Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzięki dzięki Wam

wy na pewno wiecie:-)

Polecane posty

Gość dzięki dzięki Wam

mam pytanie jestem prawie w 18 tc i mam uczucie jakbym miała dostać miesiączke nie jest to ból ale takie uczucie? Miałam wizytę i było wszystko ok skąd teraz to :/

Gość dzięki dzięki Wam
up

Gość dzięki dzięki Wam
nikt nie powie? :(

Gość qaqaa
pewnie macica się rozciąga. Poczytaj sobie o bólach brzucha w II trymestrze.

Gość dzięki dzięki Wam
ech Ja już świruje:( ale chyba ta macica jakoś musi się rozciągać:(

To normalne, też tak miałam i nic złego sie nie działo, ale poszłam z tym do lekarza specjalnie poza normalnie umówioną wizytą, chyba w 20 tc. Moim zdaniem na wszelki wypadek powinnaś zapisać sie na wizytę do swojego ginekologa i sie upewnić.

Gość dzięki dzięki Wam
hm Kurcze wczoraj byłam mówiła że nie widzi Żeby skurcze były szyjka długa i mówiła że wszystko w porządku. Teraz wizytę mam w nowym roku 2 lub 3 stycznia. A jak Ty to czułaś?

Gość dzięki dzięki Wam
Kinga jesteś?

Gość dzięki dzięki Wam
up:(

Gość natmik
macica się rozciąga to normalne. jak urodzisz to będzie się kurczyła zwłaszcza jak dzidzius bedzie jadł z piersi będziesz czuła to samo z tym że będzie się macica kurczyła

Gość kot bez butów
to nie skurcze powiększająca się macica i rosnący bobas powodują ucisk połóż się, gdy czujesz taki ból będzie się on nasilał np. przy długim chodzeniu i to nie tylko dla swojej wygody,ale i dla zdrowia z czasem coraz większy ucisk będzie powodował skurcze łydek, może powodować pojawienie się pajączków, a nawet żylaków wysoki brzuch w ciąży jest zdrowy, warto o to zadbać

Gość kot bez butów
a kujący ból po bokach to nic innego jak ból więzadłowy też związany z powiększającą się, cięższą i pełną macicą podtrzymywaną na wiązadłach - mięśniach taki ból będzie się najczęściej pojawiał przy podnoszeniu się, wstawaniu, warto więc zmieniać pozycje powoli skurcze macicy to przemijające napinanie, twardnienie brzucha, ich nie wolno lekceważyć i trzeba konsultować z lekarzem

Gość dzięki dzięki Wam
dziękuje Wam kochane:* jak bym miała skurcze To by szyjka była skrócona a mówiła że jest długa i nie widzi żeby skurcze były. Widocznie Ja tak to odczuwam położyłam się i przeszło . A jak by były to skurcze To brzuch by się robił twardy prawda?

Gość dzięki dzięki Wam
utwardnienia brzucha nie mam chyba że mam pęcherz pełen do granic możliwości ale jak skorzystam z wc to nie ma śladu:-)

Gość kot bez butów
tak, i to nie miejscowo jakbyś miała mega wzdęcia i to już tuż nad wzgórkiem łonowym nie ma siły by to przeoczyć nie martw się, takie bóle przypominające okresowe, ale znacznie słabsze są normalne, zwłaszcza, jak przechodzą po odpoczynku już lada moment będziesz codziennie czuła malucha w brzuchu i dni będą spokojniejsze

Gość dzięki dzięki Wam
czyli takie podobne do miesiączkowych jakby zaraz miała się zjawić sa ok? Ech boże całe szczęście a brzuszek nie twardnieje:-) czekam na te ruchy bardzo niby coś czuje ale nie wiem czy to to:-)

Gość natmik
bóle podobne do miesiączkowych są całkowice normalne. to wszystko powiększająca się macica:) ja to odczuwałam na początku ciązy i pod koniec mocniej i brałam buscopan na rozluźnienie. nic sie nie martw. zobaczysz jak urodzisz bedziesz czuła to samo tylko że macica bedzie sie kurczyła wtedy

Gość dzięki dzięki Wam
bardzo Wam kochane dziękuje:* Ja jak czuje lub zaczyna podobnie pobolewać to biorę No spe kładę się i po paru minutach przechodzi:-)

Gość dzięki dzięki Wam
:-) .

Gość dobrze że jesteście
Ja również w czwartek zaczynam 18 tc i dwa razy Dziennie boli mnie brzuch jak na miesiączke ale również jak wezmę No spe i się położe to po ok godz przechodzi.

Gość dobrze że jesteście
podnoszę temat.