Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

020

CZASY OSTATECZNE!!

Polecane posty

może ty duszy nie masz , może jestęs jak mój pies , może nawet jak mój pies myśleć abstrakcyjnie nie potrafisz ale wmawiane ludziom , ze są jak zwierzęta - to przesada i to duża :)

hahahahahahhaa czytałeś/łas kiedyś Pismo Święte? jak nie to zacznij. Ja czytałam ale od dziś zaczynam od nowa i bardziej ze zrozumieniem

powiedz mi gdzie te dusze po smierci idą więc

Gość hahahahahahhaa
ok, nie ma dla was nadziei. no ale ktoś musi robić na maybachy i kochanki kleru :classic_cool: zegnam :P

następny ciołek uważający ,ze człowiek wierzący to tylko katolik :)

hahahhahah to powiedz mi jak powstał pierwszy człowiek ?? bo jestem ciekawa

Gość monaLizamorrigan
hahahhaha to że ktoś wierzy nie znaczy że zarabia na maybacha. Jedno nie jest tożsame z drugim. Ja z klerem nie mam nic wspólnego

allium gdzie idą dusz po smierci bo mi nie powiedziałaś

Gość zew ryczacej gesi
w czym Jezus pośredniczy bo nie w modlitwie allium próbuje was przekabacić do zielonoświątkowców

Gość monaLizamorrigan
właśnie allium jak to jest z duszami według protestantów

Gość monaLizamorrigan
Protestanci to nie tylko Zielonoświątkowcy. Jezus posredniczy w każdym kontakcie z Ojcem. w zbawieniu w modlitwie też

dusze wierzących , tych którzy za życia wyznali wiarę w Jezusa , którzy uwierzyli w Niego iJego ofiarę , w to ,ze tylko Bóg ma moc odpuścić grzechy , którzy uwierzyli ,ze Jezus - człowiek - Bóg umarł za nasze grzechy i zmartwychwstał - dusze tych idą do Boga nie czekając na Sąd ostateczny .

rycząsa gęsio nie jestem zielonoświątkowcem a protestantem . A jeśli nawet bym bla to utożsamiam sie z każdym kościołem chrześcijańskim o ile przestrzega nauk Biblijnych .

Gość monaLizamorrigan
A dusze sprawiedliwych żyjących przed Chrystusem ?

ale np niektóre idą do czyśćca a niektóre do piekła. Dusze muszą z grzechu się jakoś oczyśćić żeby wejść do nieba

zsmucę cie - nie istnieje takie mijesce jak czyściec . Jest albo niebo - albo pieklo .

Gość monaLizamorrigan
Alium ale są dusze z przed Chrystusa które są już w niebie i nie czekają na sąd

Gość monaLizamorrigan
Katolicy wymyslili jeszcze oprócz Nieba, Piekła i Czyśćca również otchłań gdzie są dusze nieochrzczonych dzieci.

Gość monaLizamorrigan
Ja po stracie dziecka przeszłam straszna walkę z KK o jego duszę. Próbowali mi wmówić że ponieważ umarło bez chrztu na pewno nie jest godne oglądać Boga.

Allium a np Siostrze Faustynie objawił śię Pan Jezus i np Ojciec Pio miał Stygmaty

Gość zew ryczacej gesi
czysciec to jest stan przejściowy 1 Tm 2,1-8/ Nie ma wątpliwości: tekst biblijny mówi o pośrednictwu w zbawieniu poprzez Ofiarę Krzyżową. ja zostałem ustanowiony głosicielem i apostołem - mówię prawdę, nie kłamię - nauczycielem pogan we wierze i prawdzie. (1 Tym 2,7b) Inny rodzaj pośrednictwa, to modlitwa wstawiennicza. Parę przykładów z Biblii, nakazujących takie praktyki: Starajcie się o pomyślność kraju, do którego was zesłałem. Módlcie się do Pana za niego, bo od jego pomyślności zależy wasza pomyślność. (Jr 29,7) Módlcie się o zdrowie Nabuchodonozora, króla babilońskiego, i o zdrowie Baltazara, syna jego, aby były ich dni jak dni nieba na ziemi. (Ba 1:11) A Ja wam powiadam: Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was prześladują. (Mt 5,44) błogosławcie tym, którzy was przeklinają, i módlcie się za tych, którzy was oczerniają. (Łk 6,28) Bracia, módlcie się także i za nas! (1 Tes 5,25) Jeżeli Paweł jest głosicielem wiary, apostołem i nauczycielem pogan, to czy nie jest on pośrednikiem między Bogiem a człowiekiem? Oczywiście, że jest. Czy to jest sprzeczne ze stwierdzeniem, że jest tylko jeden pośrednik? Oczywiście, że nie. Pośrednictwo świętego Pawła jest bowiem zupełnie inne, niż Jezusa. Taki pośrednik jak Jezus, jak to wcześniej wyjaśniłem, jest tylko jeden. Gdybyśmy przyjęli proponowane przez niektórych protestantów znaczenie omawianego fragmentu pozbawione kontekstu znaczeniowego musielibyśmy zanegować nie tylko pośrednictwo św. Maryi, ale także wszelką możliwość wzajemnego wstawiennictwa pomiędzy chrześcijanami (jak też możliwość ewangelizowania kogokolwiek).