Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justines

ropiejące ucho

Polecane posty

Gość justines

Heeej. mam problem ;/ 3 tygoodnie temu przebilam uszy w 3 miejscach. dwa na dole i jeden w chrzastce. te dwa z dolu wyciagnelam jakis czas temu i mam z nimi problem ;/ ropieja i pojawila sie tam mala guulka , lecz nie moge przez nia wlazyc do ucha kolczyka.. naszczescie dam rade wlozyc kolczyka z tylu (labreta) C; smarowalam przez 7 dni Tribioticem i bylo wzglednie dobrze a pozniej wymienilam kolczyki na te ktore mialam na poczatku. dzis je wyciagnelam i ucho znow strasznie ropieje ;/ nie wiem co robic a nie chce stracic kolczykow. slyszalam o tym , by pomalowac kolczyki lakierem do paznokci i miec takie do czasu az sie zagoja , zeby metal nie mial kontaktu z uchem. co to tym sadzicie ? Mam kolczyki ze stali chirurgicznej

Gość taki z ciebie psychiatra jak
ło matko, dziewczyno, aleś ty niemądra :O 1. kolczyki sie wyciaga najwczesniej po około 4 tygodniach, kanał się zrasta troche dłużej, najlepiej ich ze 2 m-ce nie ruszać!! 2. może masz uczulenie na stal chirurgiczną, najlepszy jest tytan, bioplast, ewentualnie srebro, złoto, i na takie kolczyki najbezpieczniej zmienić, polecam szczególnie tytan lub bioplast. i w ogóle zapomnij o malowaniu lakierem!!! durny pomysł. 3. czy dobrze o to dbasz? powinnaś przemywać solą fizjologiczną, psikać octeniseptem. pamietaj ze tribiotiku nie stosujemy dłużej niż 7 dni, jak po tym czasie nie przejdzie, to być może trzeba będzie wyjąć. 4. taka gulka twarda to najprawdopodobniej ziarnina, można ją zlikwidować kwasem salicylowym (aspiryna) - na forach o piercingu jest mnostwo porad jak dokładnie.

Gość lolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
za szybko wyjełas kolczyki, no i ta kulka to pewnie ropa, smarując mascia zatykasz dziurki i pogarszasz sprawe , kup zwykły spirytus lub Octenisept

Gość justines
Ehhh ale ja nie chcialam go wyjac ;/ chcialam wyciagnac inny kolczyk ktory byl robiony wczesniej. i nie moglam go odpiac jedyne troche sie odpial i byl jakby dluzszy wiec pomyslalam ze z tamtym zrobie to samo ale sie odpial.... ale ja mam czas glupie pomysly ;/