Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kinia123456789

augmentin - zly sposob przygotowania

Polecane posty

Witam, wczoraj lekarz przepisał antybiotyka augmentin mojemu synowi, w ulotce było napisane aby proszek rozrobić z woda w temp. pokojowej, jednak mój mąż rozrobił antybiotyk z ciepłą wodą, czy ma to jakiś wpływ na działanie leku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jesli była tylko ciepła to nic sie nie stało, gorzej jakby był to wrzatek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepszy jest miud
najsilniejsze działanie antybiotyczne wykazują miody gryczane oraz lipowe. Jeśli borykamy się z chorobami dróg oddechowych, świetnie pomoże zaś miodek spadziowy, znany z właściwości wykrztuśnych. Działanie antybakteryjne miodu zostało potwierdzone setkami badań. Dowiedziono, że miód hamuje rozwój ok. 60 gatunków bakterii, w tym Gram+ i Gram-, wielu grzybów, paciorkowców oraz wirusów. Prowadząc badania nad gronkowcem złocistym (odpowiedzialnym m.in za infekcje zatok) naukowcy odkryli, że miód zwalcza go skuteczniej niż większość antybiotyków i radzi sobie nawet ze szczepami antybiotykoodpornymi. A co najważniejsze, czyni to wszystko w sposób całkowicie naturalny. Miód mogą spożywać wszyscy członkowie rodziny, w tym dzieci już po pierwszym roku życia. Do diety najmłodszych domowników należy wprowadzać go stopniowo, obserwując, czy nie pojawią się oznaki uczulenia. Jeśli tak się nie stanie, miód może na stałe, w niewielkich ilościach zagościć w diecie dziecka. Należy wiedzieć o miodzie, że: może uczulać, nie można go podawać dzieciom poniżej pierwszego roku życia (spożycie występującej w miodzie bakterii Clostridium botulinum może spowodować u niemowląt chorobę zwaną Botulinizmem), jest źródłem cukrów prostych (glukoza i fruktoza), do których nie należy przyzwyczajać dziecka, jest wysokokaloryczny. Najlepiej jest rozpuszczać 1-2 łyżki (dla małych dzieci 1-2 łyżeczki) miodu w szklance przegotowanej wody, pozostawić roztwór na noc i wypijać go na czczo z rana, zakraplając odrobiną soku z cytryny. Taka forma przygotowania katalizuje reakcję, prowadzącą do powstania nadtlenku wodoru, potocznie zwanego wodą utlenioną. Mówi się, że wzmaga to antybakteryjne działanie miodu aż 200-krotnie.Najlepiej jest rozpuszczać 1-2 łyżki (dla małych dzieci 1-2 łyżeczki) miodu w szklance przegotowanej wody, pozostawić roztwór na noc i wypijać go na czczo z rana, zakraplając odrobiną soku z cytryny. Taka forma przygotowania katalizuje reakcję, prowadzącą do powstania nadtlenku wodoru, potocznie zwanego wodą utlenioną. Mówi się, że wzmaga to antybakteryjne działanie miodu aż 200-krotnie. http://dziecisawazne.pl/miod-smaczny-i-leczy/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×