Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwóch chłopców

czy to możliwe, że po witaminach dla ciężarnych rodzą się większe dzieci???

Polecane posty

Gość sweatrose87
ój na witaminach 4200 kolezanki bez witamin 3100

Gość hej cos w tym jest
1 ciaza na tabletkach nie pamietam juz ale chyba te fe.... sama utylam 20kg a dziecko 3200 jestem mala i drobna 2 ciaza 15kg i dziecko 2850kg bez jakichkolwiek witamin zrobilam badania i lekarz sam zasugerowal zeby nie brac tylko jesc warzywa owoce itp.

Gość Często pierwsze dzieci są....
mniejsze niż kolejne. Ja miałam 3800, siostra po mnie 4900 A brat jako trzeci 5100. Matka nic nie brała... przy bracie podobno miała więcej stresu. i tyle...

Gość gjhj
prawie cała ciążę brałam femibion, dziecko w terminie, waga 2300...

Gość gfggfgfg
podczas pierwszej ciąży brałam witaminy i syn urodził się z waga 2500g...teraz w drugiej ciąży tez biorę i mam nadzieję, ze synek nie będzie 4 kg pulpecikiem ;)

Gość branie witamin
w cywilizowanym swiecie jest pomylka.

Gość super-wizi
Bralam Prenatal w ciazy-warzyw i owocow jadlam malo, bo mnie mdlilo, a gdy mdlosci przeszly to juz na to, co zwymiotowalam, nie moglam patrzec. Jadlam jedynie pomidory, ogorki kiszone, marchewke z groszkiem a z owocow to rzadko jablko, smakowaly mi jedynie pomarancze. Urodzilam dziewczynke-4170 g i 60 cm.

Gość gosiaaaf
cala ciaze bralam femibion:) Corka urodzona w 40 tygodniu 3100 g i 52 cm

Gość mojares
Ja brałam przed ciążą, w czasie ciąży oraz po ciąży także Centrum. Córkę urodziłam 9 dni po terminie. Miała 4200g i 58cm. Do końca 4 miesiąca pracowałam (fizyczna praca). Ale córka chyba po mężu ma gabaryty :)

Gość bez żadnych witamin,
Zero aptecznych środków- syn urodził się z wagą 4950g, drugi podobnie - 5150g

Gość boje sie brac witaminy
bo pierwszy syn mial 4400 i ciezko mi bylo go urodzic (po maternie) wyniki mam dobre, wiec nie wiem czy suplementoac

Gość Mama po raz 2iii
Ja brałam femibion (wtedy jeszcze pod nazwą feminatal N) i moje pierwsze dziecko ważyło 4300. Także u mnie ta teoria się potwierdza (ja urodziłam się z połową wagi mojej córki). Teraz jestem w ciąży i biorę suplementy raz na kilka dni. Czasem wcale.

Gość ;k,itkujtyhtd
a później dzieci tuczone mm ze sztucznym witaminami ;)

Gość dziewczyny a nie lepiej sie
zdrowo odzywiac?

Gość misiaczkowata.
Falvit mama jest najlepszy

Gość ja na feminatalu
pierwsze 3700 drugie 4300

Gość poleccie mi jakies witaminy
:)

Gość gość
moj ginekolog powiedzial mi ze absolutnie nie brac zadnych witamin, bo to dziala na tej samej zasadzie jak sztuczny nawoz dla roslin, ze te witaminy sa sztuczne. Mowil ze po witaminach kobieta moze duzo przytyc i ze dziecko moze urodzic sie duze. Nic nie zastapi zbilansowanej diety. Witaminy sa tylko wskazane dla osob niedozywionych i ktore caly czas wymiotuja i nie moga jesc.

Gość gość
Ja brałam witaminy w ciąży, a nie mogłam jeś żadnych surowych warzyw ani owoców,dieta tylko lekkostrawna jak po jakiejś operacji, taki miałam wrażliwy żołądek, nudności i bóle brzucha poprostu koszmar, córka urodziła się z wagą 3700,ale mąż wysoki to nie wiem ile by ważyła gdyby nie witaminy... Zresztą ja nie wierzę w sztuczne witaminy za bardzo,bo mają niską wchłanialność, tak naprawdę z tych wit i minerałów może się wchłaniać zaledwie kilka procent...

Gość gość
Ja jestem aktualnie w 31 tc i moja mała waży już blisko 2 kg więc sporo jak na ten etap. Cukrzycy ciążowej nie mam, objadać się też raczej nie objadam. Sama przy porodzie ważyłam 2800 a maż 3100 więc nie tak dużo. Co do witamin to biorę Prenatal , ale lekarz uczulał mnie, żebym nie brała częściej niż co 2 dni.

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży brałam Femibion, urodziłam syna 4160, położna skwitowała, że po witaminach rosną takie duże dzieci. Poród siłami natury był bardzo ciężki bo sama jestem raczej drobnej budowy ciała.Teraz jestem w drugiej ciąży, ten sam lekarz prowadzący przepisał mi już inne witaminy, ale zastanawiam się czy brać je w ogóle i w jakich dawkach. Mam takie wrażenie, że wciskanie wszystkim ciężarnym na zapas witamin, bez sprawdzenia czy ich potrzebują, to po prostu biznes dla firm farmaceutycznych.

Gość gość
Ja nie brałam żadnych witamin. Lekarz powiedział mi że to zbędne i również słyszałam te opinie od lekarzy i położnych, że sztuczna suplementacja wpływa na wielkość noworodków i że dlatego teraz rodzi się więcej dużych dzieci. Moje miały 3880 i 2880, w takiej właśnie kolejności. Suplementy to nabijanie kasy. Nawet anemię można podleczyć odpowiednią dietą, bo po preparatach żelaza zwykle są zaparcia, które i tak są wystarczającą zmorą ciężarnych.

Gość gość
Ja bralam omegamed i corka miala prawie 4 kg, nie bylo latwo urodzic. Tez slyszlalam ze po witaminach rodza sie duze dzieci, w drugiej ciazy tylko kwas foliowy bede brac a witaminy raz na pare dni.

Gość gość
Femibion 3950g 57cm

Gość gość
Folik mama to raczej najbardziej dopasowany dla kobiety ciężarnej suplement. Mnie lekarz zalecił ten suplement i biorę cały czas dwie tabletki dzoennie, wole dmuchać na zimne

Gość gość
Każda odpowiedzialna mama powinna go brać aż do końca karmienia, tylko potem to juz wersja folik mama 2/3 wchodzi w grę