Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turboooo

zaręczyny

Polecane posty

Gość turboooo

Witam, jak zorganizować zaręczyny w wigilie? hmm, no właśnie zaręczyny czy oświadczyny? zaplanowałem ze po opłatku przy rodzicach, i nie wiem co dalej, jak to zrobić? co mówić? do kogo najpierw kierować pytania? najpierw jakieś drobne prezenty pod choinke dla rodziny potem reszta czy od razy z grubej rury walić POMOCY

Moim zdaniem lepiej w pierwszy albo drugi dzień świąt,

Gość Jednym słowem mówiąc
Dlaczego w Wigilię? Przecież są dwa dni Świąt.Też wybrałeś dzień.Jesteś przykry!

Gość sympatyczna pomarańczka.....
Uważam że Wigilia to zły pomysł:(

Gość dfshujhjwearu
jeżei chce w wigilie to co mu mówicie, że nie, może nie ma możliwości w inny dzień. Jeżeli dziewczyna o niczym nie wie, to spokojnie zjedzcie kolację, a podczas dawania sobie prezentów Ty się jej oświadczasz i tyle :) Na pewno nie przed kolacją, bo nikt nic nie zje :D

Gość niezbyt fajny pomysssł
Nie podoba mi się ten pomysł. Wigilia jakos nie pasuje mi do zaręczyn, jak już to lepiej w święta. Zresztą nie wyobrażam sobie, żeby facet oświadczał się przy mojej rodzinie. Nie lepiej zorganizować coś sam na sam??? Mój facet oświadczył się nad morzem przy zachodzie słońca, zresztą jest tysiące innych pomysłów. A przy rodzicach bym nie chciała, zastanów sie czy chciałaby tego Twoja dziewczyna.

Gość jffffgny
Nie podobalo by mi ie w wigilie, lepiej 1 ew 2 dzien swiat :) Zreszta, przy rodzinie odpada, to WASZA chwila.

Gość dfshujhjwearu
najważniejsze, by nic nie było na siłe. Mój facet oświadczył mi się, miał konkretny plan, że zabierze mnie na jakiś słodki deser do kawiarni, a ja tak nie miałam ochoty! I kiedy tak naciskał, to się zorientowałam, że chyba chce się oświadczyć... Trochę czar prysł, ale cóż, i tak go kocham :D

Gość wredniucha05
co wy pieprzycie? zaręczyny zawsze odbywają się w obecności rodziców, a oświadczyny tym bardzie, bo facet prosi rodziców o rękę ich córki - więc jakie sam na sam?

Gość TO ZŁY POMYSŁ!
Zaręczyny powinny odbyć się przy rodzicach,a nie w obecności innych z rodziny.Zrobisz jak będziesz uważał.Ja np. miałam zaręczyny latem na gondoli.Tylko my oboje.

Gość wredniucha05
po cichu i bez świadków dają pierścionek panowie, którzy nie mają zamiaru się żenić!!!

Gość gwiazdkowy prezent
wredniuch a co my w sredniowieczu zyjemy i co moze ma poczekac czy stary nie poda czarnej polewki. bez przesady. ja z moim mezem poszlam do jubilera i sama sobie wybralam pierscionek zaplanowalismy sobie zareczyny ale niestety jego tata zmarl i plany nie wypalily i jak lezelismy ktoregos dnia w lozku zapytalam sie go czy moge jyz pierscionek nosic:-):-).zgodzil sie i juz jestesmy malzenstwem 2lata.

Gość TO ZŁY POMYSŁ!
W lipcu miałam zaręczyny,a na Wielkanoc wychodzę za mąż.

Gość noł noł nołlllllll
powinny sie odbyć przy rodzicach? w jakich czasach wy żyjecie??? ja bym nie przyjęła oświadczyn przy rodzicach, to miała być tylko i wyłącznie nasza intymna romantyczna chwila, a nie jakieś szopki przy rodzicach. Facet prosi o rękę mnie, a nie moich rodziców. i wesele sie odbędzie ;-P

Gość noł noł nołlllllll
po cichu i bez świadków, w romantycznym miejscu dają pierścionek panowie, którzy chcą żeby to była ich chwila, którą zapamiętają przez całe życie. kochają dziewczynę, więc organizują romantyczne zaręczyny we dwoje - proste. nie każdy potrzebuje robić to przy świadkach