Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czytakmożebyć

mycie sie morką szmatką+nogi,pupa w misce??

Polecane posty

Gość czytakmożebyć

co o tym sądzicie??

Gość czytakmożebyć
głowa oczywiście w zlewie

Gość MAŁA MI MOŻE K
daruj sobie szmatkę wsadź tyłek do miski

Gość oby być czystymm
Nieważne w jaki sposób sie człowiek myje,oby był czysty.

Gość czytakmożebyć
już napiałam, że mycie pupy i nóg w mise, reszta wilgotną ściereczką

Gość czytakmożebyć
czy ktoś się tak myje??

Gość MAŁA MI MOŻE K
spoko można przeżyć. byle nie śmierdziało. A co wodę oszczędzasz czy nie masz łazienki?

Gość czytakmożebyć
chciałam oszczędzić i wógle jak wchodze do wanny to nie potrafie wziąć ktrótkiego prysznica czy kąpieli tylko się pryszcznicyje czy kąpie po godzinie... i chce troche odwyk zrobić i oszczędzić

Gość mako takko
Wg mnie ok, nie raz się tak myłam jak nie było innych warunków (np odłaczyli ciepłą wodę na 2 tygodnie albo na wakacjach). Czasem jak mi się nie chciało kąpać w wannie to też w misce się myłam. Teraz mam prysznic więc łatwiej mi wejść na 2 minuty niż z miską kombinować

Gość czytakmożebyć
np brałabym też raz na tydzień czy dwa normalny prysznic z peelingiem

Gość czytakmożebyć
jestem troche porąbana i nie potrafie wejść pod prszynic na 5 minut tylko sie polewam goracą wodą z godzine a mnie na to niestać i rujnuje budżet...

Gość mako takko
Rozumiem Cię doskonale, ja też brałam zawsze godzinne kąpiele i 40minutowe prysznice, teraz na szczęście nie mam czasu na nie ;) Takie mycie w misce nawet zdrowsze jest- myjesz tylko strategiczne miejsca a resztę zostawaisz w spokoju przez co nie zmywasz płaszcza lipidowego (ja od moich długodystansowych kąpieli codziennych nabawiłam sie kiedyś alergii). Oczywiście warto co jakiś czas jednak wziąć kąpiel :P

Gość lulunarlene25
lepiej napuścić wody do wanny po kostki i wyszorować się gąbką cała. też oszczędzisz wodę, a bedziesz czystsza niż po rozcieraniu brudu mokrą ścierką.

Gość MAŁA MI MOŻE K
może postaw sobie skarbonkę w łazience. Jak weźmiesz krótki prysznic to wrzucaj kaskę do skarbonki

Gość czytakmożebyć
własnie tak myśle bo skóre ciała mam przez to czerwona i szorstka mimo balsamów, zaczęłam myć twarz szmatką i przestałam miec problemy z podrażnieniami!! a miałam je z 5 lat. teraz myśle właśnie żeby tak się myć np. cały tydzień i raz w tygodniu porządnie pod prysznicem z peelinegiem.

Gość czytakmożebyć
MAŁA MI MOŻE K nie da rady to jest jak uzależnienie jak wejde to przez godzine nie ptorafie wyjść

Gość lulunarlene25
też sie nie raz myłam w misce w warunkach "polowych", ale ja właziłam do tej miski, cała sie namydlałam i spłukiwałam i byłam tak samo czysta jak po kąpieli

Gość czytakmożebyć
lulunarlene25 a kurka to dużą musiaś mieć ta miskę

Gość MAŁA MI MOŻE K
tak wiem coś na ten temat sama lubię w wannie siedzieć.

Gość amerykaniepiszglupot
tak to ja się myłam tylko na woodstocku, nie wyobrażam sobie tak na codzień - nie da się ładnie pachnieć po przejechaniu się mokrą szmatą... masakra - szczerze nie rozumiem jak można nie potrafić wziąć normalnego prysznica... ustaw sobie stoper przy wannie i odmierzaj czas przeznaczony na polewanie się gorącą wodą to może nie zbankrutujesz, ale nie oszczędzaj na higienie...

Gość wychowalam ie w domu bez
cieplej wody i 15 lat sie tak myłam - da rade ;-)

Gość wychowalam ie w domu bez
a miska mała, taka zwykła - najpierw gora, pachy, potem zawisalam doopą nad nia i mylam wiadomo co a na koncu nogi.

Gość lulunarlene25
"a kurka to dużą musiaś mieć ta miskę " no chyba oczywiste, że nie myłam sie w salaterce.. poza tym nie jestem wielką krową tylko szczupłą dziewczyną. a w misce mozna się wymyć tak samo dokładnie jak w wannie i na pewno dokładniej niż pod prysznicem[gdzie ludzie zwykle nie używają myjek, gąbek tylko poleją żelu i spłuczą]. bez bieżącej wody tak naprawde trudno jest tylko zadbac o włosy, po podstawą jest solidne spłukanie szamponu- i nawet jak wylejesz na nie dwa wiadra, to zawsze sa takie niedopłukane.

Gość amerykaniepiszglupot
lulunarlene25 gdzie Ty znalazłaś takich ludzi co prysznica wziąć nie potrafią? Nie zazdroszczę towarzystwa... Autorko naprawdę myślisz, że jak przelecisz ciało mokrą szmatą raz dziennie to po tygodniu będziesz nadal pięknie pachnieć? nie prościej nauczyć się używać prysznica jak normalny człowiek? co innego jak ktoś nie ma wyjścia i MUSI myć się w misce, a co innego jak się nie potrafi wziąć prysznica... dziecko by się nauczyło to i Ty możesz spróbować...

Gość fhfdhgf
Ale można zrobić inaczej - wchodzisz pod prysznic, zraszasz ciało, zakręcasz wodę, namydlasz się (za pomoca jakiejs myjki, gabki, czy co tam masz), spłukujesz i już. Teraz nie umiesz, ale to kwestia przyzwyczajenia. Prysznic jest bardziej higieniczny niz mycie się w misce, bo spłukujesz się czystą wodą, a nie że np. myjesz stopy w wodzie po umyciu odbytu.

Gość cepullinna
up