będzie uczyć w szkole. Większość ludzi nie przywiązuje wagi do tego jak pisze w internecie i czy robi błędy czy nie na jakimś anonimowym forum co wcale ie oznacza, że robią takie błędy też w innych sytuacjach.

bo jest roznica, czy ktos polknie litere, czy tez pisze np "dekolD', czy CHołota. A na kafe najpopularniejszymi chyba ortami są Żygi i oCHydny

w kazdym razie na kafe poznać można kogos tylko po tym, jak pisze ( przeciez nie ma innego sposobu). Jesli np dziewczyna robi potworne bledy ortograficzne i stylistyczne, nie jest zbyt wiarygodna w radach typu "wzorowa matka i wychowaczyni dzieci".

Gość Mia86
Aha. Czyli na Kafe niektórym po prostu nie chce się wysilać i pisać poprawnie (widocznie to bardzo męczące), ale w każdym innym miejscu piszą poprawnie niczym Miodek, tak? :)

Brak znaków interpunkcyjnych. I to nie tylko na kafe, ale nawet w zwykłym smsie. Ktoś rzuci worem słów a potem godzinę siedzisz i próbujesz wywnioskować co ktoś chciał przekazać, gdzie kończy się jedno zdanie a gdzie zaczyna się już następne. Mnie to osobiście też razi.

Gość potrafią pisać bez błędów ort
Jakie wy kurwa wyedukowane jesteście i zero skazy

Gość bueheheheheheheeh
a co ma ortografia to bycia matką? nie jeden rodzic bez szkoly jest lepszy od tego po studiach.

Gość Mia86
Tu nawet nie do końca chodzi o studia, ale o to, że mamuśki po prostu nie czytają! To co one mają tym swoim biednym dzieciom przekazać?

Gość bueheheheheheheeh
a poznalas taka ktora robi tu bledy?? czy oceniasz po pozorach??

Gość najlepszy temat miesiaca
mnie najabrzdiej rażą błędy stylistyczne bo tego nie można już nazwać "literówką" sama piszę bardzo duzo i szybko więc zdarzaja mi sie poprzestawiane literki ale to co innego

haha tacy inteligenci co zakładają takie tematy również bo są jeszcze dziećmi albo dużymi paniami z mózgiem dziecka

Gość inteligentny czlowiek uczy się
całe zycie, jest otwarty na wszelkie wiadomosci i nawet na babskim forum stara sie nie tracić czasu. Jesli mi ktos zwroci uwage, sprawdzam ( np w slowniku), zapamiętuję i cieszę się, ze wiecej takiego błedu nie popelnię. Ale cóz, niektorzy maja wyjatkowo dobre mniemanie o swoim rozumku...Ani kroku do przodu - byle tylko nie przyznac komus racji- głupie to.

Gość mnie denerwuje, jak
ktoś pisze, np "gratuluję wszystkim mamĄ" albo "co tu PISZE?" - a gdy chodzi o rysunki, to też mówisz jedna z drugą "co tu rysuje?", czy raczej co tu jest narysowane? No i błędy ortograficzne :O

Gość DO mnie denerwuje jak
doinformuj się, bo najwyraźniej nie jesteś na bieżąco: forma "pisze" została uznana za poprawną już ładnych kilka lat temu i można stosować ją tak samo jak "jest napisane"

Zgadzam się z przedmówczynią. Od jakiegoś czasu "Co tu pisze?" jest formą dopuszczalną.

Gość mnie denerwuje, jak
Rada Języka Polskiego dopuściła tę formę, ale mnie osobiście to denerwuje :P (może? może) jako słuchacza, widocznie moja tolerancja jest dużo niższa niż większości

Gość mnie denerwuje, jak
jeszcze trochę a dopuszczą wymienne stosowanie słów bynajmniej i przynajmniej :P, co też jest często praktykowane na kafe

Gość aniaaaaaaaaaaaa
8:22 OCZYWIŚCIE :D