Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola152

prawo jazdy 2013

Polecane posty

Gość karola152

Jak wiadomo zmiany w prawie jazdy wchodzą 19 stycznia 2013. Inaczej będzie sie zdawało teorie, będzie obowiązywał okres próbny dla świeżo upieczonych kierowców i parę innych rzeczy. Wiec jesli mam termin egzaminu na 18 stycznia to rozumiem ze egzamin teoretyczny zdaje na starych zasadach i jeśli zdam praktyczny to czy uniknę okresu próbnego czy już nie?

Gość 78iu
no to chyba jest oczywiste? :o

Gość karola152
Umiejętność powożenia nie polega na tym, że miało się odwagę zająć miejsce na koźle i zawładnąć lejcami. ...Żeby zasłużyć na miano naprawdę dobrego powożącego trzeba, poza zdobytą umiejętnością techniczną, posiadać pewne cechy jak: umiłowanie konia, opanowanie własnych nerwów, cierpliwość, stanowczość, energię, śmiałość i błyskawiczną orientację oraz zdolność wczucia się w przyczyny tego lub innego postępowania konia. Kto opanuje stronę techniczną - może być nazwany majstrem powożenia, kto do tego dołączy wyżej wymienione zalety - stanie się artystą od powożenia...

Gość karola152
no jak oczywiste? z jednej strony urzad komunikacji czy kto tam wydaje dokument prawa jazdy dostaje papiery z jakims opoznieniem czyli 19 lub po i wydaje juz to na nowych zasadach a z drugiej strony termin zdanego egzaminu byl przed 19 i wtedy wszystko sie dzieje jeszcze na starych zasadach. Wiec jak?

Gość karola152
postaram sie :) Pijany kierowca a Ty jak uważasz jak to będzie mam jeszcze szanse dostać prawo jazdy na starych zasadach?

Gość karola152
no tak to wiem ze teoria wazna pol roku. ale jesli tego 18 stycznia zdam i teorie i praktyke to nie zdazę tego samego dnia wyrobić dokumentu prawa jazdy nawet nie wiem czy moje papiery dotra w odpowiednie miejsce (bo nei wiem jeszcze czy to word je przesyła czy to ja je gdzieś składam). A ile razy zdawalam i kiedy konczylam kurs to chyba bez znaczenia...

Gość karola152
a gybym cię poprosiła to nauczyłbys mnie powozić za skromnego lodzika?

Gość karola152
Aha, no dzieki. Zreszta chyba nie powinnam gdybac tylko uczyc sie jezdzic :)

Gość karola152
I tak nie zdasz? ZDAŁAM!!!!!!!!!! :)

Gość karola152
w warszawie na odlewniczej. zdygotana22... rozumiem Twoj bol teraz:) ale mowie Ci opanowanie stresu to jest wiecej jak polowa sukcesu.

Gość domidia
Hej.Ja zdawalam w warszawie na bemowie-bylo ciezko ale sie udalo-zalapałam sie na stare zasady:)Kurcze, taki egzamin to straszny stres...:))

Gość zdygotana22
Heh wiem wiem... Zdawalam jz kilka lat temu i masakra co stres ze mna wyprawia... Ale nie potrafie nad tym zapanowac

Gość karola152
ja juz mialam tego zdawania cholernie dosyc. kurs skonczylam cztery lata temu ale na egzamin poszlam dopiero w zeszlym roku. Więc u mnie też się to sporo przeciągnęło... Też pierwszymi razami się strasznie stresowalam, noga mi latała myślałam, że nad pedałami nie zapanuję. Ale teraz wmówiłam sobie tak: "zapłaciłam za ten głupi egzamin więc idę na niego, żeby go tylko odbębnić, pierdolę to czy zdam czy nie, zapłaciłam więc idę co będzie to będzie, pierdolę to, walę to. " i tak sobie powtarzałam taką wiązankę. :) jak na egzaminie zrobiłam błąd i się zestresowałam to sobie powtórzyłam w myślach te słowa ze dwa razy i już mi było lepiej. Wiem że niełatwo powiedzieć sobie żeby się nie stresować, ale musisz w to naprawdę uwierzyć. Np tak ja uwierzyłam w to, ze zapłaciłam za egzamin idę na niego, będę się słuchała poleceń egzaminatora i nic więcej nie mogę zrobić. Jak nie zdam to chuj, zapiszę się znowu. Przepraszam za brzydkie słowa, ale przed egzaminem to tylko takie padały z moich ust :)

Gość karola152
domidia... a Ty którego zdawałaś? bo ja 18 a 19 wchodziły nowe zasady. więc egzamin zdawałam na starych zasadach, ale zastanawiam się czy dokument też mi wyrobią na starych zasadach czy już nowych