Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juliaaa1919

Za wysokie HCG???

Polecane posty

Gość juliaaa1919

Ostatni okres miałam 6.11 , 16.12 miałam robiony beta Hcg i wyszło 341, dzisiaj znów powtórzyłam i wyszło 1273. CO TO MOŻE OZNACZAĆ?

Gość juliaaa1919
Dziękuję, ale nie wiem, czy wszystko jest ok, bo wynik został zanczony jako wysoki. Czy istnieje prawdopodobieństwo, że to ciąża pozamaciczna? 16 miałam robione USG i pęcherzyka jeszcze nie było tylko jakaś torbiel

Gość Może to ciąża
mnoga?:P

Gość juliaaa1919
Wolę to niż żeby było coś nie tak ;/ trochę się boję, bo nie wiem czy to HCG nie jest za wysokie .. a może tylko lekarz źle mi odczytał USG, bo to było badanie po wypadku i na kasę chorych to też różnie bywa

Gość juliaaa1919
????

Gość sweatrose87
a jest w normie jak na ten tydz ciazy ? dlaczego lekarza nei zapytasz o to

Gość juliaaa1919
Do lekarza chodzę prywatnie i jak zadzwoniłam żeby się umówić to rejestratorka powiedziała, że mam zadzwonić po 2 stycznia to będą umawiać na dalsze terminy (śmieszne!) ale jutro przyjmuję, więc podjadę i może mnie przyjmie .. a jak na razie to szukam czegoś na forum, bo ten lekarz poprzedni tak mnie nastraszył z torbielą i stwierdził, że może też tak być, że to ciąża pozamaciczna ;/

Gość anhiaaaaaaa
ciężko coś stwierdzić jak się nie ma o tym pojęcia ...

Gość na wyniku masz normy
sprawdz czy się zgadza według tygodnia w którym powinnaś być :) zapytaj koleżanki o opinie o tym lekarzu bo ja skolei spotkalam takiego dentyste że mojemu mężowi powiedział, że musi rozwiercić mu blomby(zakladane 2 lata wczesniej) zeby zobaczyc czy wszystko jest wporzadku)

Gość juliaaa1919
lekarz który mnie badał po wypadku stwierdził, że jestem w 3 tygodniu, a licząc od dnia ostatnniej miesiączki to ok 5 tydzień, czyli Normy beta-HCG tydzień ciążymlU/ml 3-4 -----------9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000 jeśli ja mam dziś 1273 to mieszczę się w normie, a oznaczenie mam joko wynik wysoki

Gość mieścisz się
przecież się mieścisz więc w czym problem??

Gość juliaaa1919
Niby się mieszczę, ale nie rozumiem dlaczego stwierdzili, że wynik jest za wysoki?

Gość juliaaa1919
a co z torbielą? jest szansa, ze samoistnie się wchłonie ?

Gość juliaaa1919
??????

Gość czytam bo lubię
Czytaj ze zrozumienie, zapewne masz napisane wysoki,a to nie oznacza, że jest za wysoki. Szukasz na siłe problemu.