Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgfjhjyjihfohggdf

do uzywajacych past bez fluoru!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość dgfjhjyjihfohggdf

Dajcie jakiekolwikek obiektywne badania ktore mowia ze fluor jest be. Autor, uczelnia, data. Jakiekolwiek. Nie ma takich badan. Niemalze kilkaset tysiecy badan temu przecza. W szwajcarii 90%dzieciakow w wieku 6 lat nie ma ani jednego ubytku. W Polsce to 14%. Wiecie dlaczego? Bo tam stosuje sie FLUOR. Glowny sprzymierzeniec zdrowych zebow. No to czekam na badania

Gość dgfjhjyjihfohggdf
No gdzie te wojownicze eko mamy i "samodzielnie myslacy" :D

Gość glgllglgg
Mój 6l używa pasty z fluorem myje zęby 2razy dziennie, jednak wszystkie 5 mleczne są próchicze.

Gość dgfjhjyjihfohggdf
No i jakie te badania? I co z tego ze ma chore. To jeden przypadek a nie badania przesiewowe

Gość dgfjhjyjihfohggdf
No i jakie te badania? I co z tego ze ma chore. To jeden przypadek a nie badania przesiewowe

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja 6 latka ma zawsze paste bez fluoru, mój pediatra mi powiedział ze w Stanach robili badania i wyszło ze fluor jest rakotwórczy wiec ja dziekuje

acha dodam jeszcze ze moja córka mnie ma ani jednej dziurki w zębach

Gość dgfjhjyjihfohggdf
Pediatrzy tyle wiedza o prochnicy co dentysci o ginekologii. I prosze konkretny odnosnik do badan

pediatrzy jezdza na szkolenia wiec doskonale wiedzą co jest szkodliwe dla dzieci, a linków szukaj sobie sam/a

Gość dgfjhjyjihfohggdf
Szukalam we wszelkich zbiorah. W bibliotekach medycznych tez. NIE ma takich badan. I chyba nie myslisz ze na konferencjach pediatrow mowi sie o prochnicy. To dzialka dentystow!

Gość klnkjhhbn
moje dziecko tez uzywa pasty z fluorem a ma zeby popsute, genetyka i brak mycia zebow sa powodem prochnicy i odwrotnie

Gość refvrevfdw
ja mylam od zawsze z fluorem a zeby i tak mam do dupy

Gość GretaBarbo
poza tym tak pediatrzy jak i lekarze innych specjalności owszem jeżdżą na szkolenia, konferencje etc. Ale są one ZAWSZE w mniej lub bardziej oficjalny sposób sponsorowane przez różne firmy. Był kiedyś bardzo fajny program o lobbingu w medycynie. Nie ma badań, nie finansowanych przez koncerny. Nawet na uczelniach państwowych, w instytutach naukowych zawsze jest jakieś powiązanie z biznesem. Więc należy je traktować z lekkim przymrużeniem oka.