Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eveline;;;;

lactovaginal-czy warto?

Polecane posty

Gość eveline;;;;

od trzech dni biorę lactovaginal ze względu na pieczenie i upławy, ale zauważyłam, że po włożeniu globulki normalnie się ze mnie "leje" - o ile w dzień jest dobrze to wieczorem i w nocy normalnie czuje ciągle upławy, czy przy tym probiotyku to normalne?miała któraś z Was podobnie???

Gość eveline;;;;
nikt nie stosował???

Skoro masz już upławy to musisz iść do lekarza. Lactovaginal możesz stosować po kuracji antybiotykowej profilaktycznie. Lekarz przepisze Ci antybiotyk na receptę, który pomoże. Ja dopiero po antybiotyku wyleczyłam się z tych problemów. Co m-c biorę Provag w kapsułkach profilaktycznie. Od tej pory zero intymnych dolegliwości. A wcześniej co chwilę wracały.

Gość droba bez powrotu;;;;;
ostatnio miałam grypę i poczułam pieczenie w strefie intymnej więc poszłam do lekarki rodzinnej i poleciła mi właśnie lactovaginal a farmaceutka dała mi dodatkowo provag, pieczenia już nie mam tylko te nocne upławy, czy ten lek może to powodowac???bo wiadomo, że musi się rozpuscic i w ulotce napisane jest, że moze byc zwiekszona wydzielina z pochwy, żeby pójście do gina było takie proste...

Gość droba bez powrotu;;;;;
a jeszcze niedawno robiłam cytologię i wyszło wszystko ok a teraz to pieczenie i te upławy, poszłabym do gina, ale mam uraz, ostatnim razem jeden zapytał mnie jak ma mnie zbadac skoro jestem dziewicą a kolejny w ogóle tego nie zrobił i teraz mam wielkiego stresa isc

Gość misiaczek24
Mnie lactovaginal zawsze pomaga, zakładam go jeśli tylko poczuje jakiś dyskomfort. Kapsułka rozpuszcza się w pochwie a osłonka jest "usuwana" na zewnątrz. Mnie to nie przeszkadza gdyż wystarczy założyć wkładkę i jest okej.

Gość lady bronka
ja stosuję lactovaginal tylko na noc, to normalne że resztki wypływają na zewnątrz. jeśli siedmiodniowa kuracja nie przyniesie efektów wybierz się jednak do ginekologa. na ulotce lactovaginalu jest napisane że należy stosować przy upławach.