Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przypadek jakich wieleee

Jak opiekować się starszą chorą osobą o trudnym charakterze? Pomocy!

Polecane posty

Gość gość21321221
Trudny charakter to jedna sprawa, ale najgorsze jest to, że czasem brakuje kompetencji i czasu na na tę opieke... Tak było u mnie. Nie dałam rady sama zajmować się ojcem. Tata teraz przebywa w Nowym Dworze Mazowieckim w domu opieki Dom Rodzinny. Ma tam dobre warunki, lepsze niż w domu... Ja nie mogłabym poświęcić mu tyle czasu.

Gość gosc

Jestem w takiej samej sytuacji - opieka nad niepełnosprawną matką - i sytuacja mnie przerasta. Marzę o tym żeby wyjść i nigdy nie wrócić. Czuję sie potwornie stara i nieludzko zmęczona. Jesli ten wątek uda się odudowac - proszę o kontakt osoby, które przeżywają podobną sytaucję 

Gość Ja2322

Dlatego pozwól sobie pomóc i poproś o opiekunkę, fizjoterapeutę do domu. Nie wiem, gdzie mieszkasz, jak w Warszawie, to Agencja Slużby Społecznej jest warta polecenia. Obsługują chorych kompleksowo i częściowo wyręczają opiekę społeczną. 

Gość Lidka

Nigdy nie jest to proste, nawet jeśli osoba, którą się opiekujemy ma anielski charakter. Dla mnie największym wyzwaniem było (i  w sumie nadal jest) pomoc w codziennych czynnościach, szczególnie higienicznych (tutaj mamy ułatwienie w postaci krzesła toaletowego Armedical). Niemniej, bardzo często jestem zniechęcona i brakuje mi sił.

Gość Gosia

Z mamą kupiłyśmy dla taty  całkiem niedawno podpórkę Armedical Comfort  - sprawdza się idealnie! Przede wszystkim umożliwia aktywność  typu dłuższy spacer czy nawet wycieczka - można odpoczywać w trakcie.  Bez problemu można ją spakować do samochodu. Wcześniej tata miał taką klasyczną, bez żadnych modyfikacji. Na co dzień (wyjście do sklepu, na ulicę it) była w porządku ale na większe eskapady już się za bardzo nie nadawała.