Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość królik-skacze

Ciąża po tabletkach anty

Polecane posty

Gość królik-skacze

Dziewczyny mój ginekolog zapisał mi antyki by zmniejszyć cystę i jako pomoc w szybszym zajściu w ciąże. Za niedługo kończę ostatnią paczkę. Którejś udało się zajść po tabletkach? a może właśnie są problemy?

7 lat brałam tabletki anty, potem przestałam i jestem juz w drugiej ciąży. także u mnie antykoncepcja hormonalna nic nie narozrabiała :)

3 lata brałam tabletki. odstawiłam w sierpniu teraz jstem w 6 tygodniu :) dodam iz nie staralismy sie specjaljnie :) pozdrawiam i zycz owocnych staran ;)

Gość do meaaa
Od 11 lat biorę tabletki. 4 lata temu po odstawieniu zaszłam od razu w ciążę. Teraz jestem w 9tc. "Staraliśmy" się 2 miesiące.Także bez problemów.

ja brałam kiedyś 6 miesięcy ok. jakieś 2 może 3 lata temu. Obecnie jestem w 31 tc na początku bałam się, że nie zachodze przez te tabletki(nie liczyliśmy dni plodnych, nie staraliśmy się poprostu seks bez zabezpieczen będzie co będzie:) ) przestaliśmy bo jednak chciałam znaleźć pracę, znalazłam wróciliśmy do tematu i po 3 miesiacach takiej samej metody udalo sie :]

Gość królik-skacze
Dziękuje Wam za odpowiedzi:) na wylot znałam swój organizm i cykl przed tabletkami teraz nie wiem czy zauważę dni płodne. Nawet nie zupełnie wiem jak liczyć te dni. Od wystąpienia krwawienia czy po 28 dniu cyklu?

szczerze mówiąc niekiedy dni płodne się przesuwają, wyczytałam kiedyś(nie wiem czy to prawda ale ja tak zaszłam) po okresie co drugi dzień :) wtedy na bank trafisz na dni płodne :] my po 3 miesiacach takich zaszlismy :] tylko ja bym po tabletkach odczekała:] chyba że się nie boisz że mogą być bliźniaki :)

Gość Ja zaszłam w ciąże
w drugim cyklu po odstawieniu tabletek.

Gość królik-skacze
Jest mi obojętnie czy bliźniaki. Byle dzidzia była. Może z testem owulacyjnym będzie łatwiej zahaczyć o dni płodne.

nam sie bardzo szybko udało przy metodzie co drugi dzień po miesiączce;] i przede wszystkim nie myśl tylko o tym, żeby zajść w ciąże-kiedyś czytałam że może się wtedy włączyć blokada w psychice i kobieta jest zdrowa, mężczyzna też a zajść nie mogą :)

ja odstawiłam tabletki w lutym tego roku. Ale tak jakoś wyszło że przypadkiem zaszłam we wrześniu. Podobno po tabletkach trzeba jakiś czas odczekać i może być ciąża mnoga

Gość królik-skacze
Ale czemu ciąża mnoga ma być przeszkodą? Ja specjalnie dostałam te tabletki by zajść zaraz po ich odtawieniu

niektórzy nie chcą bliźniaków. Dlatego o tym mówie :) mówi sie, ze to podwojne szczescie ale poprostu kazdy ma inne podejscie :)

Gość capriii
Ja zaszłam w 2 cyklu po odstawieniu tabletek. Wyznaczałam sobie tylko owulację testerem afrodyta.