Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka06

W ciąży w aucie bez pasów

Polecane posty

Gość ehhhh....
hvgfc ja nie musze miec tego urzadzenia a mam tak przeprowadzone pasy :) czasem jestem kierowca, czasem pasazerem, czasem jade w innym aucie wiec musialabym to urzadzonko wiecznie przekladac :)

Gość poroocznikova
Ja jestem w 33 tygodniu i jakos nic nie cisnie. daje sie pas nisko pod brzuchem i co ma uciskac? Dla mnie to jest debilizm jezdzic bez pasow,ale rob jak uwazasz. jak juz ciaze donosisz,to proponuje tez wozic dziecko luzem w bagazniku,po co je meczyc pasami w foteliku

Gość masakra.....
hvgcf - to "urządzenie" to adaptery i już kilka razy w wątku polecano je autorce :) Błysnęłaś

Gość ehhhh....
poroocznikowa no właśnie :) ja jestem otyła i to pomaga w 100% a jeżdże z takimi pasami od kąd dowiedziałam się o ciąży :)

Gość hvgcf
bo wczesniej tego nie bylo, a poki napisalam, wyslalam i patrze ze juz ktos o tym pisal :P tak czy inaczej, pasy mozna sobie tak zapiac, zeby nie cisnely. a w przypadku drobnej nawet stluczki latwo jest walnac brzuchem i co wtedy? ja bym nie ryzykowala

Gość ehhhh....
nawet jesli ty, czy ktos kto ciebie wozi jezdzi ostroznie nie znaczy ze stluczka nie grozi...

Zastanawia mnie jedno. Czy pozniej kupisz dziecku bezpieczny fotelik czy tez bedzie sobie jezdzil na kolanach? Cisnie cie pas? To kup adapter do pasow i dbaj o bezpieczenstwo swoje i dziecka.

Gość jeny........
ta, jeszcze ją spalcie na stosie!!!Autorko lej na te baby i rób co uważasz, na szczęście jeszcze tyle wolności nam pozostało.

Gość kot bez butów
pasy zapięte bez adapterów są tak samo bezpieczne,co niezapięcie pasów nie plujcie już tak na dziewczynę, jeśli tych podstawowych wiadomości nie przyswoiliście pas bez adapterów przy uderzeniu i tak pójdzie do góry i ściśnie brzuch, nawet jak go sobie pięknie ułożycie pod brzuchem

Ale gadacie głupoty. miałam przykrą sytuację gwałtowne hamowanie jak byłam ok 34 tygodnia. Gdyby nie pasy to bym wyleciała szybą albo zaliczyła brzuchem kokpit. A pasy mnie chwyciły,miałam zapięte pod brzuchem.

Gość narazasz dziecko ,,
i to bardzo jezdzac bez pasow

ZAWSZE ZAPINAJ PASY! nie piernicz za przeproszeniem, że Cie uciska, poluzuj troche od czasu do czasu, dolny pas POD brzuch, skosny nad lewa piers troche a reszta nad brzuch. Nie chcesz wiedziec co sie moze stac z Toba i dzieckiem bez zapietych pasow,....

ja jestem w 20 tc i nie mam żadnych problemów z zapinaniem pasów, nawet w zimowej kurtce. Adaptery już oglądałam i myślę że tak za mieiąc będę musiała kupić. Uważam, że pasy powinno się zapinać niezależnie od sytuacji - kilka tygodni temu miałam stłuczke - niby nic wielkiego, ale dzięki zapiętym pasom nie uderzyłam głową w kierownicę, a mój brat w deskę rozdzielczą. Maluszkowi nic się nie stało, a lekarz powiedział, że pasy do końca ciąży powinnam zapinać i właśnie zalecił ten adapter na późniejszy etap.