Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zawsze Niezależna

Ciąża z nieodpowiednim facetem to najgorsze co może spotkać ambitną dziewczynę

Polecane posty

Gość mako takko
łaki pola- nie mam ochoty za nikogo rodzić,skoro była na tyle dojrzała, żeby rozłożyć nogi powinna być również dojrzała na tyle aby ponieść odpowiedzialność za swoje czyny.

Gość łąki pola lasy
mako takko - jeśli pytasz na poważnie, to z prawnego punktu widzenia płód nie ma żadnych praw, przykro mi, dopiero po porodzie nadaje mu się prawa obywatelskie.

Urodziłam dziecko młodo. Nie myślałam o aborcji. Nigdy nie byłam za aborcją i także jest to do tej pory. I chyba nigdy nie zrozumiem kobiety która dokonuje aborcję. A tym bardziej takiej,która jeszcze oczekuje podziwu,i chwali się tym na forum.

Gość łąki pola lasy
mako takko - ja właśnie nie rozumiem takich poglądów, że skoro wpadła to ma za karę rodzić, bo niby dlaczego? nikt nie ma prawa zmuszać kobiety do posiadania dziecka, ja naprawdę wolę by taka urodziła, niż później te dzieci udusiła w beczkach czy innych kontenerach, tyle teraz się mówi o dzieciobójcach, a może gdyby mieli dostęp do aborcji i we wczesnej ciąży jej dokonali to nie byłoby tyle tragedii? każdy kij ma dwa końce nie można tak generalizować i zabraniać ludziom dokonania wyboru.

łąki pola lasy Tutaj akurat się zgodzę z tym,że każdy ma prawo do podjęcia decyzji. Tak samo jak miała autorka do tego prawo,bo nikt z nas za nią decydować nie może. A że mam odmienne zdanie na ten temat to już inna kwestia.

jakos to do mnie nie przemawia... skoro nastolatki sa zdolne do tego by urodzic i zostawic na smietniku lub w wc na dworcu to nie sadze aby nie korzystaly z takiej opcji jak ze swierzych buleczek. prosty przyklad nasza pani wyoczona... najpierw d**py da a potem pojdzie na latwize i z duma oglasza to jaka teraz jest szczesliwa ze ma wszystko ze jej marzenia sie spelnily. gdybym mogla to z calego serca zyczylabym jej aby ponownie w ta ciaze nie zaszla i zalowala tego co zorbila. owszem to wolny kraj ale bez przesady nie robmy tu drugich stanow zjednoczoncyh gdzie wszystko wszystkim wolno ;/

Gość łąki pola lasy
*naprawdę wolę by taka usunęła (...)

Gość ,mxcn ks
poczekaj poczekaj los najpier ci da wszystko , a potem za to co zrobiłaś zabierze to co najbardziej kochasz jak i wszystko inne - tylko poczekaj .... za wszystko trzeba w zyciu zapłacić ,a jak ty nie zdazysz , to twoje dzieci zapłacą .

łąki pola lasy ''tyle teraz się mówi o dzieciobójcach, a może gdyby mieli dostęp do aborcji i we wczesnej ciąży jej dokonali to nie byłoby tyle tragedii?'' Matka malej Madzi z Sosnowa Katarzyna W, Matka Szymona, Matka ktora 3 albo 4 dzieci udusila w beczkach po kapuscie, matka ktora upiekla z mezem wlasne dziecko w piekarniku. nie mow mi prosze ze moze by tego nie bylo. wlasnie by bylo jeszcze wiecej chociazby ze wzgledu na to ze taka aborcja nie kosztowalaby grosze. ''ja właśnie nie rozumiem takich poglądów, że skoro wpadła to ma za karę rodzić, bo niby dlaczego'' mamy XXI wiek sa gumki taniej by ja to wynisolo niz aborcja

Gość łąki pola lasy
16:31 [zgłoś do usunięcia] ,mxcn ks poczekaj poczekaj los najpier ci da wszystko , a potem za to co zrobiłaś zabierze to co najbardziej kochasz jak i wszystko inne - tylko poczekaj ...." ­ o boże, ale zaściankowość i zawiść z was wychodzi, masakra.

Gość mako takko
Mogę zrozumieć użycie tabletek wczesnoporonnych, ale nie aborcję rozwiniętego już w jakimś stopniu płodu. Dla mnie nie ma różnicy między zabiciem kilkumiesięcznego płodu a uduszeniem noworodka- przecież to ten sam człowiek. Po drugie wyrażam tylko swoją opinie na temat, nikomu nie zabraniam podejmowania takich czy innych decyzji, co starasz mi się zarzucić. Po trzecie- może właśnie tu jest pies pogrzebany: "skoro wpadła to ma za karę rodzić, bo niby dlaczego"- może warto zająć się najpierw edukacją kobiet z czym wiąże sie współżycie płciowe, aby nie dopuścić do niechcianej wpadki? Ja wiem, że branie tabletek antykoncepcyjnych wiąże się z regularnością , a seks w prezerwatywie już nie jest taki fajny.......

mako takko-- fakt gumka zmniejsza odczuie przyjemnosci. ale sa pigulki. jesli ktos nie pamieta o codziennym, regularnym stosowaniu to sa plastry antykoncepcyjne, sa zastrzyki hormonalne (dzialaja nawet przez 3 miesiace).. pelno tego jest

Gość Guantamarano
Taka ambitna i kafeterie czyta... A co z prawem dziecka do życia? Prawniczka i zabiła dziecko bo jej przeszkadzało

Gość Guantamarano
Ja nie mam za grosz ambicji i czytam namiętnie Kafeterię każdego dnia :classic_cool:

Gość bagienko
i bardzo dobrze zrobiła jak miała inne plany, a wy jej zazdrościcie, że do czegoś doszła, a później założyła rodzinę wtedy kiedy chciała 🖐️