Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka198409

problem z nauczycielką

Polecane posty

Gość anka198409

Witam mam taki problem mam dwóch synów sa w trzeciej klasie szkoly podstawowej dziś przynieśli kartki z ocenami na I semestr jeden ma średnią 4,75 a drugi 4,5 natomiast zachowanie mają N- niezadowalające mimo tego że uczą się bardzo dobrze nie opuścili ani jednej godziny w całym semestrze i z wychowawcą jestem w stałym kontakcie (2-3) razy w tygodniu . Do tej pory chłopcy dostali po 2 i 3 uwagi a nauczycielka cały czas twierdziła że nie ma z nimi żadnych problemów Co radzicie zrobić w takiej sytuacji bo przyznam szczerze że krew mnie zalewa z wściekłości

Gość cincirdia
zobacz kryteria ocen zachowania widocznie czegos nie spełniają może nie dali bombonierki nie przyniesli makulatury nie wygrali olimpiady dziadek nie był w sb

Gość anka198409
no właśnie dali a ja jestem w radzie rodziców kryteria spełnaja znalazłam w statucie szkoły może nie wszystkie na wzorowo Ale NIE na naganne

Gość cincirdia
no to zapytaj nauczycielkę

Gość anka198409
no zrobie to na pewno jutro z rana bo dziś juz uciekła franca jedna tylko jak można tak krzywdzić dzieci co to za patologia w tych szkolach jest

może pani ich nie lubi:) moja teściowa oj jeszcze 13 letnia córkd i ona nie jest aniołem ale wychowawczyni jej nie lubi choć dobrze się uczy i na skargi dziewczyny że chłopak z klasy na siłę dotyka jej miejsc intymnych słyszy że ma nie przesądzać. a zaznacze że nie tylko ona się skarży ale wychowawczyni jej chyba nie lubi:)

Gość cincirdia
wypytaj dokładnie może są nadpobudliwi, kręcą się w ławce, przeszkadzają..etc za to sie nie obniża

Gość anka198409
Nie są nad pobudliwi normalne zdrowe dzieciaki zachowują się odpowiednio do wieku lubią grać w piłkę i może na przerwie biegają ale są kulturalni zawsze mówia dzień dobry itp nie pyskują nie przeklinaja ani nic z takich żeczy

Gość Mirinda vs Fanta
Naganne można mieć tylko za kontakt z prawem. Najpierw dyrektorka a jeśli ta nie zrobi porządku kuratorium

Gość anka198409
no właśnie jest to rodzina od dyrektorki ale wcale mnie to nie przeraża i tak zrobię jutro dym w tej szkole wiecie co jeden z synów mi mowiedział że to znaczy że teraz może robić w szkole wszystko co najgorsi uczniowie bo i tak gorszej oceny nie dostanie Motywacja ze strony pedagoga jak ....

Gość cincirdia
teraz kryteria są wygórowane oplimpiady inne srady i pewnie im czegoś zabrakło, co nie znaczy,że są źli, niegrzeczni zapytaj

Gość anka198409
No ok olimpiad w tym roku nie było u nas w szkole ale w porządku nie wymagam Wzorowego ale między wz -a N jest cholerna przepaść jest kurde w czym wybierać

Gość Mirinda vs Fanta
Mówie ci jeszcze raz. nie żadne olimpiady itp tylko aby mieć naganną muszą mieć kontakt z policją. Jeśli dyrektorka nie zadziała kuratorium aż pali się dopierniczyć malutkim. Pamiętaj magiczne słowo - KURATORIUM, one zmiękcza serce każdego kierownika placówki

Gość anka198409
Mirinda vs Fanta i tak zrobię a jest w tej klasie w czym grzebać mamy ucznia oczywiście syna nauczycielki (z innej szkoły)który rozpieprza całe zajęcia miał w wieku 8 lat już sprawę w sądzie a ogulnie w klasie jest 30 dzieci i nauczycielka nie radzi sobie za c.... z nimi a moich się czepiła jak pies psiego ogona chciała wojny to ją dostanie w sprawie nauki i tak moim dzieciom nie zagrozi bo zdolni są bardzo

Gość cincirdia
masz bliźniaki?

Gość anka198409
tak

Gość cincirdia
to fajna parka ale te kryteria sprawdź tak małe dzieci z pewnością nie wagarują, nie wchodzą w konflikty z prawem

Gość nie ma tematu
pieeerdolisz...w 3 klasie SP oceny są opisowe. Dopiero w klasie 4 materiał jest dzielony na poszczególne przedmioty więc nie można wyliczyć im średniej jak ty to zrobiłaś!

Gość anka198409
no oni sa naprawdę ok chodzą z tymi swoimi kolekcjami kart i wymieniaja się całe przerwy są to naprawdę zdolne i ułożone dzieci zdrowe więc ruchliwe ale nie nadpobudliwe i zostali cholernie skrzywdzeni przez psełdo pedagoga zwłaszcza jeden czuje się bardzo skrzywdzony i tak właśnie oświata sama doprowadza do tego że nauczyciela się prowokuje na lekcji a potem top nagrywa i wrzuca do neta bo jaki stosunek do nich będzie miał mój obecnie 9 letni syn który został tak potraktowany

Gość anka198409
u nas można bo mamy wewnetrzny system oceniania jako przygotowanie do klasy 4 i dzieci dostaja normalne oceny tylko świadectwo jest na koniec opisowe na I semestr dostali normalny wykaz ocen !!!

Gość anka198409
Wewnątrzszkolna skala oceniania w klasach I III: Skala ocen bieżących, śródrocznych i rocznych: klasy I - III: obowiązują stopnie wg skali: celujący cel 6 bardzo dobry bdb 5 dobry db 4 dostateczny dst 3 dopuszczający dop 2 niedostateczny ndst 1 Oceny mogą zawierać plus (+) lub minus (-) kopia ze statutu naszej szkoły !!

Gość anka198409
?

Gość Troyr
Panskie dzieci na pewno maja autyzm. Wiem to, bo syn mojej siostry ma tak samo w szkole z zachowaniem.