Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mako takko

Prezent na gwiazdke dla chrzestnego/chrzestnej?

Polecane posty

Gość mako takko

Witam, czy dajecie prezenty chrzestnym swoich dzieci? U nas w sumie pierwsza gwiazdka i sie zastanawiam. Głupio bede sie czuc bo chrzestni na pewno coś kupią dziecku. A jeśli dajecie to co byłoby fajnym prezentem?

Gość camerun
zafunduj chrzestnemu ekskluzywną prostytutkę. ucieszy się :classic_cool:

to zależy-jeśli wszystkim kupujecie prezenty(bo to np bliska rodzina z ktora spedzacie wigilie) to tak, ale jesli dorosli nie robia sobie prezentow to nie, mój mąż jest chrzestnym a nigdy prezentu nie dostał a dziecko zawsze pożądny prezent dostawało.

Zalezy. Ja kupuje chrzestnej synabo z nia spedzamy Wigilie, niby ciagniemy losy komu z rodzinki mamy kupic prezent ale ja jej dodatkowo kupuje bo jestem z nia blisko itd. Natomiast chrzestnemu syna nie kupuje. Kiedys jak nie bylo jeszcze dzieci ( mojego i ich) yo kupowalismy im zawsze prezent, ale od 5 lat umowilismy sie ze kupujemy tylko dzieciom. Maz jest chrzestnym ich corki i tez nie kupuja mu prezentu. Swojej chrzestnej tez nie kupuje prezentu. Tak samo ja nie dostaje prezentow od swoich chrzesniakow. Jak ma byc Ci bardzo glupio to kup im jakas drobnostke, np. Bombonierke i juz im bedzie przyjemnie ze tez o nich pomyslalas :)

Nie i mam nadzieję że nikt takiej głupoty nie wymyśli Tzn tak na scisłość to kupuję prezent chrzestnej mojego dziecka, ale dlatego że to moja najlepsza przyjaciółka i od zawsze kupujemy sobie cos pod choinkę, nie ma to nic wspólnego z tym że jest chrzestną mojego dziecka. Chrzestnemu nie kupuję nic i od moich chrześniąt też nie dostaję prezentów.

Gość ,my robimy prezenty
My robimy ale takie symboliczne. Chrzestnej w tym roku pililam szal, Jej mezowi duzy kubek (bo wiem ze chcial), swieczke swiateczna i do tego banany i mandarynki do torebki. Oni wiem ze napewno nam tez cos skromnego dadza. Malemu prezent za minimum 100zl daje. ale to kwestia jak blisko jestescie razem. U nas chrzestna to niby "tylko" moja kolezanka, a jednak bliska mi osoba

Gość mako takko
Sytuacja u nas jest taka, że do tej pory nigdy nie dawaliśmy sobie prezentów, każdy z nas się uczył, nie zarabiał. No ale teraz wiem, że np chrzestny do nas zajrzy w święta (nie w Wigilię) z jakimś prezentem dla dziecka, to samo chrzestna i tak się zastanawiam czy nie głupio będzie, że oni nic nie dostaną.

a z jakiej paki mają dostać?? nie ma obowiązku kupowania prezentów chrześnicy czy chrześniakowi, robią to z własnej woli nie oczekując niczego w zamian. Ja bym nie kupowała bo im będzie głupio, że dostali prezent a sami wam nie dali bo prezent dla dziecka to co innego.

Gość qwjd1r2q
sa fajne puszki w ksztalcie bombki, dzwoneczka czy gwiazdki wypelnione slodyczami, mozesz kupic taki drobiazg.

Gość ,my robimy prezenty
My tez wczesniej nie robilismy sobie prezentow. W zeszlym roku na swieta dalismy im pierwszy prezent od Malego;) Byly to zdjecia i kubek ze zdjeciem z napisem dla kochanej cioci - tu imie dziecka:) Tak symbolicznie

Gość Roteksana
Kupujemy tylko chrzestnej, bo niestety chrzestny odszedł. W tym roku dostanie cudowny obrusik z tego sklepu: http://mowiszimasz.com.pl/ Widziałam, że lubi takie rzeczy, więc mam nadzieję, że nie spudłowaliśmy.

Gość gość
ja zawsze stawiam na prezenty edukacyjne. Oczywiście, nie zawsze są to książki czy łamigłówki, ale często zabawki kreatywne. Takie znajduje w kabum.pl i chrześnica zawsze jest szczęśliwa. Ostatnio kupiłam jej stamtąd "uciekającego węża" to miała zabawy co nie miara.