Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glampopmaniac

czy małe dzieci - takie do roku - mają mocny sen?

Polecane posty

Gość glampopmaniac

mieszkam w bloku i zastanawiam się, czy dzieci małe budzą się przy szczekaniu psa sąsiadów albo tupaniu dzieci w pietra wyżej? czy raczej mają mocny sen?

Gość Podobnie
Dużo zależy od tego jak przyzwyczaisz.

Gość glampopmaniac
czyli jak od początku w takich warunkach będzie spało to nie powinno być problemów?

Mój spał jak "zabity". Ale też od samego powrotu ze szpitala żyliśmy przy głośnych tonach - odkurzałam jak spał,wirówka(od automatu) chodziła jak spał,działałam mikserem,słuchałam muzyki etc.Nie zamykałam drzwi,nie patrzyłam czy śpi czy nie - po prostu działałam. Nie wiem czy to kwestia uroku dziecka czy przygotowanie do hałasu.

Jak nauczysz że jak dziecko śpi to każdy na paluszkach i tylko szeptem a potem zaczniesz rozmawiać normalnie to i ta rozmowa obudzi dziecko. jeśli od kad przyjdzie na świat pies będzie szczękal dzieci z góry będą biegać to nie ma szans żeby to je obudziło. Sama mam w domu szczekającego psa i on się już w brzuchu przyzwyczaja:)

Gość Podobnie
Tylko codziennie musi być tak samo. U nas wystarczyło tydzień ciszy-jakoś nie miałam nic głośnego do roboty i musiałam na nowo uczyć spania w dźwiękach dnia :-)

Dużo zależy od dziecka:P Moja śpi przy włączonym tw czy laptopie. Często też normalnie przy niej rozmawiamy itp. Wiadomo ,że głośny hałas np czegoś upuszczonego może obudzić ale niekoniecznie. jak jest bardzo zmęczona to nic jej nie rusza.

No moje dziecko niestety ma sen jak zając pod miedzą, i tak właściwie od urodzenia. Nie wiem, to chyba nasza wina. Śpi w swoim pokoju na piętrze, gdzie w ciągu dnia w zasadzie się nie chodzi i jest cisza, i to może dlatego każdy hałas ją budzi. Nieraz usypiam, wycofuję się jak komandos - zaskrzypi klepka w parkiecie - oczy jak 5 złotych - Mam cię matka! Uf, ciężkie to jest, bo jak zaśnie, to nei idzie np wejść do jej pokoju i coś wziąć, bo się budzi. Oczekuję drugiego dziecka, i chyba muszę je przyzwyczaić do hałasu, nie wiem, odkurzacz, sokowirówka, mikser itede;)

Gość ojtam ojtam
mój kiepsko spał - od początku był z psem a i tak szczekanie go budziło - nie budzi taki ciągły buczący hałas ale taki nagły głośny mojego budził.. wogóle synek kiepsko spał i budził się co 40 minut

Gość ojtam ojtam
a ten zegar to dziecko musi być kumate już czyli jakoś 2,5 latek minimum i jeszcze dostosować się a nie olać to - myśle że zbędny drogi gadżet