Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jiajijaiajiajiajiaj

obnizenie alimentów!!!

Polecane posty

Gość Krasnoludki są ok
Autorko nic się nie martw, jego sytuacja finansowa jest dobra. Podkreśl to,że nie utrzymuje on kontaktu z dzieckiem i już jest spalony. Ja 300 zł dostałam 15 lat temu bez żadnego problemu. Nie wiedziałam,że będą one ustalone, bo o nie nie wnosiłam.Wniosłam tylko o rozwód, a Sędzina przy okazji ustaliła alimenty. Kiedy zapytała o kwotę powiedziałam,że zostawiam ją w gestii Sądu. Obecnie też przymierzam się do podwyżki. Będę wnioskować o 100% kosztów utrzymania właśnie z uwagi na to,że nie interesuje się dzieckiem. Też mam męża, ale prawnie to nie na nim spoczywa obowiązek utrzymania dziecka. To wiem z Policji, gdyż ex będzie miał sprawę za uchylanie się od łożenia na utrzymanie. I właśnie na podstawie takiej postawiono mu zarzuty, że jest utrzymywane przez osobę niezobowiązującą do alimentacji. Zobowiązana jestem ja+ mój ex (ojciec dziecka). Prawnie mój mąż jest obcy. Tak więc nic się nie bój. Acha i nie jest ważny dochód tylko możliwości zarobkowe. Mój ex był wtedy,,prawnie bezrobotny".

Gość jakis czarny mam
no nie na stowe:O na to chyba nie ma szans pseudotatus:O

Gość Krasnoludki są ok
I jeszcze jedno: nigdy nie zgadzaj się na ugodę, która ci nie odpowiada. Adwokaci wygrywają, bo zwyczajnie nie godzą się na ugodę. Będzie kolejna sprawa i wtedy zrobią mu wyjawienie majątku i tyle.Przegra. Wystarczy być upartym.

Gość Krasnoludki są ok
Bo to jest tak: 1) Są ojcowie co interesują się dziećmi, zabierają do Siebie itp. Tu inaczej się na to patrzy. 2)Są pseudo-ojcowie i ci zazwyczaj mają przechlapane. Sędzia zawsze pyta o prezenty na urodziny i święta (chodzi o pamięć) i o to, czy uczestniczy w życiu dziecka, czy poza ratą alimentacyjną pomaga w inny sposób. Te pytania na bank padną.

Gość jiajijaiajiajiajiaj
od chwili urodzenia dziecka nie widzial jej ani razu...nie pomaga nic...nic nie kupuje..ehhh corka zadnego prezentu nie dostala od niego...ja od prawie dwoch lat mam męża i boje sie ,ze to tez bedzie mialo wplyw na wyrok.....

Gość jiajijaiajiajiajiaj
Nie przeczytalam wczesniejszych postów...:)no moj obecne maz ma isc za swiadka...ze mi bardzo pomaga itp...ze placi rachunki..

Gość jiajijaiajiajiajiaj
oj nie doczytalam wszystkiech postwow:)moj maz ma isc za swiadka..powiedziec.,..ze pomaga finansowo w utrzymaniu itp

Gość ale z ciebie idiotka!!
sama jej takiego tatusia wybrałaś po co nogi rozkładałas przed frajerem???

wydrukuj sobie z neta kalkulacje ile kosztuje dzico w wieku twego dziecka....bo alimenty nie ida tylo na jedzenie ..ale i na posciel reczniki..plyn pod prysznic ,mydlo,majtki sarpetki ..odziez..odziez zimowa..buty..ile placisz w szkole...ile poza szkola...podreczniki..zeszyty.. przygotuj sobie na kartce liste -ile placisz za gaz ,prad ,mieszkanie,telefon stacjonarny-podziel to na czlonkow rodziny -wyjdzie ci ile przeznaczasz na dziecko.... obkuj sie dobrze-to niedorzeczne zeby na dziecko placic 350 i chcec zejsc do stowy!!!!!!!!!!!! podaj go o podwyzke alimentow!!!!

Gość jiajijaiajiajiajiaj
niektrych komentarzy nie bede komentowac...mam wypisnae szczegówo wydatki od wrzesnie do grudnia....na co idzie i ile...zlozylam pozew wzajemny o podwyzszenie do kwoty 600zl.....

Gość Krasnoludki są ok
Ty masz zrobić kosztorys miesięczny, a nie wydatki od września do grudnia. Meble np kupuje się co kilka lat, czyli kwotę dzieli się przez ilość np 60 mcy przykładowo : 2500zł:60= 41,67 miesięcznie Są wydatki,których nie ponosisz codziennie. Nie wiesz, kiedy się żarówka przepali, a może dziecko zgubi worek z kapciami itp I pamiętaj, nie zgadzaj się na ugodę. Jeżeli Sędzia stwierdzi,że wydajesz za dużo na żywność poproś o odpowiedni jadłospis z wyliczonymi kosztami. Jeśli nie może ci podać to wnoś o powołanie biegłego,który taki jadłospis sporządzi.

Gość Krasnoludki są ok
Trzymam kciuki. Ja dziś wstępnie też robiłam kalkulator. Daj znać jak poszło. Powodzenia

Gość jiajijaiajiajiajiaj
ahaas.....no to zle napisalam to w takim razie...ehhhhhhh roznie wlasnie na temat tych kosztorysow się wypowidali ludzie...wiec sama wszytsko opisalam....

Gość jiajijaiajiajiajiaj
wiec juz po rozprawie...sedzina ini nie podwyzszyla..ani nie obnizyla ailmentów...mam sie starac o podwyzszenie dopiero wtedy jak ojciec dziecka wroci do pracy...bo w tej chwili jest na swiadczeniu rehabilitacyjnym...ehhh i moj maz musial odpowiadac na pytania sedziny ile miesiecznie zarabia itp....smiesze to...bo to nie na nim spoczywa obowiazek utrzymania ..ale coz...ojciec dzieka oczywsiacie nic nie posiada-samochod niby jest jego siostry....mieszkanie,ktre wynajmuje wg niego nie jest wynajmowane fakt-mieszka tam jego siosatra cioteczna ,ktora mu za wynajem nie placi....

Gość nonamewoman
obnizyc na 100?? buahahaha kpina na maxa nikt nie pbnizy takich i tak marnych alimentow, dawaj kontre na podwyzszenie

Gość nonamewoman
obnizyc na 100?? buahahaha kpina na maxa nikt nie pbnizy takich i tak marnych alimentow, dawaj kontre na podwyzszenie

Gość hjhjhj
Dziecka i obowiazku utzrymywania zrzec sie nie moze,ale praw do dziecka owszem...moze

Gość grymaśnica
Za kilkanaście dni wraca do pracy, więc występuj o podwyżkę. :)

Gość co za ściema
"sam sie zrzekl praw." V nie można ot, tak zrzec się praw do dziecka. no chyba że autorka złożyła wniosek o pozbawienie władzy rodzicielskiej ojca nad dzieckiem

Gość co za ściema
"sam sie zrzekl praw." V nie można ot, tak zrzec się praw do dziecka. no chyba że autorka złożyła wniosek o pozbawienie władzy rodzicielskiej ojca nad dzieckiem

Gość jiajijaiajiajiajiaj
to nie zadne prowo...jest pozbawiony wladzy rodzicielskiej...moze wczesniej zle się wtrazilam...ale tak jest....narazie nie wraca do pracy,bo ma przedluzone swiadczenie rehabilitacyjne...mailam przygotowane rachunki,ale sedzina nawet nie chciala ich zobaczyc....

Gość jiajijaiajiajiajiaj
Wiec na rozprawie o alimenty bylo zlozone równiez wniosek o pozbawienie wladzy rodzicielskiej...sedzina sie wtedy go zapytala czy chce odwiedzac dzieco itp...a on powiedzial ,ze nie....wiec w wyroku mam napisane ,ze ojciec dziecka jest pozbawiony władzy rodzicielskiej....

Nie wciskaj kitu ciemnoto!!! Praw może zrzec się jedynie robiąc badania dna udowadniając że dziecko nie jest jego! Wypierdalaj do książek gowniarzu a nie wymyslaj tu bajek!

Młodsze Ciacho A skoro chcesz kogoś pozbawić praw rodzicielskich to nie masz prawa żądać alimentów! Ni kupy ni d**y to się k**wa nie trzyma!! V no właśnie, że ma prawo, co więcej na osobie pozbawionej władzy nadal ciązy obowiązek alimentacyjny:P Y autorko, to jednak złożyłaś wniosek :)?

Nie ma prawa pozbawić kogoś praw rodzicielskich do dziecka które nie było narodzone bo nie miała do tego podstaw nadal prowo. Chory system. Płacić za coś co do mnie nie należy???? Ja bym zrobił w takiej sytuacji konkretny dym