Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdi81

Dla mam które mają małe dziecko a już myślą o następnym;)

Polecane posty

Hej;) nie znalazłam podobnego tematu, czy są tu mamy, które mają malutkie dziecko, a juz myślą o następnym maluchu? Moje dziecko przyszło na świat 1 października, a ja już mysle o drugim dziecku. Muszę jednak odczekać rok, ponieważ mialam cesarskie cięcie. W maju wracam do pracy i mam też obawy jak połączyć drugą ciążę z pracą, obawami o jej utratę, a też opieką nad starszym maluchem, jak to pogodzić itp. Nie mam tez duzo czasu by czekac z drugim dzieckiem, bo nie jestem pierwszej mlodości;) zapraszam do rozmowy:)

Gość a ja........
Myślę,ze takie dziecko po dziecku to nie dobrze. Nie możesz w pełni poświęcić sie starszemu aby je spokojnie odchowac, nauczyć czegokolwiek bo już masz drugie. Moja mala ma 3 lata i za 5m-cy rodzę drugie. Myślę,ze to dobry odstęp bo i jednemu i drugiemu możesz poświęcić więcej czasu ale to moje zdanie.

Gość ksennnaaaaa
ja mam dziecko od 3 tygodni, i musze przyznac, ze jestem wykonczona fizycznie i psychicznie :(. Tez planowalismy drugie dziecko, ale chyba pozostane przy jednym:(. Nie zdawalam sobie sprawy, jak moze byc ciezko:(

magdi, jesteś rocznik 81?, ja też ;) i też urodziłam w październiku ;)...też mam myśli o drugim dziecku, ale świadomie, to raczej najwcześniej pod koniec 2013 r. zdecydujemy się próbować...

Gość ty 2 tys, partner 2 tys
no im szybciej ty6m lepiej, kazdy wie, ze im mniejsza roznica tym lepiej. I cenniejszy jest nie czas, ktory ty mu poswiecisz, ale czas zabaw z rodzenstwem ktore bedzie na rownym poziomie. tak to przez 6 lat bedziesz miala na glowie jakiegos malucha uczepionego spodnicy ktory nie ma sie z kim bawic.

ksenaaa, w pierwszym miesiącu, to niemal każdy jest wykończony...normalne :), niebawem będzie lepiej, zobaczysz :)

Zobaczymy co przyniesie czas :), wiadomo są plusy i minusy 2 dzieci z małą różnicą wieku, no ale trzeba to porządnie kilka razy przemyśleć :)

migotka, tak jestem 81 r. i tez chce sie starac na koniec 2013 kiedy maly bedzie mial skonczony roczek:D

ja tez juz mysle o drugim:) Moja córka ma już 4,5 m-ca. Muszę odczekać jeszcze, bo też miałam cc. Ta cesarka trochę mi nakomplikowała w planach...

ja bym się nie zdecydowała rok po cc, większość lekarzy mówi, że lepiej odczekać 2 lata... ja w ciąży jestem, chciałabym drugie po 2 latach, ale niestety nie mamy warunków-mieszkamy z rodzicami :)

Gość taka.jedna.ja
moja mama zaszla 3 miesiace po planowanej i oplaconej cc (nie bylo wskazan lekarskich) kolejna ciaze zniosla super i urodzila juz sn co bardziej sobie chwalila, bo kolejna ciaze po 3 latach tez zakonczyla porodem sn

no ja też znam osoby zachodzące po 5, 6 miesiącach po cc i wszystko dobrze, dzieci urodzone tym razem sn, także w praktyce różnie z tym jest...no ale jasne że ze względów medycznych lepiej odczekać chociaż rok.

mojmaluch marudzi, to zajrzę pozniej. ja czuje tez uplywajacy czas, nie mam go duzo, mam 31 lat :P i zawsze chcialam miec 2 dzieci, tak wyszlo, ze pierwsze urodzilam późno:P ale zzwsze wiedzialam ze chce miec 2 dzieci, wiec pewnie za rok jakos bede chciala sie starac o drugie malenstwo. tez nie mamy jakis super warunkow- mieszkanie tylko 2 pokoje. no ale zyucie jest dlugie i zawsze mozna zmienic mieszkanie na wieksze

ja też chciałam dwójkę. Mąż ma nadzieję, że następne to będzie chłopczyk, dla mnie to bez różnicy:)

My myślimy tzn mąż by chciał rok po roku;-) ale dla mnie to za szybko. Poczekamy aż mała pójdzie do przedszkola albo klubiku i wtedy drugie.

ja też ma synka :D dla mnie płeć bez różnicy :) magi, różnie z tym czasem, płodność to wielka zagadka, są kobiety które zaliczają wpadkę ok. 40 ;)

Na razie jeszcze powinnam sobie darować myślenie o drugiem dziecku, ale jakoś nie mogę, zresztą temat w przyszłym roku na pewno powróci ;). Na szczęście z mężem jak na razie uważamy podobnie, że za 2, 3 lata kolejne, jak się uda nam wystarać ;). No ale też będę brała pod uwagę opinie mojego ginekologa, co mi poradzi...

a jak znioslyście ciążę? ja przytlam 26 kg, mam jeszcze 12 kg do zrzucenia:P uwielbialam byc w ciąży, ciąża mi sluzyla i znioslam ją bardzo dobrze, urodzilam 3 dni po terminie synek wazyl 4450:D i musieli zrobić cesarke ze wzlędu na brak postepu porodu. migotka- ja chicalabym sie zaczać starac o maluszka tak zimą w przyszlym roku. mam nadzieje ze nie strace przez to pracy, ze teraz ciąża i później znowu tak szybko. chociaz w pierwszą zaszlam po 8latach pracy w jednej firmie, wiec nie bylo źle:D

hej dziewczyny jestem i ja mam córeczke ma 22 miesiace ale narazie nie możemy sobie pozwolic na drugie dzieciąteczko czekamy na wieksze mieszkanie plus sie budujemy wiec jest za duzo wydatków poczekamy jescze mninimum, jak bedzie miec 4 latka niestety czasami zycie zmusza do zmian i trzeba troche odczekac ale jesli ktos ma warunki i prace to pewnie ze fajnie juz o drugim pomyslec szkoda ze nasze dzieciaczki tak szybko rosna i sie szybko zapomina jakie były malutkie ja mam filmiki i jak patrze na nie to łzeka sie kreci uwielbiam malutkie dzieciaczki

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Moje dziecko ma 9 miesięcy i też już bym chciała drugie. Jednak mąż ma inne zdanie na ten temat, może za 2 - 3 lata.

justa86 ja tez uwielbiam male dzieciaczki. ten okres noworodkowy tak szybko mija!!!!

Magdi, przecież ty masz dopiero 31 lat, a piszesz jakbyś była po 40ce, że czas leci, itede. Dziewczyno, jesteś młoda i możesz urodzic jeszcze ze dwoje dzieci spokojnie, a bajki że najlepiej rodzić do 30ki bo potem to człowiek się sypie to wiesz...:P Matki 20-paroletnie rodzą chore dzieci, matki 40letnie z proszę nie dołuj ludzi że po 30ce to juz trzeba się do grobu kłaść:D Ja mam 32 lata, prawie 33, drugie dziecko w drodze, pierwsze ma niecałe półtora roku, a jeszcze trzecie planuję urodzić, i żyć jeszcze dłuuugo:)

Magdi, przecież ty masz dopiero 31 lat, a piszesz jakbyś była po 40ce, że czas leci, itede. Dziewczyno, jesteś młoda i możesz urodzic jeszcze ze dwoje dzieci spokojnie, a bajki że najlepiej rodzić do 30ki bo potem to człowiek się sypie to wiesz...:P Matki 20-paroletnie rodzą chore dzieci, matki 40letnie z proszę nie dołuj ludzi że po 30ce to juz trzeba się do grobu kłaść:D Ja mam 32 lata, prawie 33, drugie dziecko w drodze, pierwsze ma niecałe półtora roku, a jeszcze trzecie planuję urodzić, i żyć jeszcze dłuuugo:)

Coś mi ucięło. Chciałam napisać, że matki po 40ce rodzą zdrowe dzieci, a 20latki czasami chore, i na odwrót też bywa, i że nie wyczujesz:)

Migotka- żeby być starą matka być musiała ok 50 tki rodzić;-) moja teściowa ma malucha którego urodziła w wieku 42 lat i sobie radzi.

Heh, gdy ja się urodziłam moi oboje rodzice mieli po 40 lat. Na wywiadówkach myśleli, że to babcia lub dziadek do wnuczki przyszli:D Ale to były lata 80te, wtedy wyglądało się starzej, niż dziś, po tej powiedzmy 40ce:)

Gość lumpka wina
no ja ur pierwsze 29 a drugie 32 i jestem calkiem mloda matka tj w czolowce wsrod kolezanek i rodziny. U nas 3 lata różnicy, teraz troszkę żałuję że aż tyle, dziś bym postawiła na 2-2,5