Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mona^^

Alimenty na dziecko

Polecane posty

Czy jest tutaj ktos kto orientuje sie ile sad moze przyznac alimentow na 5miesieczne dziecko ,jezeli ojciec dziecka pracuje za granica i zarabia 1200 euro na miesiac?

Gość mama taka sama
Najpierw to musi być ten ojciec ustalony. Zakładasz sprawę nie o alimenty a o ustalenie ojcostwa i o alimenty. Wysokość alimentów zależy od wydatków ponoszonych na dziecko. Jest taka zasada,że ojciec i matka po połowie łożą na dziecko. Na ogół na takie małe dzieci jest zasądzane ok 300-500zł. No chyba,że dzieci są chore.

Gość anka44
znam osobe ktore pracuja za granica i zarabia wiecej a mimo tego sad przyznal na dziecko 400zł a jak zachorowalo przewlekle 500 zalezy od sedziego,z tego wnioskuje ze nie masz co liczyc na jaka wielka kwote,zycie za granica jest drogie,pomijajac jedzenie /koszt wynajmu mieszkania jest duzy wiec przy kwocie 1200 euro niewiele zostaje/

Gość a nie mówiłam?
Czyli dobrze pisałam,że koleś zwiał...oj głupia jesteś,głupia. 1200 euro? a co to jest? Wiesz ile kosztuje życie w holandii? o ile to w ogóle jego dziecko :O więcej jak 300zł nie dostaniesz.

Gość ale wdepłaś
A on tam legalnie pracuje? znasz jego dokładny adres?

Gość hmmmmmm ????
mona a ty nie miałas wyjechać z dzieckiem do niego do Holandi?

Gość ot i skonczyla sie bajka
zal mi cie mona ale chociaz teraz posluchaj osob, ktore cie do nauki namawiaja.

Musicie odrazu tak dogryzac ? Nie ojciec dziecka nie uciekl ,nie zostawil mnie ,zalozylam ten temat tylko i wylacznie z ciekawosci bo roznie w zyciu bywa i trzeba myslec co by bylo gdyby ?

Gość tyrefibxda
I widzisz dzieciaku jak sobie zmarnowalas zycie? Wez sie chociaz za nauke, to bylo do przewidzenia, ze chlopakowi znudzi sie zabawa w tatuska.i

Ale tu wredne baby siedza normalnie az zal ,pociesze cie bo jeszcze mu sie nie znudzila zabawa w tatusia :P

Gość to po grzyba jakiego
pytasz o alimenty? :D Ty niezbyt madra jestes dziewucho. Wez sie za nauke bo za pare lat ciezko bedzie z zamiatania ulic wyzyc z dzieckiem :P

Grzyba to masz na picie :D hahaha co za tepaczki tu przesiaduja czasem to poprostu sikam ze smiechu na tym forum :P

Gość Pytasz o alimenty
teoretycznie...? Nudzi Ci się czy co?

Gość dobrze że patrzysz realnie
Najważniejsze że zaczynasz patrzec realnie na życie. Teraz musisz założyć sprawę o ustalenie ojcostwa i alimenty oraz o ustalenie opieki nad dzieckiem i ograniczenie praw ojcu. Bo jak będzie miał pełne prawa to nawet paszportu dziecku bez niego nie wyrobisz. A to że ma ograniczone prawa nie zwalnia go z obowiązku alimentacyjnego.

Gość uwierz mi kochana
300-400zł max ale co z tago ile sad przyzna?wazniejsze czy ojciez w ogóle będzie płacił

Gość hmm to ja
powiem, że otrzymuję na dziecko 600 zł, ale to chyba tylko dlatego, że narzeczony bardzo narozrabiał, i widać było, że na sprawie tylko sędzinę kusiło by mu tyle dopierniczyć :) Mój były nawet nie mógł słowa powiedzieć. zarabia teraz ok 2,500 zł.