Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GlupiaStudentkaTAK

Studia zniszczyły mi prywatne życie

Polecane posty

Gość GlupiaStudentkaTAK

Duzo sie ucze. Nie, inaczej... w sumie..to nic innego nie robie. Kiedys to wszystko wygladalo kompletnie inaczej. Mialam czas dla przyjaciol, faceta, rodziny. Faceta stracilam, znajomych tez. A teraz chce wreszcie wyjsc na impreze w piatek, bo czuje ze jednak cos zaczyna byc nie tak...i nie mam z kim. Czuje sie jakby moja dusza miala 40lat podczas gdy mam 22...

Gość bonifacylda
też dużo kuje i mam do często do późna czas zajęty a jakoś moje zycie towarzyskie nie umarło :D

Gość GlupiaStudentkaTAK
Kraków, prawo i politologia :( Co mi po tym wszystkim..

Gość GlupiaStudentkaTAK
Wiedze, ze wiele osob tak robi, tylko nie ja. Poniekad tez przez zakazy rodzicow..

Gość JadziaPokrętło
to po co ryjesz na 2 kierunkach? rzuć politologię

ja ci dam rade mala, wyspecjalizuj sie w jakiejs dziedzinie. bardzo przyszlosciowa to prawo gospodarcze i skargi do ETPCz...

Gość GlupiaStudentkaTAK
Politologia to tylko maly dodatek do prawa, nauki tam zbyt wiele nie ma i jednak wiaze przyszlosc z prawem. Ale kompletnie odsunelam zycie towarzyskie, zrezygnowalam w sumie ze wszystkiego. Faceta, marzen, dobrej zabawy

Gość GlupiaStudentkaTAK
Licencjat pisze na polito, szkoda prawie 3lat. Po licencjacie koniec, zostawie tylko prawo. Interesuje mnie gospodarcze i handlowe. Tylko, ze poza tym nie mam nic. Moze przy sporej dozie szczescia lepsza przyszlosc ale coraz gorsza terazniejszosc szybko zamieniajaca sie w przeszlosc..

Gość 40-tka coraz bliżej
Szkoda, że z Krakowa, bo głupie, ambitne studentki można ciekawie wykorzystać.

Gość GlupiaStudentkaTAK
Jagielloński

Gość GlupiaStudentkaTAK
Mam nadzieje, ze zreazlizuje marzenia i moja przyszlosc ulozy sie wlasnie w tym kierunku. I to nie finanse, to pasja, ktora za bardzo mnie pochlonela. Pomyslec, ze kiedys bylam towarzyska modelka, a dzisiaj aspolecznym kujonem. My sie nie zmieniamy. Gorzej. My odchodzimy.

towarzyska modelka? hmmm... to mnie interesuje... ;) bylabys dla mnie dobra dziewczyna... :D:D:D

Gość GlupiaStudentkaTAK
Ale juz jej nie pamietam. Chcialabym do tego wrocic w piatek wieczorem, przy dobrym drinku, w pociagajacej sukience i w sobote nie mowic juz tylko o tym jak fascynujaca jest strona podmiotowa prawa karnego, ale o tym, jakich ludzie poznalam...

Gość GlupiaStudentkaTAK
Podtekstem az czuc na odleglosc ;) Hmm przypisanie skutku w pk czy szalona noc w wawie z (moze nawet atrakcyjnym) nieznajomym?????

Gość jdvfwwsw
Witaj, bez przesady na prawie nie ma tak dużo nauki. Sama skończyłam dzienne na UJ i wiem, że na zajęcia można prawie w ogóle nie chodzić i podchodzić jedynie do egzaminów. Wiadomo, że lepiej uczestniczyć w zajęciach, ale nauki znowu nie ma wcale tak dużo. Co innego medycyna. Mam chłopaka, który studiuje ten kierunek i tam dopiero jest co robić. Codziennie. Może lepiej sobie czas zorganizuj???

Gość GlupiaStudentkaTAK
Czas sie zawsze znajdzie tylko nie wiedzac czemu za bardzo sie temu poswiecilam i odcielam od swiata.

Gość GlupiaStudentkaTAK
Hahahaha moze lepiej jednak zostane przy tych ksiazkach :D

Gość jdvfwwsw
Nie obraź się, powiem Ci z własnego doświadczenia, że to już nie jest to, co było kiedyś. Przy takiej liczbie aplikantów, jaka dostała się w ubiegłych latach, niestety prawnicy tuż po studiach stali się prawie darmową silą roboczą, która jest zmuszona by pracować za darmo po to, by ukończyć aplikację. A po aplikacji tez nie jest lepiej, bo wszelkiego rodzaju kancelarii jest mnóstwo :( I zarobki słabe.

Gość GlupiaStudentkaTAK
Tak, masz racje. Jednak gdybym miala kierowac sie finansami to prawdopodobnie zostalabym fryzjerka albo kosmetyczka :) Prawo mnie fascyzuje i chce w zyciu zajmowac sie tym, co sprawia mi przyjemnosc, a nie przynosi tylko dobre zyski

Gość jdvfwwsw
Mnie też bardzo podobał się kierunek studiów, później aplikacja. Tylko szkoda, że nie przekłada się to na dochody :( Niestety takie życie :( A na którym roku jesteś?

Gość GlupiaStudentkaTAK
I jak tu takiego zbereznika nie pokochac ;) A kiedy jest najblizszy pociag (w sensie fizycznym) do wawy? ;)