Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandarynkaaa123

Dziwny problem! Co to może być?

Polecane posty

Gość mandarynkaaa123

Witam, mam 20 lat, studiuje. Ostatnio zauważyłam, że jestem ciągle senna, mogłabym spać cały czas, do tego robią mi się siniaki na nogach, stopach i dłoniach - bez powodu. Niektóre małe, niektóre większe (te wolno znikają), jestem blada jak trup mimo, że mam oliwkową karnacje. Do tego coraz bardziej trzęsą mi się ręce, mam lekkie krwawienia z nosa, a najgorsze chyba jest dzwonienie w uszach, nie jest ciągle... np. wczoraj wieczorem gdy pochyliłam się nad wanna tak strasznie zaczęło mi dzwonić w jednym uchu, że myślałam że upadne... było to bardzo głośne, bardzo się przestraszyłam. W nocy dość często oddaje mocz, który rano jest pomarańczowy. Co to może być? Może brakuje mi jakiś witamin? Do lekarza narazie nie mogę pójść. Proszę pomóżcie bo już nie mogę.

Gość Pomocna dłoń z doskoku :)
Masz duże niedobory witamin i mikrolemntów. Zrób podstawowe badania moczu i krwi, zoabczysz czego Ci brakuje i uzupełnij niedobory. Najlepszym wyjście będzie zmiana diety, bo suplementy nie są najlepszym rozwiązaniem.

Gość Pomocna dłoń z doskoku :)
DZwonienie i szumy w uszach mogą być też wynikiem streującego trybu zycia.

Gość Karmazynowy
a na SOR nie moglabys jechac?

Gość chyba wiem
dzwonienie i zachwiania równowagi, to przypuszczalnie ch. Meniere'a; siniaki i senność to faktycznie coś z naczyniami krwionośnymi. Masz tu kilka linków, może uda Ci się obejść, tylko narazie, bez lekarza: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_jak_to_zrobic_cz2.html

Gość mandarynkaaa123
A ile takie badania kosztują bez skierowania? Ostatnio jem dużo warzyw i owoców, stresów też dużych ostatnio nie miałam, jedynie ten tydzień ciężki będzie bo same zaliczenia. Dodam jeszcze, że miesiaczka mi się spóźnia już około miesiąca. Ciążę wykluczam. Ale czuje się coraz gorzej. Nigdy wcześniej nie chorowałam, czasami jakieś przeziębienie i tyle :) teraz czuje się jak wrak człowieka.

Gość mandarynkaaa123
Na SOR? nie chce żeby mnie wyśmiali...

Gość Karmazynowy
Jesli jestes ubezpieczona to na SORze by ci zrobili badania

Gość Karmazynowy
bylem 3 krotnie w zyciu na SORze i nikt mnie nie wysmial

Gość mandarynkaaa123
Na SOR nie chce iść, bo boję się że zostawią mnie w szpitalu, a za tydzień święta... no i w tym tygodniu mam dużo zaliczen więc nie mogę ich opuścić. A czy suplementy mogły by mi pomóc? przynajmniej na chwilę? chorobę Meniera wykluczam bo objawy się nie zgadzają.

Gość sfVFDV
Dziecioku, przemęczona jesteś i niedożywiona. Wytrzymaj jeszcze trochę, w święta odpoczniesz i jak nowa będziesz. Nie suplementy, tylko zdrowe odżwianie. Przyjrzy sie temu co jesz.

Gość mandarynkaaa123
Znowu mam krwotok z nosa, tym razem dość obfity :/... dziś już drugi raz... tylko rano był niewielki. i nowe siniaki po nocy :/

Gość mandarynkaaa123
Problem w tym, że ja odżywiam się dosyć zdrowo, napewno nie jestem niedożywiona. No ale mam nadzieję, że w święta będzie lepiej.

Gość habsbm
Nie chce straszyć, ale też miałam krwotoki z nosa, pełno siniakow, ciągle zmęczenie, potem ciągle infekcje i to niestety była białaczka... Ale jestem w okresie remisji :) Oby u Ciebie to nie było nic poważnego, ale zrób sobie jak najszybciej morfologie z rozmazem, OB i mocz. Życzę zdrowia.

Gość mandarynkaaa123
jejku nie straszcie białaczka... to napewno nie to. Kurcze krwawie już ponad pół godziny!! jak zatrzymać krwotok?? pomocy

Gość napewnom5
i jak z krwawieniem? mi to niestety wygląda na coś poważniejszego skoro krwotok trwał tak długo. Marsz do lekarza, naprawdę nie odwlekaj tego.

Gość gh
zrob badanie krwi

Gość mandarynkaaa123
dzięki za odpowiedzi. Wieczorem znowu krwawiłam, ale krócej ok. 15 minut. Chyba dużo krwi straciłam bo słabo się czuje, na dodatek zemdlałam :/ chyba muszę się wkońcu wybrać do lekarza

Gość migiem do szpitala
Tez nie chce cie straszyc, ale poczytaj o białaczce.

siniaki sa charakterystyczne dla wielu groznych chorob, m.in choroby Cushinga, bialaczki, hemofilii...

Gość mandarynkaaa123
choroba Cushinga odpada, bo ja nie tyję, a wręcz chudne... chyba 5kg w ciągu ostatnich trzech tygodni, bez odchudzania... jadłam jak zawsze. A białaczka? niby objawy pasują, ale to napewno nie to pewnie wiele innych i mniej poważnych chorób tak się objawia. Jutro idę do laboratorium... zrobię krew chociaż bo ta białaczka nie daje mi spokoju.

Gość kurczeeeeee
Nie pisze tego żeby Cię straszyć, ale naprawdę wygląda mi to na białaczkę. Idź jutro do lekarza po skierowanie na badania krwi i moczu, wtedy dużo się wyjaśni. Przyczyna oczywiście może być błaha, np. silna anemia, niedobór witamin . I tego oczywiście Ci życzę, ale jutro do lekarza!

Gość sdfghjkl;
Dziewczyno na co Ty jeszcze czekasz.Nie słuchaj o odpoczynku i dżywianiu,jak mozna takie idiotyczne rady dawac.Jak najszybciej do lekarza.Widac nie bardzo jestes rozeznana w sprawach medycznych.Nikt Cie tu nie chce straszyć,ale takie objawy to nie objawy jakiegos zwykłego przemęczenia.Siniaki powstajace bez powodu nie maja nic wspólnego z chwilowym przemęczeniem.Napisz jak będziesz miała wyniki.

Gość mandarynkaaa123
Jutro zrobię badania krwi i napisze co wyszło, oby nic złego. Wizytę u lekarza odwlekam bo teraz nie mam czasu na chorowanie... za tydzień są święta. Studiuje, a teraz mam same zaliczenia więc nie chce ich opuszczać by nie zawalić roku lub wszystkiego na raz zaliczać. Dzięki za rady, powiem szczerze że się trochę wystraszyłam ale może to dobrze bo wkońcu się zmobilizuje i coś zrobię. Dzisiaj miałam naprawdę ciężki dzień te krwotoki z nosa były bardzo długie i obfite, potem zemdlałam potem znowu krwawienie. I te okropne siniaki...

Gość naa pewnoo
coś z krwią, właśnie hemofilia, rak szpiku, białaczka, skaza krwotoczna - morfologię zrób - kosztuje chyba 15zł

Gość naa pewnoo
.

Gość mandarynkaaa123
hemofilia odpada raczej, bo to jest chyba choroba wrodzona.

Gość mandarynkaaa123
Byłam na badaniach ok. 16 napisze co wyszło.