Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fkmrgre

czy tez czujesz ze nie nalezysz do tego swiata?

Polecane posty

Gość fkmrgre

jak bylam mloda ciezko chorowalam praktycznie nie powinnam zyc, dzieki rozwojowi medycyny jestem i zyje ale czuje sie od tego czasu taka zawieszona nic mnie nie cieszy na nic nie czekam czuje ze nie naleze do tego swiata, ze nie powinno mnie tu byc czesto chcialabym juz zniknac mam 30 lat i tylko odliczam jak dlugo jeszcze tu bede i chcialabym zeby ten czas biegl szybciej, zeby to zycie szybko zlecialo

Gość zabbbv
czyli, nie bezpośrednio przekazujesz nam tresc: nie warto ratowac kogos z choroby, bo jego zycie moze byc nic nie warte?

Gość fkmrgre
nie o to mi chodzi po prostu pytam czy inni maja podobnie bo ja sie czuje " nie jak w domu" inaczej nie umiem tego wyjasnic

Gość glllllllllllllllllllluuuu
Ja tak sie trochę czuję. A ostatnio więcej niz trochę. Jednak mam dzieci, musze zyc dla nich. Choc ogolnie widze bezsens tego zycia, tego swiata... mam 35 lat.

Gość fkmrgre
mozna byloby powiedziec ze mam depresje ale ten stan utrzymuje sie od tak wielu lat zwlaszcza po mojej chorobie wiec mysle ze to jest powiazane z tym stanem

Ja mam momenty radosci - gdy jestem na przyklad na koncercie ulubionego wykonawcy, podczas podrozy, na wakacjach, gdy plyne kajakiem, jade rowerem czy leze na plazy.... wtedy czuje spokoj, radosc, szczescie, euforie, no w zaleznosci od sytuacji... a tekie zwykle zycie mnie dołuje, nudzi, meczy.... totalnej depresji dostaje na przyklad w centrach handlowych, gdzie duzo ludzi, ta pierdolona komercja, wszystko nastawione tylko na kase, na handel, aby MIEC, a czlowiek w ogole sie nie liczy....

Gość Romeo897
Ja też czuję, że ten świat nie jest mój.

Gość Romeo897
autorko to nie jest depresja tylko w pełni zasadne poczucie bezsensu tego wszystkiego. Nasz DOM jest gdzie indziej, po tamtej stronie. Po pewnym czasie przychodzi znudzenie tym ziemskim życiem.

Gość fkmrgre
moze ja powinnam wtedy odejsc? moze takie bylo moje przeznaczenie?

Gość singielka_5555lat
nie , ale czuję , że nie należę do grupy ....

Gość Romeo897
nie sądzę, że powinnaś odejść bo każdy podejmuje decyzje prawdpodobnie jednak chciałaś wtedy wrócić, chociaż nie pamiętasz są przypadki ludzi odratowanych ze smierci klinicznej którzy pamiętali, że wracali do DOMU ale zdecydowali sie jednak wrócic na ziemię

Ja ogólnie nienawidzę cywilizacji, poza wyjatkami... kocham kino, kocham latac samolotem :-P a poza tym powinnam byc kurwa jakimś rybakiem, wyplywac codziennie na łodeczce w morze, ogladac tylko niebo, wode i sluchac wrzasku mew... wsio... nienawidze codziennie wstawac, ubierac sie, stroic wlasciwie, wychodzic na konkretna godzine z domu, jechac w tloku czy korkach, spalinach, smrodzie, siedziec w szpilkach przy klawiaturze, nie no masakra.... cywilizacja to zabojstwo....

Gość fkmrgre
tyle ze ja nie mialam smierci klinicznej ale chorowalam tak ze nie powinnam przezyc tylko ze dzieki medycynie jestem

Gość Romeo897
obejrzyj sobie ten filmik odejścia i powroty' wklejam linka na you tube ale na chomikuj jest też w całosci są to autentyczne wywiady z ludzmi z Polski, którzy wrócili z tamtej strony, jeden po próbie samobójczej, i opowiadają jak tam było http://www.youtube.com/watch?v=eTfxcJ7cQj0

Gość Romeo897
W swojej istocie jesteśmy duchami, które są w tych ciałach w szkole zwanej planeta ziemia. Ale każdy jednak tęskni do DOMU. Jesteśmy tu po to, żeby się uczyć ale wiadomo, że nauka może być nużąca. Po prostu można mieć z czasem dosyć.

Ale czego my sie niby mamy tu uczyc? :-O

Gość fkmrgre
ja tam nie wierze w zadne nieba duchy itp mysle ze po smierci nic nie ma jest pustka, cisza, spokoj nie ma nas

Gość Romeo897
miłosci rozumianej bardzo szeroko, jak okazywac milosc pomimo przeciwienstw, ale przede wszystkim MILOSCI DO SAMEGO SIEBIE, kochac siebie pomimo wszystko załozenie jest takie ze w tej trudnrj szkole zycia mamt sie przeanielic czyli stac sie kiedys tym czym sa aniołowie to dosc trudna nauka :)

Gość Romeo897
obejrzyj ten filmik, jest duzo dowodów wskazujacych na taki sens zycia na to, ze nie jestesmy ciałem

nauka trudna, owszem, ale w ogóle to po co? szczerze mowiac, gdybym była stwórca tego swiata to dawno bym juz go zlikwidowałą :-O przeciez na nim wiecej smutku i nieszczescia niz radosci. po co on komu???

Gość Romeo897
no wlasnie przpuszczam, ze to mialo byc na zasadzie kontrastu z tym co mamy w prawdziwym DOMU a zalozenie chyba jest tez takie ze mamy z czasem stworzyc niebo na ziemii ja tez bym sie stad wypisal i to zaraz, ale mowie tylko jaki jest sens tej zabawy

Gość fkmrgre
te filmy te wyznania to udowodniono jako prace wzmożona mozgu i omamy

Gość Romeo897
nie, nie ma dowodu naukowego zeby to były jakies halucynacje czy omamy

Wiecie co, ja wychowalam sie w rodzinie katolickiej, chodzilam na pielgrzymki, do oazy, modlilam sie, moge powiedziec, ze Bóg odpowiadał na moje modlitwy w wiekszosci, ze czuwa nad nami, ale czasami jak sie glebiej zastanowie, to widze tyle niekonsekwencji, tyle bezsensu, ze juz sama nie wiem, jak jest. Na pewno nigdy nie powiem, ze poza tym swiatem nic nie ma, bo nie mam takiego prawa, ale krucho z wiara ostatnio jest....

Gość fkmrgre
to i tak cie podziwiam za wiare bo to ciezka sprawa do utrzymania mi sie nie udalo

a stalo sie cos konkretnego, ze sie nie udalo, czy po prostu sie rozpłynela????

Gość Romeo897
nauka koscioła ma ta wade ze wyklucza reinkarnacje, a reinkarnacja to fakt inaczej bysmy sie nie zdazyli niczego nauczyc jedno zycie to zdecydowanie za mało

Gość fkmrgre
jestem realistka po prostu

Gość alez wpadlam
zyciem powinnismy sie cieszyc ale tego nie umiemy :(