Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojesiealepytam

ruchy waszych pociesz ok 28-29-30 tydzien ciazy załamka..

Polecane posty

Gość bojesiealepytam

sluchajcie jak bardzo widocznie sa ruchy waszego dziecka?? ogladajac filmiki na youtube i patrzac na brzuchy innych mam zaczynam sie amrtwic o moje dziecko.....rusza sie kopie czasem brzuszek wibruje ale nihdy az tak brzuch nie skakal jak im...czasem leze i widze jak pizama podskakuje ale rzadko biore leki rozkurczowe boje sie ze malenstwo ma cos z miesniami :( o to ptrzyklad ktory mnie mocno zaniepokoil http://www.youtube.com/watch?v=U02avcpfh8g

Gość masakraztoba
słuchaj kobieto każda ciąża jest inna i ja jestem w 31 tygodniu a moje dziecko tak mocno i widocznie nie kopie! czasem sie zdarzy ale ważna jest częstotliwość ruchów a nie ich kuźwa siła.

Gość flawora
po cholere oglądasz jakieś brzuchy na necie???? jak ja byłam w ciąży mój mąż stwierdził, że kobiety w ciąży powinny mieć zakaz neta, bo ciągle się czegoś doszukiwałam. Tobie też radzę nic nie oglądać

ja mam tak samo jak na filmiku. ale ale ale :) gdybym obejrzała ten filmik w peirwszej ciąży to byłabym mocno zaniepokojona bo nic takiego nie było. owszem czułam ruchy ale nie aż tak i nie były tak widoczne. powód? pierwsza ciąża łozysko na przedniej scianie tłumiło ruchy teraz łożysko na tylnej, młoda szaleje bardzo mocno i widocznie czyli każda ciąża jest inna. nie nakrecaj sie, napewno wszytko jest ok :)

Gość ja mam przede wszystkim
mniejszy brzuch. owszem widać jak dzicko mocno kopie, szczegolnie jak wypnie nóżkę i potem ją przesuwa po ścianie macicy. a jak wypnie piętkę w okolicy pępka gdzie mam cieńszą skórę to jestem ją w stanie pogłaskać i wyraźnie czuję. moje maleństwo jest bardzo ruchliwe, takie kopniaki serwuje mi co godzinę, dziś jest bardziej ospały i kopniaki są delikatne ale wyczuwalne. Jednak wczoraj jak się przekręcał to aż cały brzuch się zniekształcał, jeszcze bardziej niż na tym filmiku. czasem aż boli naciągnięta skóra.to wszystko jest indywidualne, moja koleżanka która jest na tym samym etapie ciąży prawie w ogóle nie odczuwa kopnięć, dużo mniej niż ja, żadnych leków nie zażywa, ale jej dziecko ma po prostu taką naturę.

Gość bojesiealepytam
ja rowniez mam lozysko na przedniej scianie moze dlatego wlasnie mnie kopie czuje ruchy czuje jak mocno napina nozke widac gdzie lezy czesto wypina pupcie ale nigdy az tak mocno nie widzialam...

Gość Kazda ciaza
I kazde dziecko jest inne!!Dziecko ma cos z miesniami!!! boszeeee odstaw ten internet bo ci sie narobi cos z glowa!!A nie niepokoi cie,ze inne kobiety maja wieksze brzuchy albo mniejsze,ze przytyly 10 kilo a inne 15 wiecej niz ty?Wrzuc na luz ;) W pierwszej mojej ciazy mala byla w miare spokojna ,miala okreslone godziny kiedy sie ruszala.W nocy spala spokojnie.Druga ciaza nieustanne wygibasy,kopniaki,tance...az brzuch bolal ;)

Gość jnhgtfrd
jestem w 24 tc i brzuch często mi skacze....mały fika najwięcej wieczorem...

ja wchodze jutro w 31tc. Też w porównaniu do koleżanek skacze mi mniej, ale wszystko zależy od tego jakiej Ty jesteś budowy i od Maleństwa. Pamiętaj każda ciąża jest inna:) Jak masz wątpliwości poradź się lekarza, jeśli masz daleko termin pójdź do swojej położnej ona Ci powie, czy z tym masz iść do lekarza czy to nie jest nic strasznego.

Gość qwert28
U mnie bylo m niej wiecej tak jak na filmiku, ale dopiero okolo 34 tc. U przyjaciolki nigdy az tak nie bylo a ma zdrowa corke. I to az za bardzo ruchliwa. ;)

i jeszcze jedna rada-na poczatku ciazy jak mi lekarka powiedziała że mam za wysoki hormon tarczycy w drodze do domu mój mąż znalazł na internecie-w telefonie że może być coś z płucami(nie doczytał czy moimi czy dziecka) ja zapłakana zestresowana i wogóle, potem rozmawiałam z lekarzem i powiedziałam nigdy więcej-dopóki lekarz mi nie powie że coś jest nie tak to się nie przejmuje bo z tych stresow jakie moglam miec moglabym stracic dziecko. Więc nie ma co się przejmować

Gość elaelżbieta
Zastanawia mnie poziom kobiet zakładających takie tematy. Zero wiedzy na temat stanu, w którym się znajdują. Kup sobie porządną książkę nt. ciąży czy nawet jakieś czasopismo (choć ja ich za bardzo nie lubię, ale podstawowe informacje zawierają), zapytaj ginekologa , a nie tylko internet. To o co pytasz to naprawdę podstawy! Potem znów masa głupich pytań nt. noworodka w stylu: "Czy to normalne, że moje dziecko...?" YT potrafisz odpalić, a porządnych informacji nt. ruchów dziecka z wiarygodnych źródeł już nie umiesz znaleźć.

Gość Pod koniec
Dopiero bedzie panika jak dzidzia nie bedzie miala tyle miejsca i zamilknie kilka razy na kilka godzin....

Gość gierginna
Mam za sobą dwie ciąże... Pierwsza - mały mało się ruszał, czułam go wewnątrz, ale na zewnątrz brzucha to w ogóle nie było widać... nic, a nic i ogólnie mało był ruchliwy. Ma teraz 4 lata i NIE ZNAM tak energicznego, szybkiego i ruchliwego dziecka :o doprowadza mnie tym do furii :P Druga ciąża - mały skakał bardzo, sama nagrałam podobny filmik, teraz ma 2 lata jest wstydliwy, mało ruchliwy, wrażliwy i BARDZO GRZECZNY... przeciwieństwo pierwszego syna... Każda ciąża jest inna i różnie być może :) wyluzuj :)