Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama_maj_2013

Wszystkie mamy na MAJ 2013

Polecane posty

Witam wszystkich :) Moze sa jakies mamy z terminem a MAJ 2013 :) jesli tak to serdesznie zapraszam do dzielenia sie wszystkim co Was niepokoi, cieszy, zlosci itp. :) Obecnie jestem w 18 tc :) termin mam na 24 maj, ale cos mi sie wydaje, ze bedzie to troszke wczesniej :)

Gość moja ciąża upragniona
witaj Ja mam termin na 20 maja:-) ale od jakiegoś czasu mam bóle jak miesiączkowe:(

hmm.. a moze to rozciagajaca sie macica ? Bole w tym okresie sa normalne, tak powiedzial moj ginekolog, ja ogolnie nie mam wiekszych problemow...czasami bola mnie plecy, ale mysle, ze to kwestia zlego materaca no i dzisiaj troche dokucza mi jajnik.

miałam wizytę i było wszystko ok dodam że innych boli nie mam tylko lub aż takie. No też myślę że może to ta macica się teraz przecież mocno rozciąga bo gdyby to były skurcze to brzuch by mi się robił twardy? A z szyjka było wszystko ok długa.

Cześć dziewczyny ! :) Ja mam termin na 30/05 :) Czujecie jakieś ruchy w brzuszku już może??

Tak... czytalam, ze jesli brzuszek robi sie twardy to nie jest to dobry objaw... aczkolwiek moze sie tak zdarzyc kilka razy... macica cwiczy swoja przyszla role ;) Raz tak mialam, ze zaczelo mnie bolec i moglam dokladnie wyczuc, ze macica siega mi do pepka... przystraszylam sie i oczywiscie zaraz zaczelam szperac w internecie, ale jesli nie utrzymuje sie to dlugo (tylko chwileczke) to jest to calkiem normalne.

co jakiś czas coś tam czuje ale nie jestem pewna na 100%czy to maleństwo:-) ale niedawno brzuch zrobił mi się po jednej stronie wypukły aż z wrażenia zdjęcie zrobiłam:D

Tak, ja zaczelam czuc okolo tygodnia temu :) Wczesniej tez cos czulam, ale nie jestem pewna czy to oby napewno bylo to :P Moj maz tez mogl poczuc nasza coreczke pare dni temu.. tak sie maluszek wiercil, ze jak tatus polozyl raczke na brzuszek to 2 razy sie z nim przywitala :D niestety ruchy czuje tylko sporadycznie, ale to normalne ... w koncu dzieciatko musi sie naprawde postarac zebysmy je poczuly :)

Gość Co się dzieje co się dzieje?
nie chcę was martwić moje drogie mamy ale na tym etapei to ruszanie malucha bardzo łatwo pomylić ze zwykłą czynnością trawienną brzucha :) mój mąż zawsze się śmiał jak przykladał rękę bo mówiłam że dziecko kopie,a on mówił że tak tak, ale za dużo zjadłam..i kto wie czy nie miał racji :) w pewnym momencie już jednak nie będziecie miały wątpliwości!!! i to jest fajne :)

Gość anyżeq1111
Michelle Lucielle to będzie imie tego dziecka?

Tak... To podwojne imie :) w rodzinie mojego meza i mojej to taka tradycja, ze wszyscy maja podwojne imiona :) A co do ruchow to jestem przekonana, ze to malenstwo... zbyt mocno daje o sobie znac (jesli juz daje) zeby mozna to bylo pomylic z przejedzeniem sie :)

hej, ja mam termin na połowę maja (jakoś 14 czy 15, już nawet nie pamiętam hehe). Teraz jestem w 19tc i dopiero wczoraj "coś" poczułam, ale to jeszcze nie kopnięcia tylko chyba ruchy dziecka. W zasadzie tylko raz mnie tak niepokojąco zabolał brzuch (w całym pasie na wysokości lekko poniżej pępka) i troszkę się wystraszyłam, ale zaraz ustąpiło. A tak to pobolewają mnie kości w kroczu jak np. zdejmuję spodnie albo nogę podnoszę przy wchodzeniu do wanny.

u mnie najgorsze byly poczatki... teraz gdyby nie to, ze czasami poczuje swojego maluszka i to, ze jednak brzuszek nie jest juz plaski to nawet bym nie wpadla na taki pomysl, ze moge byc w ciazy :)

Gość Twój facet poczuł
ruchy dziecka w 18tc? Mi sie wydaje to nie możliwe przecież te dzieciątko jest jeszcze małe to jak ma dawać takie silne kopniaki?

zazdroszczę:( Ja nie wiem już co robić stresuje się i Ciągle myślę o tym :( dlaczego zawsze mam pod górkę:(

Gość uk2012
Witajcie! Mam termin na 25maj, ale pewnie bedzie tydzien pozniej jak w pierwszej ciazy:-) Aurorko fajnie ze juz znasz plec ja dopiero za miesiac sie dowiem, bo mieszkam w uk a tu usg tylko jest dwa razy przez cala ciaze a wyobrazcie sobie ze pierwsze usg mialam w 15tym tygodniu tyke tygodni czekalam czy wszystko oki. Ruchy czuje juz od 2och tygodni ale delikatne i nieregularne:)

Gość alemama
ja mam termin na 20 maj a ruchy czuje już od 2 tyg! ale to moja 2-ga ciążą więc "my wieloródki"wcześniej czujemy ruchy

Ja w pierwszej ciąży ruszy poczułam koło 15 tc a w 17 tc to już poczułam pierwsze delikatne kopniaczki. Natomiast w obecnej ciąży tak jak pisałam wcześniej jestem w 19 tc i dopiero wczoraj poczułam jakiekolwiek ruchy. Zwalam to na nadprogramowe kg po pierwszej ciąży :P

Gość alemama
fajnie to znowu poczuć nie????:)

owszem, ale pewnie do czasu aż kopniaki nie będą uciążliwe, bo wtedy będę tęskniła do czasów kiedy kopało mniej :D hehe

ja nie rozumiem co w tym jest dziwnego, ze moj maz mogl poczuc ruchy maluszka :) Nie ma reguly na kopniaczki... niektore mamy moga poczuc je wczesniej, a inne pozniej :) Bardzo bym chciala czuc ruchy regularnie... niestety jest jeszcze za wczesnie :) a dla zainteresowanych ... moj maluszek jest najbardziej ruchliwy zaraz po tym jak zjem, a zwlaszcza cos slodkiego :)