Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania_Małopolska

Czy jest ktoś w związku w którym jedno z partnerów wyznaje judaizm?

Polecane posty

Gość Ania_Małopolska

Poznałam niedawno faceta który ma żydowskie pochodzenie i wyznaje judaizm.Jest bardzo przystojny i ma super charakter.Co tu dużo pisać naprawdę się zakochałam i jestem gotowa na poważny związek tylko zastanawiam się jak taki związek wygląda w sferze religijnej.Dodam że jestem katoliczką wierzącą i czasem praktykującą. Jak ktoś jest w takim związku niech napisze jak to u niego jest.Czy są jakieś nieporozumienia ?

Gość Gacie po przejsciach
katechetka zbiła Mietka za stwierdzony brak napletka :classic_cool:

Gość ehhhhh
musi mieć cudownie wystającą "żarówę" :)

Gość Ania_Małopolska
Durne komentarze schowajcie sobie w buty.

Gość Nadia77
Mój mąż jest żydem, ale przed ślubem przeszedł na katolicyzm, wzielismy katolicki ślub. Teraz nie chodzi do koscioła zbyt często, ani do synagogi, po prostu wierzy w boga. Nasze dziecko chodzi do koscioła ze mna ale czasem pozwalam też by poszło z babcią do synagogi.

Gość Ania_Małopolska
Twój mąż przeszedł na chrześcijaństwo? Dziwne bo raczej rzadko tak jest żeby któreś z małżonków przeszło konwersję.

Gość Ania_Małopolska
Tak samo jak muzułmanom nie wolno się wiązać z chrześcijankami :)

Gość powiedz mu
ja wyjdzież za żyda przerobi cie na żydówkę. O dzieciach nie wspomnę. ale biedy nie zaznasz.

Gość rama;))))
moja siostra wyszła za mąż za mężczyzne innej wiary ( islam) i są po ślubie juz pare lat, mają dzieci i są super małżeństwem. Co roku przyjezdzają na świeta i mąż siostry bardzo lubi nasze świeta i nigdy nie bylo konfliktow z tej strony. On jest islamista , a ona chrzescijanką i tak zostalo... obchodzą wszytskie świeta i szanuja swoja odmeinnosc, a dzieci znaja dwie wiary i beda mogly zdecydowac jak dorosną.

" 14:20 [zgłoś do usunięcia]Ania_Małopolska Tak samo jak muzułmanom nie wolno się wiązać z chrześcijankami " Nie. Muzułmanki nie mogą wiązać się się z niemuzułmanami. Ale muzułmanin może mieć żonę dowolnego wyznania. Taka forma równouprawnienia . . .

Gość Ania_Małopolska
Ja mu powiedziałam że jestem chrześcijanką i tak już na zawsze zostanie a on powiedział że wiara to prywatna sprawa każdego człowieka ale chodzi mi właśnie o to jak to wygląda w życiu.

Ania_Małopolska- Prowo, żaden żyd nie zwiąże się z osoba innej rasy. Muzułmanie mogą się wiązać z innymi rasami, ale dzieci muszą wychowywać po islamsku. Jak by nie patrzeć, to przesrane żyć w Polsce będąc żydem albo arabem, skinheadzi nie śpią a są brutalni tak, że nie zdajecie sobie z tego sprawę.

W Polsce jest żydowskie osiedle w łodzi, osiedle te jest zamknięte jak getto, ochrona jest tam 24 godziny na dobę, żydzi nie wychodzą po za to osiedle, a jedynie autami się poruszają po za osiedlem, każdy biały który wyjdzie zostanie zatrzymany przez ochronę, a jak go żydzi dopadną i będzie ich z 10 to biały trafi do szpitala. Kiedyś nawet jednego reportera chcieli żydzi tam skopać, ale ochrona wkroczyła i dzięki temu Sylwester Laskowski nie trafił do szpitala. Banalne jest to, że Sylwester Laskowski chciał pokazać że polacy to rasići i że żydzi aby żyć w polsce, to muszą takie osiedla budować, nie zdążył skończyć zdania, aż nagle kilku żydów go zaatakowało, aż dziwne że telewizja to wyemitowała.

"Prowo, żaden żyd nie zwiąże się z osoba innej rasy. Muzułmanie mogą się wiązać z innymi rasami, " Bzdura Aszkenazyjczycy mają sporą domieszkę europejskich genów, choć przesadą jest nazywanie ich chazarami. Kidyś żydostwo przechodziło po ojcu, teraz pod wpływem nauk faryzejskich żydostwo przechodzi w linii żeńskiej. Dowodem na to jest fakt, że żydzi między sobą są zróżnicowani pod względem rasowym, Np. mizrachijski żyd wygląda tak: http://www.voila.pl/207/sjv9a/index.php?get=1&f=1

poza tym judaizm dziedziczy się po matce. Także dziecko nie musi wyznawać judaizmu..

Gość baranekk..
moja kuzynka w US wyszła ileś lat temu za żyda - rozwodnika - on chodził do synagogi , ona z córką do kościoła niedawno zmarł i opłakiwali go wszyscy tam , podobno w porządku gość ale z tych tolerancyjnych i zgodliwych żydów , których jest jak 'na lekarstwo' ...zresztą wg danych statystycnych ok. 50 % to ateiści , ale trzymajacy ze swoimi z racji interesów i więzi narodowych które kontynują , jak rzadko jaki naród , te ich powiązania i stosunki są bardzo często 'ponad' małżeństweo , czy związek żydzi są naprawdę inni niż wszyscy

Gość Ania_Małopolska
No właśnie te europejskie geny.Ilu jest Żydów z jasną karnacją i niebieskimi oczami ? Dużo.Ale mój wybranek serca ma typową semicką urodę naturalny brunet lekko ciemna karnacja i oczy. A Przecież po wojnie było pełno mieszanych małżeństw polsko żydowskich.

Gość Ania_Małopolska
Mój też chyba jest ateistą ale pewna nie jestem.

Ania_Małopolska-Taaa, murzyny przecież też są biali i mają niebieskie oczy..... A ty już nie pij prowokatorko, marsz spać, bo przesadziłaś z wódą.

" 15:16 [zgłoś do usunięcia]Oberschlesien Ania_Małopolska-Taaa, murzyny przecież też są biali i mają niebieskie oczy..... A ty już nie pij prowokatorko, marsz spać, bo przesadziłaś z wódą." A Michnik? Niby jest żydem, a wogóle na żyda nie wygląda i zdaje się ma niebieskie oczy . . .

Gość narzeczona żyda
Jak nie wolno się wiązać żydom z niezydówkami skoro ja jestem w takim związku? Mój narzeczony nie wyznaje żadnej wiary, nie chodzi do kościoła ani do synagogi, ale jest z rodziny żydowskiej. Jego rodzice nie mają nic przeciwko naszemu związkowi, są wartościowymi ludźmi i nie rozumiem tej nagonki na żydów.

Gość baranekk..
najważniejsza moim zdaniem sprawa , jest stosunek żyda do nieżyda czyli goja oni nazywaja nieżyda zwierzęciem , które można wykorzystać , oszukać , zawłaszczyć jego mienie bez poczucia grzechu , gyż to jest zwierze , a właściwie bydło albo koń , który ma pracować na nich -jest to najwyżsa spotkana forma rasizmu na ziemi ( prebijająca NAZI ileś tam razy , gdyz sprowadza człowieka do poziomu zwierzęcia , a nie gorszej rasy , jak w przypadku rasistów to należałoby sprawdzić , czyli zapoznać się z tym co żydzi sądzą o gojkach , a póżniej przesondować takiego miłość jest ślepa , ale być traktowanym od jakiegoś czasu jak zwierzę i nie wiedzieć o tym to naprawdę załosne

narzeczona żyda-Nie rozumieją nagonki na żydów, bo są żydami... Gdyby byli murzynami to zapewne nie rozumieli by nagonki na murzynów, gdyby byli palestynczykami nie rozumieli by nagonki na palestyńczyków... Spytaj się ich co sądzą o narodowcach czy voklsistach a potem spytaj się ich czemu robią taką nagonkę na volksistów i narodowców.....

Gość Ania_Małopolska
Lepiej być z Żydem niż z muzułmaninem.

Gość Ania_Małopolska
narzeczona A jak obchodzicie święta? tylko katolickie,żydowskie czy jedne i drugie ?