Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żeliwny grzejnik

życie w kupie,da się tak,jak to znosicie,czemu tak żyjecie? co z seksem?

Polecane posty

Gość mamy takie same plany i
dylematy. mamy działkę i też chcemy sprzedać mieszkanie i zacząć budowę domu. Po 10 latach mieszkania w bloku mamy dość. Czujemy się jak w klatce, w więzieniu. I u nas również wchodziłoby w grę przez okres budowy domu, mieszkanie z rodzicami w domu. Tylko myślę, że uwinęlibyśmy się trochę szybciej, może nie całe 2 lata. Często i tak jeżdzimy do teściow i rodziców, praktycznie każdy weekend. Więc może jakość udałoby się przetrwać. Mój mąż akurat woli jeździć do moich rodziców niż swoich, wiem dziwne to, ale przyznaje, że lepiej się czuje niż u swoich. Zresztą dużo czasu pochłonęla by budowa domu więc, pewnie szybko by ten okres minął. My w żadne kredyty wchodzić nie będziemy. To już postanowione. Nigdy żadnego nie mieliśmy i mieć nie będziemy. Wolimy przemęczyć się u rodziców, niż wynajmować mieszkanie, te pieniądze będziemy mogli przeznaczyć na dom a nie zostawiać komus obcemu kas. W sumie plan już jest ustalony, tylko czekamy na odpowiedni moment aby zacząć go realizować, bo wiąże się on ze zmianą miejsca pracy mojego męża, a dokładnie z przeniesieniem do innego regionu.

Gość ehhhh....
my mieszkamy z moimi rodzicami od jakoś chyba 2 lat, dziecko dopiero w drodze :) problemu z sexem nie mielismy nigdy :) mama wiedziała co robimy-przecież spaliśmy razem :) zależy jakich masz rodziców ja mam takich lajtowych że jak jechali gdzieś do znajomych to dzwonili wracając że niedługo będą i żeby majtki na tyłki wciągać :)

Gość gitaragra
Nie wiem, czemu jako główny problem mieszkania z rodzicami autorka widzi seks. Przecież w mieszkaniu razem na kupie jest wiele poważniejszych problemów niż sam seks.

Gość ehhhh....
gitaragra ale u mnie nie ma żadnych problemów, tzn dla mnie bo jak bym mieszkała z teściową to bym się pochlastała, ale mamie zawsze można powiedzieć, że coś nie pasuje :]

my z mezem po slubie zamieszkalismy z moimi rodzicami, rodzice na parterze domu a my na pietrze, zrobilismy sobie swoja kuchnie i lazienke mamy osobna wiec nie ma problemu, jedynie wejscie mamy wspolne

Nie wiem, jak duzy I zorganizowany dom maja Twoi rodzice autorko, ale wiem, ze przy zachowaniu pewnych warunkow sie da mieszkac calkiem przyjemnie. My teraz remontujemy nasz docelowy dom I mysle, ze wspolne mieszkanie z moimi rodzicami w sumie wyniesie ok. 6 do 9 miesiecy I jest bardzo spoko. Dom moich rodzicow jest podzielony na dwie czesci, tzn. W jego skrajnych czesciach sa dwie przestrzenie sypialne z lazienkami, a srodek to przestrzen zyciowa, salon, jadalnia, kuchnia, wiatrolap I te insze. Seks mozna uprawiac bez obaw, nawet jak ostatnio bylo w nocy pogotowie u taty, to sie nie zbudzilismy w nocy. Jesli chodzi o wspolzycie spoleczne domownikow, to wydaje mi sie, ze kluczem jest podzial obowiazkow. U nas ja I moj chlopak zarabiamy pieniadze na wszystkich, nie wtracamy sie do gotowania, o to dba mama, ktora jest pania domu, bo to w koncu jej dom. Babcia opiekuje sie zwierzetami, tata robi lzejsze prace domowe. Do kotni dochodzi jedynie na tle walki o pilota do telewizora w duzym pokoju :)

Gość kot bez butów
nie wiem, co to za mieszkanie, ale skoro stać Was na wykończenie domu pod klucz (razem z wyliczonym tu mieszkaniem) to obstawiam, że macie jakąś kasę bo samo mieszkanie na postawienie domu i jego wykończenie nie wystarczy nie możecie więc zacząć budowy i dopiero w jej trakcie sprzedać mieszkanie? 2 lata wspólnego mieszkania to długo ja mam za sobą niecały rok tułaczki a możecie pożyczyć od kogoś? ja bym wolała wziąć kredyt a mieszkanie sobie zostawić i wynajmować jak nie dawałabym rady ze spłatą, dopiero bym sprzedała jeśli bym jakoś ciągnęła - miałabym jeszcze mieszkanie moim zdaniem nieruchomość to najlepsze zabezpieczenie, tym bardziej, że mieszkanie wynajmowane przynosi Ci zysk dużo większy od lokat

Teraz mieszkamy na wynajmie. Z poczatkiem kwietnia budujemy domek-tzn zaczynamy. i Jak kasa sie skonczy tzn z 70 tysięcy obstawiamy że stan surowy pochłonie wq tym roku (mały domek 106m2)-pustaki już mamy i cegły stal-takie tam ale już taniej z 15 tysięcy..A przyszłym co jeszcze odłozymy to wsadzimy i zeby tylko na dół wejsc do 2 pokoi to myślę że jeszcze 80 tysięcy trzeba. Myslę ze z tych 80 tysięcy uzbieramy moze 10-20 a reszte na kredyt. I wtedy na jakieś pół roku pewnie pójdziemy do mojej mamy-mieszka sama mieszanie trzypokojowe-brat będzie tylko z raz-dwa w miesiącu bo na studia pójdzie. i Do teściów nie chce ani ja ani maż na te pół roku bo tyle złego nikt mi nie wyrządził.No i mąż jak mówiłam terż woli do mojej mamy bo u niej lepiszj sie czujemy :) i Zalezy nam na tym że jak weźmiemy kredyt to rata bedzie z 800-1000zł ..800 płacimy za wynajem. Więc zeby taniej było to do mojej mamy sie wprowadzimy.Przez pół roku nikt nie umarł:)