Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania z torunia

mam nietypowe pytanie

Polecane posty

Gość ania z torunia

ktos probuje mnie wpedzic w kompleksy za moje podejscie do oceniania filmow, otoz chodzi o to,ze oceniam film CALOSCIOWO tzn albo mi sie podoba albo nie - w czasie ogladania filmu nie koncentruje swojej uwagi na grze aktorskiej, muzyce itd tylko biore to wszystko calosciowo, nie wiem czy mnie rozumiecie? oczywiscie mam swoich ulubionych aktorow,aktorki - ale bardziej skupiam sie na filmie jako calosci - czy robie cos zle?

Gość nie bardzo rozumiem w czym
leży problem. Wiadomo, że film albo się podoba, albo nie, albo "tak sobie" :-) Ale bywa tak, że np. film mi się nie podoba, ale jest w nim dobra muzyka. Lub nie lubię jakiegoś aktora - ale cenię go, bo uznaję że jest dobrym aktorem.

Gość zegda
nic nie robisz źle masz prawo do własnej, suwerennej oceny i tego się trzymaj wartościowanie należy się każdemu \jak świni kartofle, więc nie daj się wpędzić w żadne kompleksy i rób to po swojemu

Jeśli jesteś z Torunia, to powinnaś wiedzieć, że w każdym filmie należy zwracać uwagę na prawidłowe podejście do wartości, uznawanych przez Tatusia Tadeusia Rydzusia. A tak poza tym, to ci, którzy próbują wpędzać Cie w kompleksy mogą sprawiać wrażenie niepełnosprawnych umysłowo, bo masz rację, pozdrawiam.

Gość zegda
wiesz... z tym lubieniem to jest tak, że niby wpływać nie powinno, ale zależy od człowieka bo widzisz aktor to też człowiek i różni ludzie różnie będą oceniać jego role nawet czasami nie do końca sobie uświadamiając, że na ich ocenę wpływa również to, co wiedzą o jego życiu osobistym jesteśmy ludźmi i taka nasz mentalnośc ważne, żeby starać się podchodzić obiektywnie na ile się da przy ocenianiu czegokolwiek, choć wiadomo, że taka rzecz jak obiektywizm zwyczjnie nie istnieje ale przecież lubimy dążyć do ideału ;)