Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zawsze Niezależna

Ciąża z nieodpowiednim facetem to najgorsze co może spotkać ambitną dziewczynę

Polecane posty

Gość Zawsze Niezależna

Dlatego ja kilka lat temu będąc na studiach prawniczych usunęłam swoją ciążę. Czy żałuję? Nie, bo dzięki temu mogłam dokończyć studia, rozpocząć aplikację i dalszą karierę, samotnie wychowując dziecko nie dałabym rady i wszystkie moje marzenia rozpłynęłyby się gdzieś bezpowrotnie. Dziś jestem szczęśliwą żoną i matką, mam zagwarantowaną pozycję zawodową, jestem spełniona, stać nas na wszystko, i wiem, że zrobiłam dobrze. Dlaczego o tym piszę? Bo jest tu wiele tematów gdzie obrończynie życia piszą za kobiety po aborcji, że nie wybaczą sobie tego do końca życia, albo że przez wyrzuty sumienia będą się leczyć psychiatrycznie. Otóż tak nie jest i ja jestem tego przykładem, więc napiszę jeszcze raz - NIE ŻAŁUJĘ.

Gość zoska|samoska
Trzeba bylo nie rozkladac nog przed nieodpowiednim facetem a nie potem usuwac. Co nie widzialas jaki byl,ze na ojca sie nie nadawal? Czy nie wiedzialas,ze przez uprawianie seksu mozna w ciaze zajsc? Wielka mi ambicja,jak sie idzie do lozka z byle kim a potem sie nie chce miec z nim dziecka bo "nieopowiedni"

Gość hyfytfdtrd
cyrk na drucie,o czasy sie porobiły.szkoda dzieciatka.Lale kariera jest wazna.

Gość beatka ;)
heh, piszecie tak zazdrosne szmaty, bo same pewnie jesteście nieszczęśliwe ze swoimi bachorami, pewnie nie spełniłyście się w życiu zawodowym, ani na innych szczeblach, a teraz jej wmawiacie bzdury, ja myślę że dobrze zrobiła, że to napisała, ma babeczka jaja i nie pozwoli sobie w kaszę dmuchać, super! a wy możecie już po gimnazjum rodzić stado bękartów, to jest wasz szczyt marzeń :D:D:D

Gość łąki pola lasy
autorko i bardzo dobrze zrobiłaś, jeśli to było zgodne z Twoim sumieniem, dzięki temu byłaś szczęśliwsza, mogłaś się spełnić i nie żałujesz to nic jak tylko pogratulować mądrej decyzji. szkoda, że inne kobiety takie nie są, później dochodzi do tragedii przez sfrustrowane mamuśki i ich śliskie kocyki... aborcja powinna być legalna, nikt mi nie wmówi, że jest zła dla kobiety, która nie czuje się na siłach do roli matki, i to nie jest jej czas.

Taka odpowiedzialna Pani na studiach prawniczych z marzeniami na przyszlosc tylko nogi rozklada przed ''nieodpowiednim''facetem. Ciekae jak to mozliwe ze taka wyuczona a nie wie co to antykoncepcja i ze stosunek prowadzi do ciazy ;/ Zalosne.. i po co sie tym chwalisz i z dumnie uniesiona glowa oznajmiasz iz tego nie zalujesz ;/ Nie rozumiem tego.. wileka pani z papierkiem w dloni i pustka w glowie

Gość Taka madra, ambitna
a nogi rozkładała przed byle kim.Jeszcze się tym chwali na kafe.

Nikt nie ma w dzisiejszych czasach zagwarantowanej pozycji zawodowej.....nie wierzę, że jednak nie odzywają się wyrzuty gdy patrzysz na swoje obecne dziecko:)

a ja będę się śmiała jak drugi raz w ciąże nie zajdziesz chociaż będzie odpowiedni facet i chęć, a powie że ze szmatą (bo nawet suka ma wiekszy instynkt niz ty) nie bedzie.

Gość łąki pola lasy
15:48 [zgłoś do usunięcia] wiewióra:P łąki pola lasy Aborcja jest mądrą decyzją?:/ " ­ oczywiście, że jest. jest np. dla autorki, kobiety są różne, nie każda by się na to zdecydowała, ale są też takie dla których ta decyzja będzie najlepszym rozwiązaniem, widzę, że ty tego nie pojmujesz, bo dla ciebie to zło i koniec kropka, a każda kobieta która jej dokonuje to niemyśląca puszczalska, ja znam wiele przypadków, życie pisze różne scenariusze, nie można każdej mierzyć jedną miarą, zresztą inna kwestia jest taka, że brzuch innych nie powinien nikogo interesować, to sumienie każdej kobiety.

Gość łąki pola lasy
qochanie - przecież ona napisała, że jest żoną i matką, najpierw naucz się czytać nim będziesz chciała komuś "dowalić", bo tylko się ośmieszasz.

Gość mako takko
Jesteś teraz "szczęśliwa" kosztem zabicia bezbronnego człowieka. Pewnie gardzisz osobami typu Katarzyna W? Cóź- wasze dzieci dzieliło zaledwie kilka miesięcy różnicy. Twoja decyzja, staram się Ciebie nie oceniać, niby piszesz, że masz wszystko czego pragniesz, ale chyba gdybyś była w pełni szczęśliwa nie tłumaczyłabyś się na forum ze swojego wyboru...

łąki pola lasy moze i masz racje ze jej brzuch nie powinien nas interesowac ale jak widzisz sama jej na tym widocznie ''zalezalo'' by ktos sie tym zainteresowal skoro stworzyla temat w ktorym nie potrafi sie teraz udzielic... moze to tylko czysta prowokacja ? nie wiem malo mnie to interesuje. ja wyrazilam tylko swoja opinie co o tym mysle . a o uczuciach ciezko tu mowic skoro od tak sobie spuszcza sie dziecko w kiblu po uprzednim daniu dupy byle komu. tacy ludzie nie maja co liczyc na szacunek z mojej strony ani dobre slowa typu iz zrobila to z rozsadku...

Jest szczęśliwa kosztem aborcji. Gdyby aborcja była legalna to myślę,że byłaby dość często stosowana przez kobiety. Autorka w pewien sposób chyba oczekuje tutaj gratulacji,tylko czego tu gratulować....

Gość mako takko
I jeszcze jedno- jej brzuch nie powinien nikogo interesować? To może czyjeś bite i molestowane dzieci też nie powinny nikogo interesować idąc tym tokiem myślenia? Dziecko NIE JEST JEJ WŁASNOŚCIĄ

Gość łąki pola lasy
16:06 [zgłoś do usunięcia] wiewióra:P Gdyby aborcja była legalna to myślę,że byłaby dość często stosowana przez kobiety." ­ mi to nie robi jak często byłaby stosowana przez kobiety, to nie moja sprawa, ale warto byłoby ją zalegalizować na życzenie, bo aborcja i tak jest wykonywana, więc nie rozumiem po co wspierać podziemie aborcyjne, jak można by to załatwić inaczej. i wszyscy byliby zadowoleni, te co byłyby zdecydowane przerwać ciążę to by ją przerywały, te co chcą donosić to by rodziły, dla mnie to jest proste i logiczne, nie godzi w niczyje uczucia no chyba, że tych co lubią ingerować w życie innych...

Gość łąki pola lasy
mako takko - a kto ma do niego prawa? może ty? oczywiście, że jest własnością matki nim się urodzi. bez niej nie przeżyje, więc ona może decydować czy chce by dalej się w niej rozwijało czy nie, naprawdę nie wiem o co tyle hałasu, może zajmij się swoim życiem, a nie kobietami w niechcianej ciąży? no chyba że chcesz urodzić za nie, tylko najpierw wymyśl jak to zrobić.

Gość mako takko
A to dziecko w brzuchu ma jakieś prawa? Czy tylko mamusia je ma?

Gość łąki pola lasy
agusiaa - badania dowodzą, że na litwie odkąd zalegalizowano aborcję liczba ludności wzrosła. to samo tyczy się francji. po za tym ja naprawdę nie rozumiem takiego myślenia, że jak się zalegalizuje to zaraz wszystkie się zlecą. tak tez nie jest, po prostu będzie łatwiejszy dostęp, ale żadna kobieta nie będzie tam chodzić jak po bułki do sklepu, poza tym jestem za tym żeby dawać ludziom wybór, a jeśli jakaś "pusta nastolatka" z tego skorzysta to naprawdę nie będę z tego powodu szaleć, niech korzysta to jej prawo.