Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrefawegregesge

usuwanie kamienia nazębnego

Polecane posty

Gość wrefawegregesge

hej, mam mieć usuwany kamień nazębny. Decydyje się na nfz bo nie mam kasy na prywatnego dentystę. Jaką macie opinie w tym temacie. szczerze mówiąc jestem troche zaniepokojona tym zabiegiem. Mój brat ostatnio przyszedł pochwalić się efektem, robił prywatnie i jego zęby wyglądały koszmarnie. Byc może miał dużo tego kamienia ale po usunięciu wyglądał jak by miał szapry miedzy zębami. Ok rozumiem zdrowiej jest usunąć kamień ale efekt wizualny jest gorszy przynajmniej u mojego brata. Wiecie czy piaskowanie jest refundowane z nfz?

Gość cdscuwbefw
mnie to bolalo i po zeby byly tak kurewsko wrazliwe prze zpare dni ze szok :( i krwawily:( a mialam to robione przy okazji wizyty kontrolnej tez na nfz,bo poskarzylam sie dentysce ze podczas szczotkowania mi dziasla krwawia.i ona mi to zrobila.mialam dziwne uczcie ze mam jakos malo zebow i nawet przy oddychaniu bolalo.

Gość jak sie
skaling jest robiony na nfz bezpłatnie tylko raz na rok. skoro nie byleas jeszcze to teraz nic nie zapłacisz. Uważam ze zabieg nie boli,u mnie nic nie krwawiło, ale to chyba zalezy od stopnia wrazliwosci. A uczucie po pozbyciu sie całego tego "gruzu" z ust - bezcenne :D

Gość Miss understanding
WC Picker podobno sprawdza sie równie dobrze w tej roli :classic_cool:

Gość wrefawegregesge
no wiec byłam. zabieg nie należy do przyjemnych, momentami bolało ale do przeżycia. Masz racje, bolą mnie teraz zęby, sa takie wrażliwe, nawet jak oddycham, mam nadzieje że to minie. Dziwne uczucie.

Gość gość
nie, zdecydownie nie to nie boli, ciężko też określić jakie to jest uczucie, ale faktycznie po zabiegu zęby wyglądają znacznie lepiej. Ja się staram chodzić regulranie co pół roku do Galerii Uśmiechu, żeby sobie ten kamień ściągnąć, niestety piję dużo kawy i palę więc moje ząbki wymagają regularnego czyszczenia.

Gość gość
chyba mylicie skaling - usuwanie kamienia od piaskowania! skaling nie jest bolesny! piszesz szpary - nie bądź śmieszna, te szpary to naturalne zęby Twojego szagra, to co się w szparach zgromadziło to kamień, który należy regulanie usuwać piaskowanie z kolei jest niezbyt przyjemnym zabiegiem, potem dziąsła są obolałe i zakrwawione, dochodzą do siebie przez kolejne 2-3 dni

Gość gość
ja się trochę zawiodłam na państwowej służbie zdrowia, jeśli chodzi o dentystów też. Od jakiegoś czasu chodzę do Bamdu i tam wszystko robię, łącznie z usuwaniem kamienia. W prywatnych gabinetach moim zdaniem jest lepsza obsługa

Gość gość
ja usuwalam ostatnio tu kamien www.truszel.pl i musze powiedziec, ze myslalam, ze bedzie bolalo (robilam to 1 raz) ale na szczescie nic nie bolalo :)

Gość gość
usuwanie kamienia nazębnego wykonuje się w gabinecie stomatologicznym. Samemu nie da się w pełni oczyścić zębów przy pomocy tradycyjnej szczoteczki do zębów. Nieleczony kamień nazębny prowadzi do chorób zębów i dziąseł. Najgorsza jest paradontoza, dlatego jeśli ktoś ma kamień to powinie iść do stomatologa. Ja też leczyłam kamień nazębny w gabinecie http://www.viscardi.com.pl/ i mam zdrowe zęby.

Gość gość
To jest naprawde dobry dentysta, a przy tym niezbyt drogi, bo rozumie problemy niektórych ludzi. Firma firma, ale maja naprawde dobre podejście do klineta. Polecam się tutaj przejść www.ortodontawroclaw.pl