Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja wcale nie sądze

jakie warzywa dajecie dzieciom w zimę>?

Polecane posty

chodzi o kanapki gdy wszelkie ogórki i pomidory , ogórki sa nafaszerowane chemią i nawozami?

Gość kluski slaskie lubie
ogorki kiszone. mrozonki.

Zależy pewnie też od wieku dziecka, bo moja ma 19 mcy i kanapek nie jada - raczej oddzielnie kawałek bułki i oddzielnie mięso. A ogórki słodkie tzw. "węże" jada nawet zimą. Ostatnio jadła też rzodkiewkę. Pomidory wsuwała jak był sezon, teraz jej nie smakują. A ogórki kiszone również lubi o każdej porze roku :) A no i paprykę ostatnio zaczęła jeść, bo wcześniej nie chciała.

Gość mamamamama29
moja corka uwielbia surowa marchewke.chrupie jak krolik.czasami skubnie pomidora czy ogorka. ogolnie lubi kawsne rzeczy kapusta kisozna czy ogorki. nawet cytryne zje.

ogóry kiszone, kapustę kiszoną, no i w zupie marchew ziemniak, kalafior i inne, czasem mrożone

Gość Ja podaję
kapustę kiszoną a czasem kilka łyżek soku z kapusty kiszonej (krzywi się ale prosi o jeszcze :D ) , gotwy świeży sok z buraków oraz tarte buraczki do obiadu, marchewki cięte na pałeczki do chrupania, gęsty , czysty sok marchwiowy Hipp. Wystarczy jak dziecko dostanie 3 razy dziennie jakieś warzywo . Moja nie jada wszystkich warzyw więc przemycam je w sosach (zmiksowane) bądź właśnie sokami warzywnymi. Można też mieszać soki, na przykład wielowarzywny z pomarańczowym wyciskanym z pomarańczy i ja tak też często robię. Mam ten luksus ( bo w Pl chyba nie ma możliwości kupienia eko w sklepach) że kupuję wszystko w zwykłym sklepie w dziale żywności Bio.

Moja akurat na kanapkach nie lubi ( jedynie szczypiorek z pasztetem toleruje), ale w zupach zje wszystko w każdej ilości ;) Sporo mam swoich mrożonek, a część kupnych no ale do zupy to łatwo, na kanapkę się nie da zamrozić ;) Tak na surowo to marchewkę czasem chrupnie jak kroje do zupy

no wlasnie moja mała ma azs i iszonek nie moze bo moze miec uczulenie na plesnie. a tych ogórków boje sie jej podawac bo napewno były pryskane n jakimis nawozami