Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ludzki przedmiot

Panie czy lubicia jak mężczyzna przeklina?

Polecane posty

Gość ludzki przedmiot

Może obojętne to jest? Jaki macie stosunek do tego? Takie przeklinanie na co dzień, od czasu do czasu, typu "zajebiście", "dupa" "ja pierdziele" itd.:(

Oj, ja uwielbiam, kiedy ludzie potrafią przekląć w odpowiednim momencie celnym przekleństwem! To jest sztuka porównywalna do opowiadania dowcipów :D ("Kurwy" używanej jako przecinka nie biorę pod uwagę :O to przejaw prostactwa jedynie)

Gość nie znosze ludzi, ktorzy
przeklinaja ( niezależnnie od płci i wieku). A takich facetów skreslam,

Gość nalogowa kafeterianka/
a mnie zaimponowalo, ze mezczyzna mnie przeprosil, gdy mu sie wymsknelo.

Gość dfrtyuh
Unikam przekleństw.

Gość ludzki przedmiot
Nei, a jak samiec mówi "zajebiście" na coś, to co o tym sądzisz?:( Akceptujesz to słowo, nawet gdy jest "zajebiście"? :) Widziałaś wpisy niejakiego Androgena i co o nich sądzisz?:( Uważasz, że są odpowiednio użyte?:( nie znosze ludzi, ktorzy@ cieszy mnie to.

a do samych przeklenstw mam stosunek obojetny- ot slowa jak kazde inne. sama ich uzywam, acz nie naduzywam- i u innych tylko naduzywanie mnie drazni. bo jesli facet uzywa qrwy jako przecinka, nie moge sie oprzec wrazeniu, ze jest lekko niedorozwiniety:O

Gość ludzki przedmiot
O skrajnych przypadkach nie ma co nawet rozprawiać Nałogowa kafeterianko.:(

i tak nie ma nic gorszego jak ,,garek'', ,,recami'', ,,zlape, podrape'' :O:O

zajebiscie jest troche infantylne ale ujdzie

Gość ludzki przedmiot
To do widzenia.:(🖐️

Akceptuje to słowo, nie jestem Miódkiem, sa gorsze słowa :D Nie używam wulgaryzmów (a przynajmniej staram się tego nie robić) by kogoś obrazac. Natomiast nie mam nic przeciwko używaniu ich do opisywania świata. Ba! Sama ich używam :D jak mogłabym zabraniać komuś czegoś, co sama robię? Oczywiście wszystko ma swoje miejsce i czas, czasem warto powsciagnac język, ale czasem można iść na całośc. ;)

Gość abcdefghkobieta
nie, nie podoba mi się gdy facet przeklina. oczywiście czasem się zdarzy każdemu, ale w naprawdę odpowiedniej sytuacji, a tak jak nei wspomniała - używanie "kurwy" jako przecinka jest niesmaczne i kole w uszy ;)

ok

Gość ludzki przedmiot
Panie Miodku wróć!:( Brakuje takich ludzi.:( Nei, nie wierzę. Nie pasują do Ciebie przekleństwa. Popisujesz się.:( Do widzenia.:(🖐️

Gość nie znoszę ludzi, ktorzy
wyjatkowo irytują mnie "celebryci" w mediach, uzywajacy obowiązkowo ordynarnego, pochodzacego z rosyjskiego -" job" "jebac" slowa "zajebiscie". Na szczeście w mojej rodzinie i w rodzinie męza nikt nie przeklina. Nasze dzieci tez nie przeklinaja. Nie wierzę w teorię, ze dziecko uczy sie przeklinac w przedszkolu czy w szkole. Glownym przykładem sa ludzie, ktorzy maja autorytet ( powinni byc to rodzice)

nie lubię przeklinania, ale też jeżeli zdarza się to niezbyt często i jest w jakimś stopniu uzasadnione, to mi to nie przeszkadza :).

Gość duch cafe
ostatni raz przeklinałem w 1979 roku :classic_cool:

Gość marcelina całkim inna
Przeklinanie to kalectwo intelektualne. Język polski jest na tyle bogaty i różnorodny, że można się w zupełności obyć bez zbędnych epitetów. Niestety edukacja u nas jest na coraz niższym poziomie, a pseudo gwiazdki telewizyjne, nie wiedzieć czemu nazywane celebrytami, chcąc się przypodobać niewykształconym widzom przeróżnych szołowizji dodatkowo lansują debilny sposób wysławiania się, powiększając pustkę intelektualną w swych i telewidzów głowach. Oczywiście przekleństwa są częścią naszego go języka i są naszym dziedzictwem kulturowym, ale 99,99 % przypadków ich użycia wynika niestety z ograniczeń intelektualnych ...

Szkoda, ze osobiście nie możesz powiedzieć Tuwimowi albo Boyowi-Zeleńskiemu, ze wulgaryzmy oznaczają zubożenie językowe :O Prostak klnie jak prostak, ale można też przelkinac kwieciście, niemal poetycko :classic_cool: Tylko trzeba umieć odróżnić "kurwę" od " k u r w y " ;)

Gość duchu ...
Ja zacząłem już chyba w 1952, podobno biegałem i krzyczałem: kluwa, kulwa, kulwa. Ale czy to jest przeklinanie?

Zależy jak klnie. ;) Profesor Ludwik Stomma w swoim słowniku polskich wyzwisk, inwektyw i określeń pejoratywnych odwowłuje się do cytatów i wypowiedzi wielu osób, których powszechnie za wulgarów się nie uważa. Boy-Żeleński i Tuwim to szczyt góry lodowej, do tego dochodzi Marian Hemar, Stefan Kisielewski, Waldemar Łysiak, Mikołaj Rej, Henryk Sienkiewicz, Leopold Tyrmand, Bolesław Prus, Jan Kochanowski czy Józef Piłsudski. ;) A ile polskich przysłów i przyśpiewek zawiera te złe słowa. ;)

Gość gfhhs
ze dziecko uczy sie przeklinac w przedszkolu czy w szkole. to się zdziwisz naiwna istoto :D 🖐️

Gość marcelina całkim inna
Przecież wyraźnie napisałam 99,99%. Poza tym, fakt że ileś tam osób uznanych za autorytety literackie używało przekleństw a ktoś inny napisał słownik, nie oznacza automatycznie że jest to w akceptowalne zawsze i wszędzie. Idąc tym tokiem myślenia można przyjąć, że van Gogh też ze swym uchem postąpił słusznie i jest to doskonały wzór do naśladowania. W takim razie do dzieła moje Panie ...

Gość a uszy czescia ciala
:classic_cool:

Gość ludzki przedmiot
Nie, przekleństwa nie są częścią języka potocznego. Koniec i basta. Nie ma tematu.💤