Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

motyleczek2788

powitanie rodzenstwa

Polecane posty

w domu mam 18miesieczna core w poniedzialek urodzilam synka dzis wychodzimy i ja mam strasznego stresa jak mala zareaguje na rodzenstwo tlumaczylismy jej cala ciaze ze bedzie miec braciszka calowala brzuszek pomagala ukladac ubranka ale watpie zeby duzo z tego rozumiala jak przeprowadzic powitanie i zapoznanie zeby mala nie poczula sie odtracona ze mamy nie bylo kilka dni i jeszcze wraca z innym dzieckiem

e niebędzie tak źle.gorzej było gdybyś wróciła po takim czasie bez dzidźusia.wtedy byś była zasypywana pytaniami gdzie braciszek.

Gość PO LISA czyli 9 przykazanie KK
coś ci to mówi człowieku bez MAT u Ry?

Gość nic bachorowi nie bedzie
jak swiat swiatem babska rodzily bachorzyska i jakos bylo :O Nie cackaj sie z gnojem.

napewno uprzedz znajomych i rodzinę żeby nie szli od razu do malucha tylko witali ją najpierw tak jak było do tej pory:) zrozumie. znam taka sama sytuację dziewczynka aż chciała się zajmować braciszkiem. i robiła to pod okiem mamusi:)

Gość teodorcia
Czeka mnie w luym to samo,tylko z dwulatka. jak awejdziesz do domu,to niech ojciec trzyma dziexko,a ty polec do corki i jako pierwsze wyprzytulaj i powiedz,ze strasznie za nia tesknilas. dziecko moze jej przedstawic tato. Nabpewno.to.ogarniesz,jak bedziesz to miec na uwadze,a nie zaslepisz sie npwym dzieckiem bez reszty

Gość ejbisi1986
Gdzies czytalam, ze dobrze jest kupic dziecku jakas zarabista zabawke i powiedziec, ze to od nowego braciszka. Wtedy od poczatku bedzie mial u niej plusa ;) Hehehe a z psem to faktycznie wiekszy problem, lepiej kup sobie lalke-dzidziusia, chodz z nia po domu i zajmuj sie nia, zeby piesek sie przyzwyczail.

Gratulacje maluszka,niech zdrowo Wam rośnie:) w święta jesteście już wszyscy razem,super,buziaki dla Was

Gość K.klementyna.
Znajomi zrobili to tak ze mieli chłopca 2 latka A siostrzyczki która wlasnie sie urodziła przyniosła mu prezent Rodzice powiedzieli ze dziewczyna sie ciszy ze będzie miała takiego fajnego braciszka i przywiozła mu prezent :)