Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 3,5 latki

Czy psujace sie zeby w wieku 3,5 lat to normalne?

Polecane posty

Gość mama 3,5 latki

Moja corka ma 3 zepsute zeby, myje zeby codziennie 2 razy,ale widocznie to nie wystarcza 4 wizyty u dentysty,ale nie daje sobie ich zrobic? zostawic az wypadna czy dalej walczyc i zabierac ja na fotel az pozwoli sobie na zrobienie tych zebow

Gość Ośmiomilowe buty
zgdauje - córka pije soczki typu kubuś? albo zażywa jakieś lekarstwa reguralnie?

Podobno jak się zadba o zęby mleczne tak i stałe będą się reprezentować. Słyszałam tylko,ale czy to prawda to nie wiem. My myjemy elmex 2x dziennie,czasami 3. Do dentysty chodzimy co 6 miesięcy. Syn ma 3,5 i zęby ma zdrowe. Gdyby było coś nie tak zapewne bym tego nie zostawiła aż wypadną,tylko starałabym się im pomóc:) Wszystko zależy jeszcze od tego co by powiedziała na to Pani dentystka.

Gość szczerze...
zmień dentyste! nie ma podejścia do dzieci skoro dziecko nie chce dać zobić sobie zębów.. Są tacy dentyści, że dziecko wręcz będzie lgnęło żeby zobaczyć czy ząbki zdrowe :)

Czasem na pierwsza wizytę lepiej iść prywatnie do dziecięcego dentysty, bo niektórzy za grosz nie maja kontaktu z dzieckiem i dziecko sie potem boi dentysty inna sprawa rodzice straszą dentysta to czysta glupota

Gość szczerze...
mnie zachęcali w ten sposób-szedł z mamą moją dziadek i babcia-wszystkich musiałam mieć przy sobie i dziadek się ze mną drączył-napewno będziesz płakać, ja że nie, dziadek swoje i że sie założymy on mi da 10 zł jak nie będę płakać... no i nigdy nie płakałam, a druga sprawa jest taka że miałam taką dentystkę którą lubiłam, zawsze mnie tak zabawiła że w sumie nie wiedziałam kiedy a już ząbki zrobione :)

Gość mama 3,5 latki
nie pije kubusiow ale je slodycze jak wiekszosc dzieci ja zawsze mialam slabe zeby a dentysci byli rozni- bede probowac dalej

Gość szczerze...
weź nie eksperymentuj na dziecko tylko się rozeznaj napewno lekarz który ma dobre podejscie tak też jest opisywany na internecie czy wśród znajomych ma dobrą opinie, popytaj znajomych poszukaj na internecie, porozmawiaj z danym lekarzem zamiast prowadzic dziecko do kolejnego konowała bo takim sposobem dziecko się całkiem zrazi i nawet NAJLEPSZY nie da sobie rady.

Gość mama 3,5 latki
szczerze - moja mala jeszcze nie leci na kase, wiec tak jej nie przekonam :) jakies inne sposoby?

Gość szczerze...
co do Kubusi i słodyczy-ja to pije i jem a zęby mam zdrowe, dentystka się na mnie tylko złościła w żartach że po tym jak zrobiła mi 3 zęby(w ciągu 10 lat) ja przychodze się umawiam na kontrolę siadam 5 minut i wychodze.. więc nie ma reguły

Gość mama 3,5 latki
nie mieszkam w Polsce, wiec ciezko z opiniami, ale zabieralam ja do mojej dentystki w Polsce ktora jest jak aniol ale potrzebuje wiecej wizyt aby sie przyzwyczaic, tutaj bylo mi ciezko znalezc kogos z dobrym podejsciem

Kiedyś jak byłam z moja podopieczną u dentysty to razem z nią wyladowalam na fotelu, najpierw mi sprawdziła dentystka zeby a młoda była jej asystentka, potem siedząc z nią na kolanach dentystka sprawdziła jej zeby, powiedziała co i jak, Umówiliśmy sie na lakierowane i tyle, za to jej brat to panikarze u dentysty ( typowy facet ;) ) wszystko trzeba cierpliwie i na sile ale daje sobie robić zeby bo jak mozna nie dostać potem zabawki od dentysty :P

Gość szczerze...
mam 3,5 latki ja miałam z 4 latka jak mnie tak dziadek przekonywał... Ale co się dziwić-na roczek wybrałam pieniążka, potem na pieniążkach nauczyłam się liczyć hehe :D

Gość szczerze...
albo sama przekup-powiedz że dostanie to(nie wiem czym lubi bawić się twoje dziecko) jak będzie grzeczne.

Gość dsgadf
JA z moją poszłam na plombowanie z zastrzykiem znieczulającym jak miała 5 lat. Bała się strasznie ale dentystka była tak super,córka mogła sobie wkładać kamerke do buzi i widziała w ekranie swoje zęby co było dla niej frajdą. Dostała w nagrodę notesik,szczoteczkę i naklejki. Myślę że 3,5 to troche malutka wiec nie dziwie się jej strachu. Ale możesz postawić jej ultimatum albo leczy ząbki albo koniec ze słodyczami. Musisz byc konsekwentna.

Gość mama 3,5 latki
bede dalej sie starac, tak czy inaczej chcialam sie dowiedziec czy to normalne ze w takim wieku moga psuc sie jej zeby :( pamietam,ze mi i mojemu rodzenstwu amam zebow nie myla jak bylismy mali i do tej pory mamy wszystkie zeby ;) myslalam,ze prawidlowo dbam a tu 3 dziury :(

Najlepsze było to ze dentystka pozwoliła jej sie bawić kilka minut na fotelu zjeżdżali w górę w dół . Za to syn siostry w nagrodę od dentysty ma np ze moze sobie kamera w buzi pojeździć i. Oglądać to na monitorze ,

Gość mama 3,5 latki
juz mam zamowione wizyty w Polsce wiec bede przekonywac ja ze wszystkich sil zeby tylko dala sobie zrobic. Bardzo dziekuje za wasze opinie

Gość oloinnokkaa
a powiedzcie mi moja corka ma prawie 4 latka. zauwazylam i niej 2 male dziurki w zebach. na gorze i na dole- osttni ząb. dziecku wszystkie lemczaki wypadaja. nie znam sie na tym?

Gość zxzx
Ja mojemu dziecku mleczaki leczyłam. Zdrowy mleczak to zdrowe zęby stałe.

Gość oloinnokkaa
zapisze corke do dentysty. i niechc zrobi te dziurki.

Gość zxzx
Tylko poszukaj dobrego dentysty z podejściem do dzieci.

Gość oloinnokkaa
ale jak wypadaja wszystkie mleczaki czy nie?