Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

020

CZASY OSTATECZNE!!

Polecane posty

do allium allium odpowiesz ? xxxx coś chyba przegapiłam :) odpowiem - ale zdaj pytanie :)

Gość do allium
11:41 [zgłoś do usunięcia] do allium do jakiego kościoła należysz bądź nauki jakiego kościoła , religii głosisz ?

i dlateog , że kazdy je interpretuje inaczej diabeł ma pole do popisu . Ale jeśli interpretacja odciąga ludzi od Boga ,każe im wierzyć , że prz obrządki i praktyki uzyskają życie wieczne , każe im wierzyć w drugie szanse - to zła interpretacja .

ale przede wszystkim chrześcijanką - do kościoła protestanckiego należę ze wzgledu na powagę jaką otacza sie tam Pismo Święte :)

Gość do allium
dzięki za odpowiedz , nie tylko w tym kościele ważna jest Biblia

nie trudno poznać po zaangażowaniu w objawienia i bałwochwalczym stosunku bo JP2 .:) Swoją drogą ciekawa jestem co on sądizł na temat swojego kultu za życia .

Gość do allium
ten protestantyzm dzieli się na pomniejszy kościół ?

Gość do allium
11:55 [zgłoś do usunięcia] 020 a ja katoliczką nie trudno zauważyć po herezjach

min taka ,zę wierzę , ze do zbawienia potrzebna mi jest tylko wiara w Jezusa , że nie potrzebuje posedników pomiędzy Bogiem a sobą ,że Biblia jest jedynym Słowem Boga rozstrzygającym wszystkie dylematy człowieka .

jak każdy główny nurt protestantyzm dzieli sie na kilka pomniejszych zdrojów :)

Gość do allium
a te zdroje czym się rżnią ? bo rozumiem ze skoro podział to wynika z różnic

Gość do allium
różnią *

(Ap. 8, 12-13) „12 I czwarty anioł zatrąbił: i została rażona trzecia część słońca i trzecia część księżyca i trzecia część gwiazd, tak iż zaćmiła się trzecia ich część i dzień nie jaśniał w trzeciej swej części, i noc podobnie. 13 I ujrzałem, a usłyszałem jednego orła lecącego przez środek nieba, mówiącego donośnym głosem: Biada, biada, biada mieszkańcom ziemi wskutek pozostałych głosów trąb trzech aniołów, którzy mają trąbić! a jak to wyjaśnisz?

szczerze mówiać - nie wiem . Jestem ,ze tka powiem w Koscile głównym :) Podejrzewam jednak ,zę skoro podstawa jest jedna - czyli Jezus - to reszta jest sprawą czysto organizacyjną . Być może chodzi również o nacisk jaki kłada poszczególne kościoły w rozważaniu słowa Bozęgo , rozkładając rożnie akcenty - ale prawdę mówiąc nie wiem . Domyślam sie jedynie :)

sory bardoz ,ale nie czuję isę n a siłach przeprowadzać netowo interpretacji najtrudniejszej z ksiąg NT i to jeszcze na wyrwanym z kontekstu fragmencie .

albo mnóstwo uzdrowień które ludzie otrzymują

fragment z Pisma Świętego: I sprawia, ze wszyscy: mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymuja znamię na prawa rękę lub na czoło i ze nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia - imienia Bestii lub liczby jej imienia. Tu jest mądrość. Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć. [Ap 13,16-13,18] o tym równiez jest w tych objawieniach które otrzymuje ta kobieta

wyjaśnij mi jedno roszę - skoro masz Słowo Boga , iwerzysz mu - po co ci objawienia ? uważasz ,ze one śa uzpełniniem Biblii ?Że Bóg o czymś zapomniał i teraz " dopisuje " to czego zapomniał ?

nawet jeśli stoi w sprzecznosci z Biblią ? nawet Jeśli Bóg odtrzega nas p rzed takimi objawiniam ? fałszywymi nuczycielami i fałszywymi prorokami ?

a w Bibli jest mowa o tym że ludzie na świecie będą uzdrawiani?