Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfndryjjnh

ILE WASZE MALENSTWA WAZYŁY? W 29TYGODNIU

Polecane posty

Gość gfndryjjnh

Otóż jestem w 29 tygodniu ciąży ,wczoraj byłam u ginekologa i powiedział że mój maluszek waży tylko 1020g przeraziłam się że tak malo powiedział niby ze wszystko jest okej ale jakos malo mi sie to wydaje. Powiedział jeszcze że moj maluszek ze wszystkiego ma malutki brzuszek martwie sie strasznie czy wszystko jest okej , Pytalam go to powiedzial niby ze tak. ILE WASZE MALENSTWA WAZYŁY? W 29TYGODNIU

Gość chloe t.
moje ważyło chyba z 7kg i recytowało "Pana Tadeusza" :classic_cool:

Gość jak ja rodzilam to nikt
plodow nie wazyl i jakos rodzily sie normalne , bez alergii , po co Ci wnikac w wage plodu? czekaj do porodu , tak jest naturalnie i normalnie.

Gość szczerze...
nie mozna do końca ufać temu urządzeniu jakim jest usg, znajoma została nastraszona że dziecko przed porodem waży 2100 a po 2 dniach rodziła i urodziła 2900... Drugi przypadek-koleżanka wchodziła przede mną wychodzi zaryczana, że idzie do szpitala bo dziecko jest za małe, urodziło sie w normie więc?? Mi gin nie mówi ile waży bo mówi że te urządzenia są niedokładne!!! Jak byłam na 3d to też mnie gin ostrzegał żeby się nie martwić(jedno zdjęcie wyszło zniekształcone) bo to są fale dźwiękowe, które odbijają się i tworzą obraz a że dziecko się ruszyło to wyszedł ufoludek.

Gość adzia1982
1882 g

Ja nie mierzyłam w 29, tylko pod koniec 30 i jest 1923 gr, ale jest duży, i się nawet przestraszyłam, ze za duży, to mi doktor powiedział, zeby się absolutnie nie martwić bo: 1. maszyny są niedokładne - to jest tylko wyliczenie prawdopodobne, a nie pewnie 2. rodzą się dzieci różnej wielkości - takie malutkie i te duży i są zdrowe, więc ogólnie nie sugerować się wagą podaną przez maszynę! => nie przejmuj się niepotrzebnie, gdyby było coś nie tak, to lekarz zleciłby dodatkowe badania, albo kazał Ci przyjść za 2 tygodnie na kontrolę!!!skoro tego nie zlecił jest OK :)

Gość fkfdjf
Mój mały ważył w 28 tygodniu 980 gram