Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość D jak dylemat

Do kiedy podawać wit D3? Pomóżcie proszę

Polecane posty

Gość D jak dylemat

Do jakiego wieku podawałyście swoim dzieciom witaminę D3? Moje dziecko ma 14 miesięcy. Lekarka powiedziała, że już nie trzeba, ale mam wątpliwości czy to nie za wcześnie... A jak to było z Waszymi dziećmi?

Gość i ja mkmkmkkkmkmkm
teraz w zimę i ogólnie pochmurne dni trzeba dawać-tak mi powiedział pediatra i kazał na okres jesienno zimowy podawać znowu-w lato była przerwa-moja córka ma 1,5r

Moja skończyła roczek w maju i w wakacje już jej nie podawałam wit. D. We wrześniu byłam u pediatry i powiedziała, że skoro córka wypija ponad 0,5 L mleka modyfikowanego (u nas Nestle NAN Pro 3) to nie muszę jej już dodatkowo podawać tej witaminy.

Gość Adela850
Mi lekarka powiedziala, ze wit D3 podaje sie dziecku dopoki nie zacznie chodzic. potem mozna przestac.

Gość sylnio
mi lekarz mowil, ze skoro maly je mm, kaszki, danonki, jogurciki, to juz nie trzeba

Gość D jak dylemat
Mój synek je mniej niż 500ml mleka mm dziennie. Je mleko tylko dwa razy dziennie: trochę z kaszką i pod wieczór 210ml. Może lepiej choć w czasie zimy podawać mu kroplę witaminy D3?

Gość D jak dylemat
Nikt więcej się nie wypowie?

Gość zonaKraka
Mi lekarka mówiła żeby dawać, zwłaszcza na jesień i zimę- w lecie można było dawać tylko czasami. Mały na 21 mcy, z mlekiem różnie bo np. jogurty chętniej jadł jak było ciepło, mm coraz rzadziej pije, danonków nie je, Dostaje witaminę codziennie.