Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fobikkk

mam nerwice i fobie spoleczna

Polecane posty

Gość fobikkk

mam nerwice i fobie spoleczną, czasami większe czasami mniejsze, chce się wyprowadzić z domu ale się boje już nawet mam kasę odłożoną.

Gość fobikkk
jak się przemóc??

Gość jesteśpsychopatyczna
Nie rozumiem tych fobików. Jak można sie bać ludzi :D:D

Gość fobikkk
jak można - ludzie upkarzają innych na każdym kroku, stosują przemoc z byle powodów itp. jeszcze do tego dochodzą złe samopoczucie - z powodu lęku i spodziewnia się najgorszego on innych.

Fovikk wiesz jak ja z tym dawałem rade przez te wszystkie lata w sql??? Jak ja bym sie zachowywał tak jak Ty i brał to wszystko do siebie, juz dawno bybłym w psychiatryku :D:D

Gość fobikkk
ja też dawałem w szkole, studiach przez pewien czas (przerwałem) 2 razy pracowałem po kilka miesięcy, ale teraz pół roku siedze w domu i nie moge pójść do przodu

Musisz wyjść do ludzi. Ja też ostatnio pół roku w domu siedze, ale jakoś jeszcze nie oszalałem :D P.S. jak można wiedzieć, zachowyanie ludzi względem ciebie jest przyczyną??

Gość fobikkk
we wieku dziecięcym strasznie traumatycznie przeżyłem pójście do przedszkola, skarżyłem się rodzicom ale to olali. w okresie gimnazjum i liceum przeżywałem szykany ale bardzo się tego wstydziłem i nikomu kigdy się nie poskarżyłem i udawałem, że mi to zwisa. później przez jakiś czas było ok dałem rade studiować, pracować miałem stresy ale dawalem rade. teraz jest gorzej. nie potrafie iść do urzędu czy na spotkanie o prace.

Gość fobikkk
zawsze na ważniejszych egazaminach (ustnych) czy spotkaniach o prace serce mi biło jak najęte, miałem drgawki, bylem lekko otumaniony. akurat byłem w takich pracach, że to sie nie liczyło. ale nie pot5afie tak funkcjonowac

Powinieneś sie cieszyć, że masz sql za sobą, bo tam to dopiero potrafia zyebać czlowiekowi psyche jak jesteś inny. Teraz po co sie przejmujesz ?

Gość fobikkk
- słuchaj jak gdzies ide coś załatwić nie mam podejścia że to nromalna rzecz- tylko nie moge spać przed , a w trakcie dostaje palpitacji, drgawek, poce sie nie kontroluje tego

Wygląda mi to na chorobe. Powinieneś pójść do lekarza. Nie umiesz sie jakoś wyluzować? Na mnie muzyka zayebiscie działa czy rozmowa z kims...

Gość byczycaa
Przestan, po co ci to? Pomysl sobie, ze i tak wszyscy niedlugo umrzemy, wszyscy ktorych teraz mijasz na ulicy, spotykasz w szkole, pracy beda lezec w piachu. Skup sie na sobie,na tym co masz do zrobienia i rob to. Jak ci ciezko gdzies wyjsc, to wez ze soba mp3, sluchawki na uszy i miej wyrabane na wszystko.

Gość fobikkk
dobrze to napisałaś i to prawda i czasami potrafie się przełączyć na takie myślenie jak mówisz, ale od pół roku niepotrafie, jak tylko mam wizje na choryzoncie że chce coś zrobić ale to wymaga głębszego kontaktu z ludzmi, ich oceny mojej osoby to nie potrafię :(

Bo nie umiesz sie wyluzować. Ja jak mam coś robić to to robię i już...

Gość asdsdf
A ja chyba jeszcze gorzej przez stres mówię półgębkiem jak jakiś upośledzony, mam pustkę w głowie często, podczas gdy rozmawiam z rodziną mówię normalnie reaguję błyskawicznie na wszystko, a jak jestem poza domem na wszystko reaguję z opóznieniem!

Ja jak ide do ludzi to zawsze jestem pewny siebie i wam też to polecam :P

Gość byczycaa
Moze dlatego, ze masz wlasnie maly kontakt z ludzmi. Tez bylam kiedys taka jak ty. Tez byly szykany w szkole, na podworku, ludzie wyczuwaja ze ktos jest slaby, wrazliwy, dobry i wtedy maja uzywanie, lecza swoje kompleksy. Ja dopiero po latach zrozumialam ze oni byli nic nie warci,nie warci calego mojego smutku,stresu, probuja wpedzic kogos w kompleksy, a sami je maja. Dopiero pozniej jak zmienilam troszke otoczenie zrozumialam ze nie wszyscy ludzie to kurwy, znajdz sobie takie na wyzszym poziomie, od ktorych mozesz sie czegos nauczyc i dac cos z siebie. Mi bardzo pomogl wyjazd za granice. Usamodzielnilam sie, dojrzalam, dowartosciowalam.

Gość fobikkk
byczycaa powiedz proszę zostałaś za granica?? czy umiałaś dobrze język?? jaki to kraj.

Gość allllllamakotaotataa
ja tez czuje sie FATALNIE - malo powiedziane czy raczej napisane. zrozumialam bowiem jedno, ze jesli ludzie chca wojny, chca konfliktu to nalezy im to umozliwic i zaluje tylko, ze tak malo wiedzialam o polsce bo naprawde wszyscy na to w tym panstwie zasluzyli, a ja mialam sie ewakuowac i nad niczym nie zastanawiac. ja skonczylam. teraz tylko renta mnie ratuje. po prostu - chcesz wojny to masz. i tylko tego nie rozumialam, ze sie nalezy posunac takim ludziom. tylko kto ze smiechem mi powiedzial co mi sie stalo w pracy. tylko tyle. ze smiechem mieli powiedziec - pania wylali hitlerem i stalinem. no i tylko tyle i macie tu wojne. tego wam potrzeba. ale bylam glupia. nalezalo sie posunac takim wybitnym specjalistom, a teraz???? gdzie moja renta. przeciez tu wszyscy tego pragna. tak osiagniecie usa - ten twoj idealny. a tak? sama bym wyjechala , nikt by nawet nie wiedzial. no bo przeciez tak kogos wywalic to na 2 dzien sie panstwo opuszcza. tylko nie rozumiem dlaczego nikt ze smiechem mi tego nie powiedzial. tego tylko nie rozumiem. i radze sie nie denerwowac takim spoleczenstwem. bo to szkoda zdrowia. to ani sie wyslowic nie umie taki narod. o ile to w ogole jest narod. gdzie jest moja renta????!!!! 😡😡😡😡

ja mysle ze ja tu jestem tylko dlatego , ze poszlaby historia polski,ktora sie zaczela zdaniem???? swiata??? w 1945 roku. to nalezy skasowac taki swiat, ze sie ma z glupoty swojej opamietac i sie zastanowic po co istnieje. zastanawiam sie tylko nad 1 zjawiskiem. tylko tyle. i to wszystko. ale wojna to sie tu nalezy do dzis - za wszystko. i napasc was powinna francja i tyle. no to taki uklad mam. w sumie usa was powinno napasc. teraz tylko francja - za slabi sa. ida w ue. ale przejmowac sie tym nie radze. nie oplaca sie - polska jest tak zaklamanym panstwem, a spoleczenstwa tu nie ma. jacys tam ludzie bez prawa do jezyka. ja sie zastanawiam jak wy sie bedziecie kiedys komunikowac? ja nie wiem. ja mam takie tam pi razy oko prawo do jezyka polskiego, a wy? i tyle :( gdzie jest moja renta????!!!! 😡😡😡😡

ja tylko wam napisze tyle -jak was skrzywdza w polsce w pracy, a jestescie uczciwi -na 2 dzien wyjazd. tylko trzeba wiedziec jak.nie ma polski koniec i tyle. nawet jak was skrzywdza gdzies tam to takiego g... jak w polsce nikt wam nie zrobi. UCIEKAJCIE!!!! takie mam przeslanie. byle co tam - pozniej wyzej. po prostu sie ucieka. tylko skad wiedziec co to jest polska zeby zaraz uciekac i wyjdziecie na swoje. a oszczednosci zawsze macie troche. polska po prostu - tu sie nie da zyc i nic sie nie tlumaczy. jak ja zaluje ze taka nie bylam. juz byscie mieli wojne. tak wam zycze - wszystkim!!!! bo wszyscy tacy jestescie - cala europa - adolf i adolf i adolf i stalin w rosji - i oby was szlag trafil za cale moje zycie wy glaby ani nie z psychiatryka bo nie obrazam chorych na leb i tyle :( gdzie jest moja renta????!!!! 😡😡😡😡

jakktos rozumie polske i jest stad to ma racje dopoki w pracy go nie skrzywdza. wtedy wyjazd I NIE ROZMAWIA - nie tlumaczy sie, nic - tam sie wali - spieprzaj durniu bo prawda jest taka moi drodzy PO CO TA POLSKA ISTNIEJE? 1% racji jak to jest okupowane - a jak ktos wam podskakuje - tam spieprzaj ciecku i tu zyj z tymi ani nie deklami i koniec. i tak sie rozmawia - dawaj papiery, robota po tobie i spieprzaj do swojej swietej polski i koniec. nie rozmawia sie . bo tak i juz. bo to jest bez wartosci panstwo, to powinno byc dawno okupowane i nie ma o czym mowic bo jest brak wartosci JAKICHKOLWIEK. i ludzie chca wojny i nalezy im okupacje zapewnic. byly rozbiory , wszystko - tak mieli jechac i tu na 100 lat zas przyjsc. wy jestescie takimi durnotami, ze mi sie to nawet nie przysnilo. a szkoda i tyle :( gdzie moja renta????!!!! 😡😡😡😡

Gość byczycaa
Tak zostalam. Mieszkam od kilku lat w Norwegii. Wczesniej tez wyjezdzalam do pracy sezonowej, bylam w Portuglii, Hiszpanii. Krotkie wyjazdy, ale poznalam wspanialych ludzi z ktorymi mam kontakt do dzisiaj, stalam sie bardziej pewna siebie. Wiadomo, ze angielski to podstawa, doszlifuj go i jezeli nic Cie w Polsce nie trzyma to wyjezdzaj. Znajdz jakas agencje pracy przez internet, sprawdz czy jest w rejestrze agencji zatrudnienia, wtedy masz pewnosc ze to nie zadna lipa.

sami widzicie zepolska i szkola to sa 2 sprzeczne pojecia a zatem po co tu stoja szkoly. ja juz pisalam swoje zdanie, a teraz mam takie, ze jak tu ktos na 100 albo 150 lat nie przyjdzie to cos strasznego. po co tu ludzie umieja pisac i czytac. to w ogole sensu nie ma. nie umieja korzystac z netu. niczego nikogo nie nauczysz. zamknac szkoly , analfabeci. to jest moje zycie i koniec. nie ma o czym rozmawiac. tu nie ma wartosci innych niz profanacja. ja sie nie dam nikomu, ze tego nikt nie najechal. tak sie rozmawia z kazdym - zwlaszcza w usa - po co to zostawili? 2000 i mieli napasc. i to kolejny raz ze chca polaki wojny. dlaczego nikt im nie pomoze? dlaczego? juz w 2000 chcieli a teraz? ilez bardziej pewnie :( pomoz im europo bo taka sama madra jestes jak to usa - ale usa ma to gdzies - moze znowu wietnam wymysla bo polska jak to? polska wojny by chciala? no jak to mozliwe :( nie wiem. od 1945 za dlugo cicho jak dla mnie ale coz... ja jestem idiotka bo nie wyjechalam. a jak? i tyle :( gdzie jest moja renta????!!!! 😡😡😡😡

i bardzo dobrze - duzo ludzi poznawaj nie wiadomo po co i na co -moze ktos ci leb urwie i nie bedziesz musiala juz nikogo poznawac a ja mam taki dylemat albo polska albo szkola. wychodzi na to, ze szkola bez polski i tyle. takze prosze rente za panstwo bez 1 wartosci.no bo co wartosci macie tutaj? nie mam pojecia. i czemu to nie jest najechane? co ja mam poznawac ludzi? po co? i tyle :( gdzie jest moja renta???!!!! 😡😡😡😡

dobrze napisala byczyca -jedyna wartosc wasza to praca sezonowa w norwegii.to sobie tam jedzijcie tylko zeby was ktos po prostu najechal ze nie macie zadnych zasad i tyle. rozwaleni jestescie i koniec. bo tak i juz. jesli chodzi o mnie to jestem ZALAMANA - jak niemoralni jestescie w europie tak w usa bo forum to powinno byc zamkniete - co to ma byc i tyle. tak samo zyjecie w tym usa - rzeczywiscie zostaja wam borowki w norwegii. wy szanujecie wszystko tylko nie siebie -po co wy w ogole istniejecie? naprawde. zastanowcie sie nad tym. nie tylko wy ale inni to kasa, a wy? cos strasznego przeciez. gdzie jest moja renta???!!!! 😡😡😡😡

ja tylko chcialam zwrocic uwage - jakie to jest CHYTRE - historia polski od 1945 roku. naprawde. jakie to jest chytre ale kto ma w tym interes. 20 lat minelo od 1990 roku, a teraz ...dalej to samo? nie jest to juz nudne? a glupie? i tyle. i jak wy sie chcecie uratowac jak was ktos napadnie. sie ratujcie beze mnie. gdzie jest moja renta????!!!! 😡😡😡😡