Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jiajijaiajiajiajiaj

obnizenie alimentów!!!

Polecane posty

Gość jiajijaiajiajiajiaj
ja tez nie chcialam zadej szarpaniny z nim...dlatego tez nie podawlam o podwyzszenie by miec spokoj...a tu prosze obnizenie do 100zl nigdy mi w niczym nie pomogl!!!nic w zyciu corce nie kupil....wszytsko na mojej glowie bylo.................

Gość Kasia25.
Oddaj małą do domu dziecka, ja też jedno dziecko musiałam oddać bo nie dawałam rady finansowo

Gość Kasia25.
heh, żałosne podszywy żałosnego zadłużonego alimenciarza ;) Który wie, że nigdy nie będzie zajebistym ojcem dla swojego dziecka, 100 % mężczyzną... Zazdrości prawdziwym mężczyznom, wkurza się, że matka dziecka, które porzucił znalazła prawdziwego mężczyznę. Jakie to zniewieściałe :)

Gość Kasia25.
No i teraz niech ma za karę, Ty alimentów nie podwyższałaś, ale skoro on jest na tyle bezczelny by próbować obniżyć na 100 zł, to teraz będzie miał więcej. Dla sądu najbardziej liczy się dobro dziecka, a nie jakieś ofermy życiowej.

Gość kaczor gg
jeśli on ma niski dochód mogą trochę zmniejszyć ale nie tyle

Gość Kasia25.
sądu nie obchodzi jego dochód, najwyżej dług mu będzie rosnął, skoro go nie stać na te 3 i pół stówy dla własnego dziecka

Gość jiajijaiajiajiajiaj
ale ja tez nie mam duzego dochodu..po pracuje na poletatu nicale 600zl...i szukam jakies doatkowej pracy...dorabialm po godzinach bez zerejestrowania,,,by miec na dziecko....ale tearz mam tlyko to pol etatu....

Gość kaczor gg
dług mu nie będzie "rosnął" panna i sąd MUSI wziąć pod uwagę jego dochód. Na pewno nie będą się spieszyć, by mu zmniejszyć, al jeśli będzie to dobrze uzasadnione, nie będzie wyjścia

Gość Jednym słowem mówiąc
Skoro ojciec dziecka wystąpił o zmniejszenie alimentów, to Ty wystąp do Sądu o podwyższenie.Co za dupek?! Udokumentuj jakie ponosisz koszty na utrzymanie dziecka.Sąd z pewnością wezmie to pod uwagę.Teraz podobno wydatki na dziecko dzieli się po połowie.Może być problem ponieważ masz męża który Ci pomaga partycypuje w kosztach.

Gość jiajijaiajiajiajiaj
No własniw iem ...ale z drugiej strony czytalm ,ze on moze mi pomagac ale nie musi...i czemu moj maż ma pracowac ,by zapenic nam jakies zycie a tamten ma sobie umywac rece i sie smiac nam w twarz....udajac chorego.....bo skoro taki chory i musi sie leczyc to czy mozna uprawiac sport0ta jazde ektremalna n a rowerze....przeciez naraza chyba wtedy swoja noge czy nie tak?????

Gość hdfsjdhfsb
Co sąd, to inne zasady, co sędzia to inny wyrok. Mnie obniżono alimenty z 200 zł na 50 zł. W tamtym czasie akurat nawet nie pracowałam, bo mi nie przedłużyli umowy. Sędziego chuj obchodziło, że właśnie straciłam pracę i wychowuję dziecko, a to kosztuje i na pewno więcej niż 50 zł.

Gość jiajijaiajiajiajiaj
hdfsjdhfsb jak to do 50zl??? przeciz na co to starczy...ranyyyyy troche sie zanipokoilam ...

Gość hdfsjdhfsb
No na 50 zł. A co najlepsze, bo mój były wtedy pracował za granicą tyle że na czarno, ale oficjalnie był bezrobotny. Ja pracowałam ogólnie cały czas z małymi przerwami, bo np. pracowałam w sklepie 1,5 roku i mi nie przedłużyli potem umowy, bo musieliby dać na stałe. Wyobraź sobie, że sędziego nie obchodziło, on (były) wg prawa był bezrobotny i 200 zł rzekomo to było za duże obciążenie dla niego i sędzia obniżył mi na 50 zł.

Gość mvncxmb
Twój mąż nie ma obowiązku wobec twojego dziecka, ale ci pomaga i jeśli twój były się na to powoła + jego niemożność płacenia to może dopiąć swego. Liczą się fakty, frazesy typu 'a dlaczego mój mąż ma coś tam, skoro coś tam' nie przekonają każdego sędziego. Ty też możesz wykorzystać np. to że uprawia sport mimo rzekomego urazu.

Gość jiajijaiajiajiajiaj
o rany.....no ten niby jest na siawdczeniu rehabilitacyjnym....ale tak jak pisałam 27 stycznia mu sie ona konczy.....z zawodu jest mechanikiem samochodowym....ehhhhhh zyciee............

Gość ZALEŻY OD SĄDU
Jeżeli przedstawisz w Sądzie ile wydajesz na utrzymanie dziecka sąd powinien wziąć to pod uwagę.Jednak jest problem; masz męża który dokłada swoją cegiełkę w kosztach -zwykle tak jest, to też bierze się pod uwagę. Nieważne że powiesz w sądzie "Obecny mąż nie musi pomagać" Koszty ponoszą oboje rodzice,.Jeżeli ojciec dziecka przedstawi niskie dochody, nic w tym temacie nie zrobisz.Po prostu nie masz szans- niestety.Wiem coś o tym bo jestem w temacie. Powaliła mnie kwota 100 zł. TO SA KPINY!!!!!

Gość hdfsjdhfsb
Wiesz jiajiai, no wkurzyłam się wtedy niesamowicie, ale niecałe 2 lata później odpłaciłam mu pięknym za nadobne, bo ciocia załatwiła mi pracę za granicą i wyjechałam z córką, znałam język więc nie było problemu i dostałam zatrudnienie legalne i po pół roku dostałam umowę na stałe, potem wzięłam niewielki kredyt i wzięłam sobie mieszkanie, coś jak spółdzielcze, że nie wynajmowałam prywatnie i nie przepłacałam, a po prostu do spółki mieszkaniowej wpłaciłam dużą kaucję i dostałam niewielkie mieszkanko. Córka chodziła do szkoły, ja sobie pracowałam spokojnie i wtedy mu dowaliłam szpilę, bo złożyłam o podwyższenie alimentów w kraju, w którym osiadłam i kraj ten ma inne kategorie najniższych alimentów, tak też 50 zł zamieniło się na 150 euro. Oczywiście mi tego nie płacił, ale miał zagraniczne długi alimentacyjne, które były egzekwowane przez polski sąd. Ja alimenty dostaję z państwa, bo on nie płaci, ale za to on ma takie długi alimentacyjne, że boi się do Polski przyjechać i siedzi tak już za granicą kilka lat i sra w gacie, bo komornik polski go ściga za długi alimentacyjne zagraniczne. Trochę wysiłku mnie to kosztowało, ale odpłaciłam chamowi.

Gość nie świątecznnnaaaa
do autorki topiku- mam pytanie. ojciec towjego dziecka nie ma praw zadnych ale mimo tego ma obowiazek alimentacyjny?

Gość hdfsjdhfsb
Pozbawienie praw rodzicielskich nie zwalnia rodziców od świadczeń na rzecz dziecka. Tak jest przynajniej w całej europie.

Gość jiajijaiajiajiajiaj
jest pozbaiony wladzy rodzicielskiej tak jak wpsomnilam..na rozpraawie sam sie zrekl i ma obowiazek alimentacyjny....a cpo do meza mojego to sa kpiny....bo wychodzi na to ,ze lepiej zyc na kocia lape niz brac slub i stwarzac jakies normalne warunki dla dziecka....ehhhhh

Gość jiajijaiajiajiajiaj
no nic ...w takie razie odpwoiem pozwem na zwiększenia alimentówi tyle....powiem ,ze jest wpsolwlsicielem mieszkania ,ktoe wynajmuje,ma smochod fakt nie na niego oczywiscie,rower za 4 tys!!!...nie placi mi tych alimentów ponad to..nigdy nie dostalam od niego zadnego przekazu...sprawa u komornika...

Gość hdfsjdhfsb
jiajijaiajiajiajiaj, nie tylko twój, bo mój były też kombinował jak koń pod górę. Pracował za granicą, ale wiecznie oficjalnie w Polsce był bezrobotny. Wywijał się jak mógł. Ale cóż, teraz ma jak ma za to.

Gość nie świątecznnnaaaa
a tatus mjej corki w tym miesiacu nie zaplacil alimentow. 350zł mam przyznane.chcialabym mu odebrac prawa rodzicielskie ale nie chce na niego patrzec w sadzie i wysluchiwac obelg na swoj temat. corki sie wogole nie interesuje.

Gość hdfsjdhfsb
nie świątecznnnaaaa, ojciec mojej córki też nie płaci do dziś, z tym że ja mam już na to wyłożone. Ale współczuję wam kobiety, bo im a i chyba niektórym sędziom wydaje się, że dzieci nic nie jedzą najwidoczniej i potrzeb nie mają.

Gość nie świątecznnnaaaa
ja w sadzie trafilam na ok sedzine. tatus chcial 200zł a ona ze to nie zaspokoi potrzeb dziecka i dowalila mu 350zł. a i jeszcze dodala ze mam prawo domagac sie od babci 100zł zeby dokladala sie do utrzymania wnuczki i napeno bym dostala bo taka kwota 350zł za mala i dziecko zyje w niedostatku. i ojciec dziecka ma obowiazek oprcz alimentow, dzieki kupowac prezenty na swieta urodziny. pyta sie go czy daje. on ze przeciez place. sedzina wstydzilby sie pan ze nic nie daje. i mam przyjsc za pol roku i napewno dostane podwyzke. o 50zł.

Gość jiajijaiajiajiajiaj
ja tez nie chcialm wnosci o podwyzszenie ,bo nie chcialam na niego patrzec....i co...wyszło jak wyszło ehhhhhhhhhhhhhhhhh

Gość ochhhhhhhhhhhhh
Z tymi sedzinami to różnie bywa,zależy od jej humoru i tyle!!!!!!

Gość jiajijaiajiajiajiaj
rozprawa juz w czwartek...poradzono mi mniesc pozew wzajemy...zobaczymy jak to sie rozstrzygnie ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Gość jakis czarny mam
wszystko w rekach sedziego i w zaleznosci od jego humoru mi raz obnizyli

Gość Krasnoludki są ok
,,jakis czarny mam wszystko w rekach sedziego i w zaleznosci od jego humoru mi raz obnizyli" Ale nie na 100zł?