Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto potrzebuje milosci

Czy każdy człowiek na ziemi potrzebuje miłości? czy tylko niektórzy?

Polecane posty

jak to jest?

Gość Hej ja mogę w sumie pogadać
Wydaje mi się że większość ludzi potrzebuje jej, chociaż posługując się piramidą potrzeb niektórzy mieszkańcy ziemi pewnie bardziej potrzebują żywności i lekarstw...

Gość każdy człowiek
na ziemi potrzebuje miłości. Ale my postrzegamy miłość najczęściej w sferze seksualności, która jest jest zaledwie maleńkim elementem

Seks to seks, a miłość to miłość.

Gość to uważasz, że
seks nie powinien być elementem miłości?

Powinien być, ale nie powinien być jej jedynym elementem .

doszlam dzisiaj do takiego wniosku, ze potrzebuje milosci i zrobilo mi sie bardzo smutno, na ogol moja samotnosc zagluszam muzyka, imprezami, alkoholem, staram sie spedzac czas z ludzmi, ale jednak czuje ogromna pustke. Bylam kiedys w zwiazku, ten chlopak jest wolny, jestesmy znajomymi, ale to sie wypalilo. Nie wiem czemu tak jest bylam z nim kochalam go a on mnie i wszystko sie spieprzylo. Jestem cholernie samotna a zarazem, gdy ktos sie do mnie zbliza to mnie to przeraza, zawsze sie boje,ze jak ten to strace szanse na kogos innego lepszego, a byc moze lepszego nie bedzie?

Gość bo miłość to
"... pojęcie wielowymiarowe. Ma tyle powiązanych z sobą znaczeń, tyle różnych aspektów, że nie sposób zawrzeć jej w jednej zwięzłej definicji. Sławiona przez poetów, opisywana w powieściach, będąca inspiracją dla autorów scenariuszy filmowych, jest również przedmiotem rozważań socjologów, filozofów i teologów. Jej szeroki wachlarz znaczeń rozciąga się od miłości do lodów waniliowych poprzez miłość bliźniego aż do miłości do Stwórcy. Miłość oznacza zarówno uczucie jak i wartość etyczną, cnotę teologiczną czy rodzaj energii. W języku potocznym słowem tym oznacza się także fizyczne zbliżenie między mężczyzną i kobietą. W niektórych językach do określenia miłości stosuje się kilka odrębnych słów. Np. Grecy już od starożytności używali do tego celu trzech wyrazów: eros dla opisania miłości między kobietą i mężczyzną, philia dla wyodrębnienia miłości do rodziny i przyjaciół, agape dla określenia miłości ogólnej czyniącej dobro bliźniemu. Łacińskimi odpowiednikami tych słów są: amor, amicita oraz caritas. Język polski (podobnie jak angielski) jest pod tym względem bardzo ubogi musi tu wystarczyć tylko jedno słowo. Aby się zmierzyć z pojęciem miłości, trzeba więc rozpatrzyć kolejno wszystkie jej aspekty i znaczenia."

Ja chyba też bym potrzebował kogoś. Sam nie wiem. Życie moje wydaje mi się dosyć puste. Nie zamierzam jednak narzekać. Szczęście to nie to co posiadamy, ale to z czego się cieszymy w danym momencie. Przyjdzie jeszcze lepszy czas...

ja też nie narzekam...ta samotnosc dopada mnie tylko czasem, to jest problem, przez pozostaly czas jestem szczesliwa

Mi do stanu szczęścia wiele w sumie brakuje, nie jest jednak źle. Samotność wielu czasem dopada.